in

Θα γίνεις μπαμπάς; Δες τι αλλάζει στο σεξ

Σε λίγους μήνες θα γίνετε μπαμπάς. Το μωρό που έρχεται θα αλλάξει ριζικά τη ζωή σας σε πολλούς τομείς. Η σεξουαλική σας ζωή σίγουρα δεν θα μείνει ανεπηρέαστη.

Εξοπλιστείτε με υπομονή και κατανόηση και σύντομα θα δείτε ότι αξίζει τον κόπο…

Της Βασιλικής Ξανθού

Τους επόμενους 9 μήνες δύο πράγματα μπορεί να σας συμβούν: Ή θα έχετε αυξημένη ερωτική διάθεση απέναντι στη σύντροφό σας ή δεν θα θέλετε ούτε καν να σκεφτείτε το σεξ… Και οι δύο περιπτώσεις είναι απόλυτα φυσιολογικές.

Το έμβρυο είναι ασφαλές;

Το πρώτο μεγάλο θέμα που αντιμετωπίζουν οι άνδρες έχει να κάνει με την ασφάλεια του εμβρύου. Πολλοί αντιλαμβάνονται ότι το σεξ είναι μια διαδικασία που θα θέσει σε κίνδυνο το μωρό. Κι όμως, ήρθε η ώρα αγαπημένοι μας φίλοι να αλλάξετε άποψη. Το μωρό είναι πολύ καλά προστατευμένο στον “σάκο” του και στο αμνιακό υγρό και δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο. Ο κίνδυνος τραυματισμός του “σάκου” είναι υπαρκτός μόνο σε περίπτωση πολύ «βίαιης» επαφής.

Υπάρχει διάθεση για σεξ;

Το δεύτερο σπουδαίο θέμα έχει να κάνει με την αλλαγή διάθεσης για σεξ και από τις δύο πλευρές.

Στο 1ο τρίμηνο της κύησης, έχει παρατηρηθεί ότι σε πολλούς άνδρες αυξάνεται η επιθυμία για επαφή αφού μάθουν ότι πρόκειται να γίνουν μπαμπάδες. Οι πιθανοί λόγοι είναι ότι οι άνδρες τρέφουν μια εσωτερική ικανοποίηση από την πιστοποίηση ότι μπορούν να τεκνοποιήσουν. Είναι αλήθεια ότι οι άνδρες, ειδικά στις μέρες μας, έχουν ιδιαίτερα αυξημένες φοβίες σχετικά με την ικανότητα τους στην τεκνοποίηση. Έτσι όταν αυτό συμβεί λειτουργεί ευεργετικά. Επιπλέον, πολλοί άνδρες νιώθουν μια αυξημένη συντροφικότητα, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την συχνότερη και καλύτερη σεξουαλική επαφή.

Για κάποιους άλλους το 1ο τρίμηνο αλλά και πιθανότατα το υπόλοιπο της κύησης, είναι περίοδος με χαμηλή επιθυμία για σεξ. Πριν η σύντροφος σας μείνει έγκυος ήταν για εσάς όμορφη, sexy, με πολύ ωραίο σώμα, αλλά τώρα με την εγκυμοσύνη η αντίληψη σας έχει αλλάξει. Επιπλέον, αυτή η γυναίκα θα γίνει μητέρα σε λίγους μήνες και οι μητέρες συνήθως δεν είναι τόσο “ελκυστικές” όσο πριν την εγκυμοσύνη.

Όσο προχωράει η εγκυμοσύνη, οι διαφορές στην διάθεση και πρωτοβουλία για σεξουαλικές επαφές εμμένουν ή και χειροτερεύουν. Οι αλλαγές στο σώμα της γυναίκας τις περισσότερες φορές λειτουργούν ανασταλτικά για τους άνδρες. Παρόλα αυτά, οι γυναίκες όσο προχωρά η εγκυμοσύνη τους αποκτούν μια συναισθηματική ευαισθησία και εκφράζουν την ανάγκη για μεγαλύτερη συντροφικότητα. Εδώ ακριβώς βρίσκεται και το πιο λεπτό σημείο της ισορροπίας και χρειάζεται προσοχή.

Υπάρχει λύση

Η λύση σε όλα τα παραπάνω είναι η ίδια με πολλές άλλες περιπτώσεις που αφορούν ζευγάρια. Ο διάλογος. Αναμφίβολα, πρέπει να υπάρξει διάλογος για τα αισθήματα του άνδρα σε σχέση με την ιδιαίτερη φάση της συντρόφου του και αντίστροφα. Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις είναι καλό να αναλαμβάνει πρωτοβουλία ο άνδρας γιατί μην ξεχνάτε ότι η γυναίκα είναι αυτή που φέρει το «πρόβλημα».

Σε κάθε περίπτωση πάντως, 9 μήνες είναι και θα περάσουν πολύ γρήγορα.

Πηγή

Ιστορίες του χαρταετού..για να μαθαίνουμε!

Ποτέ στην αγκαλιά! Ένα συγκλονιστικό BINTEO!