in

6 «πονηροί» τρόποι για να τρώει πιο υγιεινά

Το να προσπαθείτε να κάνετε τα παιδιά να τρώνε πιο υγιεινά, φρούτα και λαχανικά μπορεί μερικές φορές να μοιάζει με μάχη και είναι μία πολύ συχνή αιτία που οι μαμάδες θυμώνουν και κουράζονται.


Εξάλλου κάποια παιδιά είναι απλά δύσκολα στο φαγητό και αρνούνται να δοκιμάσουν καινούριες γεύσεις. Οπότε το να τους βάλετε ένα πιάτο κουνουπίδι μπροστά τους μάλλον δεν θα τα μεταμορφώσει αυτόματα σε λάτρεις των λαχανικών.

Για αυτό, αν θέλετε το παιδί σας να τρώει πρασινάδες και φρούτα, ίσως θα πρέπει να γίνετε λίγο πιο δημιουργική, ακόμα και «πονηρή», αλλά στο τέλος, με λίγη καλή θέληση, οι προσπάθειές σας θα φέρουν καρπούς!

Να θυμάστε ότι τα παιδιά που αναπτύσσουν υγιεινές συνήθειες στη διατροφή τους διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν παιδική παχυσαρκία αργότερα και άλλα προβλήματα υγείας. Για αυτό, βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και εμπνευστείτε από τις παρακάτω συμβουλές για να γίνει το μικρό σας λάτρης των φασολιών, του σπανακιού, του καρότου και των φίλων τους!

  1. Βάλτε μικρά, μικρούτσικα κομματάκια λαχανικών σε σάλτσες, σως, σε μία γέμιση. Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ ή μικρό μίξερ για να «κρύψετε» μπρόκολο, σπανάκι, λάχανο όπου μπορείτε.
  2. Αντί για τα παραδοσιακά ζυμαρικά προτιμήστε αυτά που έχουν βάση λαχανικά, π.χ. λαζάνια από σπανάκι. Τα έντονα χρώματα θα τραβήξουν την προσοχή του παιδιού, οπότε η επιτυχία είναι, σχεδόν, δεδομένη.
  3. Λατρεύει τα μπιφτέκια και τα μπέργκερ; Τότε η λύση είναι απλή. Κάντε πουρέ τα λαχανικά που θέλετε και ενώστε τα με τον κιμά όταν φτιάχνετε τα μπιφτεκάκια σας. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε αν φτιάχνετε ρολό ή κεφτεδάκια.
  4. Φτιάξτε τα δικά σας φρουτο-σνακ. Είναι γευστικά και μπορεί το παιδί να τα έχει στην τσάντα του. Όμως αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι επίσης γεμάτα ζάχαρη. Για αυτό μπορείτε να επενδύσετε σε ένα αφυδατωτή τροφίμων για να φτιάχνετε τα δικά σας, που και πιο οικονομικά θα είναι και βασικά πιο υγιεινά.
  5. Κάντε γλειφιτζούρια φρούτων και λαχανικών. Τώρα που ανοίγει ο καιρός, τα παιδιά θα ζητούν ένα παγωμένο σνακ. Προετοιμαστείτε φτιάχνοντας πουρέ λαχανικών ή φρούτων, τον οποίο θα καταψύξετε σε καλαμάκια και…έτοιμο το γλειφιτζούρι!
  6. Φροντίστε να του βάζετε πάντα κάποιο εύκολο φρουτένιο σνακ στο κολατσιό του. Μικρά πορτοκάλια, μανταρίνια, καρότα baby, μήλο κομμένο σε κομματάκια ή ό,τι άλλο προτιμά, βάλτε του το έτοιμο προς κατανάλωση στην τσάντα του.

Πηγή

Πάσχα και παιδί: Διακοπές στο χωριό και συμβουλές..

Δείτε τις αρνητικές επιπτώσεις των social media στα παιδιά !