in

Γιατί οι γονείς δεν πρέπει να αφήνουν τα παιδιά τους να κάθονται σε θέση W ενώ βλέπουν τηλεόραση

Έχετε προσέξει ποτέ ότι το παιδί σας κάθεται σε θέση W ενώ βλέπει τηλεόραση;


Αν ναι, τότε θα πρέπει να ανησυχείτε ότι θα τους προκληθεί ένας εφόρου ζωής πόνος, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Αν και πρόκειται για μια από τις πιο αγαπημένες στάσεις των παιδιών, θα πρέπει οι γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να κάθονται σε άλλες θέσεις, σύμφωνα με ερευνητές οστεοπαθητικούς. Από καιρό Θεωρείται από τους επιστήμονες ότι αυτή η στάση επηρεάζει την ανάπτυξή των αρθρώσεων των ποδιών και των οστών και τώρα η Avni Trivedi επιβεβαίωσε την ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση – και εξήγησε τις υγιέστερες εναλλακτικές λύσεις που θα έπρεπε να διδαχθούν.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στη Mirror Online, με το να κάθονται τα παιδιά στη θέση W «ασκείται πίεση στις αναπτυσσόμενες αρθρώσεις του κάτω μέρους του σώματος, όπως τα ισχία και τα γόνατα», και πρόσθεσε: «Με το να κάθονται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε αυτή τη στάση, ασκούν υπερβολική πίεση στο λαιμό, τους ώμους και την πλάτη. Τα παιδιά μπορεί να βρίσκουν αρκετά άνετη τη θέση W αλλά επιβαρύνουν υπερβολικά τις αρθρώσεις και μπορεί να αποδυναμωθούν οι μύες του κορμού!».

Επίσης, προειδοποίησε ότι ακόμη και τα παιδιά που κάθονται με τα πόδια σταυρωμένα, κινδυνεύουν επίσης από μακροχρόνιο πόνο. Ωστόσο, αν ψάξετε στην Google, μπορείτε να βρείτε μια σειρά από αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με τη θέση W και αν πρέπει ή όχι τα παιδιά να την επιλέγουν.

Η Δρ. Jennifer Weiss, παιδίατρος-ορθοπεδικός χειρουργός στο Kaiser Permanente στο Los Angeles, είχε πει στο παρελθόν ότι τα παιδιά δεν έχουν πρόβλημα αν κάθονται σε θέση W. Σε μια συνέντευξή της στο Today.com είχε αναφέρει: «Υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που θα πρέπει να σας ανησυχούν για τα παιδιά σας. Η θέση W δεν πρόκειται να επηρεάσει την φυσική τους ανατομία και δεν υπάρχει καμία απολύτων ένδειξη ότι θα τους προκαλέσει μελλοντικά ορθοπεδικά προβλήματα. Ωστόσο αν το παιδί σας αναπτύσσει κάποιο πρόβλημα κατά το βάδισμά του τότε θα ήταν καλύτερο να αναζητήσετε κάποια ιατρική συμβουλή!».

Πηγή

Πόσο ασφαλή είναι τα τρόφιμα που καταναλώνουμε; Τι να προσέχουν οι γονείς

3 Στρατηγικές «σκληρής» αγάπης για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών σας!