in

Επιμείνετε να κάνετε τα παρακάτω παρά τα όσα λένε οι γύρω σας!

Την μια στιγμή νοιάζεσαι μόνο για τον εαυτό σου και την άλλη γίνεσαι γονιός και νοιάζεσαι για κάτι τόσο μικροσκοπικό και γλυκό και  αυτό δεν είναι άλλο από το παιδί σου.

Όμως σε αυτή την φάση της ζωής σας θα ακούσετε πολλά  από τους γύρω σας που θα σας προτρέπουν να κάνετε το αντίθετο. Όμως εσείς πρέπει να επιμείνετε να κάνετε τα παρακάτω.

Επιμείνετε να …

Κυνηγάτε τα όνειρά σας. Τι και αν γίνατε γονείς και σας λένε πως τίποτα δεν θα μπορέσετε να κάνετε; Ακολουθήστε αυτό που σας αρέσει και θέλατε πάντα να κάνετε στην ζωή σας.

Επιλέγετε άτομα που σας κάνουν χαρούμενους και όχι μίζερους. Οι μίζεροι άνθρωποι θα σας πουν πως όλα θα πάνε στραβά και πως η ζωή σας θα είναι δύσκολη από εδώ και πέρα. Μάλλον δεν τους χρειάζεστε. Η ζωή θέλει χαρά και αγάπη και όχι μιζέρια.

Επιμείνετε να είστε ειλικρινείς. Μην προσπαθείτε να ωραιοποιήσετε καταστάσεις επειδή ντρέπεστε να πείτε αυτό που νιώθετε και για το τι θα σκεφτούν οι άλλοι.Αντιμετωπίζετε δυσκολίες τώρα που είστε γονιός; Φοβάστε για κάτι; Πείτε αυτό που νιώθετε και θα νιώσετε καλύτερα.

Βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας. Θα σας πουν πως πρέπει να είστε μόνο γονιός και τίποτα άλλο. Φυσικά και προτεραιότητά σας θα είναι πάντα τα παιδιά σας αλλά πρέπει να θυμάστε τα θέλω σας και να βρίσκετε πάντα χρόνο για να κάνετε ότι σας γεμίζει και σας ευχαριστεί.

Τηρείτε τα πιστεύω σας. Εσείς θα μεγαλώσετε τα παιδιά σας όπως νομίζετε. Κανείς δεν είναι ειδικός στο να πει τι είναι καλύτερο για το παιδί σας. Ακόμη και να επιμένουν να σας κρίνουν συνεχώς εσείς πρέπει να μείνετε στα πιστεύω σας και στις απόψεις σας χωρίς να δίνετε ιδιαίτερη σημασία.

 

Πηγή

3 Στρατηγικές «σκληρής» αγάπης για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών σας!

Δείξτε την αγάπη σας στο παιδί σας κρατώντας ανοιχτή επικοινωνία