in

Όταν υπάρχει ασυμφωνία των γονιών σε θέματα πειθαρχίας

Δύο είναι τα σημεία προσοχής στο κομμάτι της πειθαρχίας του παιδιού: το πρώτο να γίνεται με ορθολογικές μεθόδους και το δεύτερο να υπάρχει κοινή γραμμή των δυο γονιών. Τι γίνεται όμως όταν εφαρμόζουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στο ίδιο θέμα;

  • Αρχικά, να ξεκαθαρίσουμε ότι οι διαφορετικές μεταξύ σας απόψεις σε θέματα πειθαρχίας δεν είναι κάτι κακό, αφού μιλάμε για διαφορετικές προσωπικότητες, διαφορετικού φύλου, με διαφορετικές παραστάσεις από τη δική σας οικογένεια. Κακό είναι οι απόψεις αυτές να εκφράζονται αυθόρμητα μπροστά στο παιδί και να καταλήγετε να το μπερδεύετε ή να τσακώνεστε μπροστά του.
  • Άρα λοιπόν το ιδανικό είναι να έχετε κάνει αρκετές συζητήσεις μεταξύ σας για την ανατροφή του παιδιού ώστε μέσα από συγκλίσεις να προκύψει μια ενιαία γραμμή και όπου παρουσιαστούν διαφωνίες, να λύνονται με τον ίδιο τρόπο χωρίς την παρουσία του παιδιού. Το παιδί θα πρέπει να σας έχει στη συνείδησή του ως ένα στο κομμάτι της πειθαρχίας και όχι να γνωρίζει ότι υπάρχει πιο «ελαστικός» γονιός, όπου απευθυνόμενος σε εκείνον θα τη γλιτώσει.
  • Παραμερίστε τους εγωισμούς σας και χαράξτε κοινή πορεία στο κομμάτι της ανατροφής του μικρού σας. Δεν είναι ένα παιχνίδι εξουσίας, στο οποίο πρέπει να σας ενδιαφέρει ποιανού η άποψη θα επικρατήσει, αλλά μια σημαντικότατη διαδικασία με μοναδικό ζητούμενο την ψυχική ισορροπία του παιδιού.
  • Το να εφαρμόζετε δύο μέτρα και δύο σταθμά, εκτός ότι κάνει κακό στο παιδί, νομοτελειακά θα δημιουργήσει πλείστες όσες εντάσεις μεταξύ σας. Όταν ο ένας γονιός βλέπει ότι ο άλλος υποχωρεί σε κάτι βασικό, θα αντιδράσει και κάπου εκεί θα χαθεί το μέτρο.
  • Όταν το παιδί ξέρει ότι θα πετύχει το στόχο του απευθυνόμενος κάθε φορά στο γονιό που τον εξυπηρετεί, είναι πολύ πιθανό να μάθει να χρησιμοποιεί τους ανθρώπους γενικότερα κατά το δοκούν στη ζωή του.
  • Τέλος, εκείνες τις φορές που είναι μπροστά το παιδί και διαφωνείτε με την σύντροφό σας σε κάτι που της αναφέρει και αφορά θέμα πειθαρχίας, μην το εκφράσετε εκείνη τη στιγμή, παρά πιο μετά που θα μείνετε μόνοι σας προκειμένου να καταλήξετε σε ενιαία γραμμή μελλοντικά.

 

Πηγή

΄Ενας μπαμπάς προειδοποιεί μέσω facebook!

Επηρεάζει ο ύπνος την ανδρική γονιμότητα;