in

Η υποδειγματική αντίδραση ενός μπαμπά όταν η κόρη του «ξέσπασε» σε δημόσιο χώρο

Σας έχει συμβεί το κατά τ’ άλλα τρισχαριτωμένο μικρό σας να παθαίνει υστερία την ώρα που κάνετε τα ψώνια σας στο σούπερ- μάρκετ;

Η απάντηση είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι είναι ένα ηχηρό «ναι». Η ερώτηση, όμως, είναι άλλη: Εσείς τι κάνατε εκείνη την ώρα; Την επόμενη φορά που θα συμβεί το ίδιο, δοκιμάστε να εφαρμόσετε τη συμβουλή αυτού του μπαμπά.Ο Justin Baldoni, ένας ηθοποιός εξ Αμερικής, κοινοποίησε στο Instagram μια φωτογραφία της κόρης του την ώρα που ξέσπασε σε κλάματα μέσα σε ένα μαγαζί. Eκείνος, αντί να αντιδράσει, να την σηκώσει ή να φωνάξει, μένει όρθιος χωρίς να κάνει τίποτα και απλώς περιμένει να… περάσει η μπόρα. Παρ’ όλ’ αυτά, ο Justin είπε πως είναι μια απ’ τις αγαπημένες του φωτογραφίες και στη συνέχεια προέτρεψε τους γονείς να είναι πιο υπομονετικοί με τις εκρήξεις θυμού των παιδιών τους.

Ο ίδιος, μάλιστα, δηλώνει ότι πήρε το παράδειγμα απ’ τον πατέρα του, που πάντα άφηνε τον γιο του να εκδηλώνει τα συναισθήματά του, ακόμα και αν βρίσκονταν σε δημόσιο χώρο. Μεγαλώνοντας, κατάλαβε πόσο πολύ τον βοήθησε αυτό στη συναισθηματική του ανάπτυξη και προσπαθεί να το θυμάται κάθε φορά που η κόρη του ξεσπά έντονα.

«Δεν πρέπει να ντρεπόμαστε για τα παιδιά μας. Η συμπεριφορά τους δεν αντανακλά σε μας. Μάλιστα, εκείνη την ώρα θα πρέπει να δείξουμε υπομονή και με τον εαυτό μας.»

Ωραία τα λέει ο Justin, αν και στην πράξη είναι δύσκολο να συγκρατήσεις τα συναισθήματα και την αντίδρασή σου σε μια τέτοια κατάσταση. Βέβαια, πολλοί θα ισχυριστούν ότι το να είσαι γονιός σημαίνει πως ανακαλύπτεις συνεχώς νέες πτυχές του εαυτού σου και πως τα παιδιά είναι το μεγαλύτερο σχολείο… Και δεν θα ‘χουν άδικο!

Πηγή {huffingtonpost.co.uk}

Κι ο μπαμπάς θέλει το χρόνο του

Ένας άνθρωπος που άξιζε να αποκαλείται «πατέρας»