in

Τι πρέπει να πεις σε ένα παιδί που ζητάει ένα σκυλάκι

Όλα τα παιδιά θα ήθελαν να έχουν ένα δικό τους σκυλάκι. Ελάχιστα παιδιά όμως συνειδητοποιούν τι σημαίνει να έχει κανείς ένα κατοικίδιο και ειδικά ένα σκυλάκι που πρέπει να έχει μια ζωντανή σχέση με τους ανθρώπους που το έβαλαν σπίτι τους. Κάπως έτσι, είτε ήταν στα σχέδιά σας να πάρετε ένα σκυλάκι είτε όχι, τα παρακάτω είναι όλα όσα θα πρέπει να ξέρει το παιδί σου σχετικά με αυτό.

Ο σκύλος δεν είναι ένα έπιπλο, μια εγκατάσταση για παιχνίδι ή μια αλλαγή στο παιδικό δωμάτιο. Ο σκύλος είναι ένας ζωντανός οργανισμός με πολύ ισχυρό ένστικτο. Ο σκύλος αισθάνεται και «καταλαβαίνει». Όταν είναι άρρωστος είναι δική σας ευθύνη να πάει στον γιατρό. Τα εμβόλιά του είναι δική σας ευθύνη επίσης και πρέπει να τηρούνται με ευλάβεια. Ακόμη, ο σκύλος πρέπει να έχει την πολύ συγκεκριμένη τροφή του. Ακριβώς όπως δεν ταΐζουμε γλυκά ένα σκυλάκι, έτσι δεν του δίνουμε και τα φαγητά μας. Χρειάζεται δική του τροφή ανάλογα με την ηλικία και την ανάπτυξή του. Ακόμη, ένας σκύλος δεν κάνει μπάνιο μόνος του…

Ο σκύλος όμως έχει και απεριόριστη ανάγκη από συντροφιά. Ένα σκυλάκι που ζει πολλές ώρες μόνο του είναι δυστυχισμένο. Ο σκύλος θέλει βόλτες, θέλει να είναι σε κίνηση και να βλέπει πράγματα που τον κάνουν να κουνάει εκστασιασμένος την ουρά του. Θέλει χρόνο για αγκαλιές και χάδια. Τα σκυλιά θέλουν να διατηρούν δυνατούς και ισχυρούς δεσμούς με τους ανθρώπους που συμβιώνουν. Και κάτι τέτοιο δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Θέλει δουλειά και χρόνο, ακριβώς όπως συμβαίνει με τις ανθρώπινες σχέσεις.

Ο σκύλος φυσικά θα πρέπει και να εκπαιδευτεί. Όχι απαραίτητα σε μια σχολή για ειδική εκπαίδευση. Υπάρχουν πολλά βιβλία που μπορούν να συμβουλεύσουν κάποιον σχετικά με το πώς θα κάνει τον σκύλο του να μπορεί να συμβαδίσει με την οικογένεια. Μόνο ένας σκύλος που μπορεί να συμβαδίσει με την οικογένεια είναι ευτυχισμένος. Σε άλλη περίπτωση ταλαιπωρεί και ταλαιπωρείται. Και ο μόνος τρόπος για να μην συμβεί αυτό, είναι η εκπαίδευση.

Σαφέστατα ο σκύλος πρέπει να φοράει την ταυτότητά του στο κολάρο του. Και η ταυτότητα θα πρέπει να αναγράφει τα τηλέφωνα στα οποία απαντούν εκείνοι στους οποίους ανήκει. Σε περίπτωση αλλαγής αυτών των τηλεφώνων, είναι αναγκαίο να αλλάζει και η ταυτότητα του σκύλου. Ομοίως και με την διεύθυνση κατοικίας.

 

Πηγή

Αυτοεκτίμηση εφήβων και ο ρόλος των γονιών

Διάρκεια ύπνου: Πώς επηρεάζει την αντρική γονιμότητα