in

Οι μπαμπάδες εύχονται να μπορούσαν να περνούν περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους

Τις τελευταίες δεκαετίες οι μπαμπάδες όλου του κόσμου φαίνεται να έχουν κάνει άλματα προόδου όσον αφορά τη συμμετοχή τους στην ανατροφή των παιδιών.

Ωστόσο, όπως έδειξαν τα συμπεράσματα μιας νέας μελέτης, η οποία διεξάχθηκε από το αμερικανικό ερευνητικό κέντρο Pew Research Center, το 63% των μπαμπάδων πιστεύει ότι περνάει υπερβολικά λίγο χρόνο με τα παιδιά του, ενώ μόλις το 36% αυτών είναι ικανοποιημένο από τις ώρες που καταφέρνει να τους αφιερώσει.

Η ίδια μελέτη αποκαλύπτει επίσης ότι, παρά τις προόδους που έχουν γίνει σε σχέση με προηγούμενες δεκαετίες, οι μαμάδες εξακολουθούν να επωμίζονται το μεγαλύτερο φορτίο των γονεϊκών καθηκόντων, καθώς μόλις το 35% από αυτές υποστηρίζει ότι περνάει υπερβολικά λίγο χρόνο με τα παιδιά της. Μάλιστα, οι μαμάδες σε ποσοστό 12% θεωρούν ότι αφιερώνουν υπερβολικά πολύ χρόνο στη μητρότητα!

Το μεγαλύτερο εμπόδιο που ορθώνεται ανάμεσα στους μπαμπάδες και τα παιδιά τους; Η καριέρα. Κι αυτό γιατί το 62% των μπαμπάδων αναγνωρίζει τις επαγγελματικές υποχρεώσεις ως τη βασική αιτία για την οποία δεν αφιερώνει όσο χρόνο θα ήθελε στην εμπειρία της πατρότητας.

 

Πηγή

Μαθήματα αυτοεκτίμησης πατέρα σε κόρη! (Video)

Λιγότερο παρεμβατικοί γονείς – Ποια τα οφέλη;