in

Οι τρεις γλώσσες που θα πρέπει να μάθουν τα παιδιά σας

Ποιες θα είναι οι πιο χρήσιμες γλώσσες που θα πρέπει να γνωρίζουν τα παιδιά σας σε δέκα χρόνια από τώρα;

Η απάντηση στην ερώτηση αυτή, τείνει να είναι, φυσικά, τα αγγλικά και μετά τα ισπανικά εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των χωρών που μιλούν τις συγκεκριμένες γλώσσες.

Πρόσφατες μελέτες όμως καταδεικνύουν ότι οι πιο χρήσιμες γλώσσες στο μέλλον θα είναι τα γαλλικά, τα γερμανικά και τα μανδαρινικά κινέζικα.

Το βρετανικό Κέντρο Ερευνών και Γνώμης για την Οικονομία και τις Επιχειρήσεις, σε συνεργασία με το αεροδρόμιο του Χίθροου, πραγματοποίησε έρευνα σε 2.001 γονείς παιδιών κάτω των 18 ετών και σε περισσότερους από 500 επιχειρηματίες σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι τρεις παραπάνω γλώσσες είναι αυτές που τα παιδιά θα πρέπει να αρχίσουν να μαθαίνουν προκειμένου να επωφεληθούν τα επόμενα χρόνια. Τα έξοδα για εκμάθηση γλωσσών αναμένεται να προσθέσουν στη βρετανική οικονομία επιπλέον 500 δισ. λίρες μέχρι το 2027.

Η καθηγήτρια εξελικτικής Γλωσσολογίας του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, Αντονέλα Σόρας, ανέφερε πως η εκμάθηση γλωσσών έχει τεράστιο ώφελος για την ανάπτυξη των παιδιών και αποτελεί επένδυση για το μέλλον τους: τα παιδιά που εκτίθενται σε περισσότερες γλώσσες έχουν μεγαλύτερη συνείδηση διαφορετικών πολιτισμών, διαφορετικών ανθρώπων και απόψεων, ενώ τείνουν να είναι καλύτερα από εκείνα που μιλάνε μόνο μία γλώσσα στην ταυτόχρονη εκτέλεση εργασιών και καλύτεροι αναγνώστες.

 

Πηγή

Δημογραφικό: Η Ελλάδα γερνά… χωρίς να διδάσκεται

Πώς και γιατί τέλειωσε η σύντομη «καριέρα» τραπεζοϋπάλληλου του Τζιμάκου