in

Μπαμπάς και κόρη εμπνέουν με πρωινές επιβεβαιώσεις

Σε αυτή την εποχή που ζούμε, όλοι γνωρίζουμε ότι να μεγαλώνεις ένα παιδί δεν είναι εύκολο. Και μάλιστα το να μεγαλώνεις ένα παιδί που μόλις έχει αρχίσει να μιλάει, είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Ίσως είναι από τα δυσκολότερα που έχεις να κάνεις σε αυτή τη ζωή, γιατί όλοι έχουν μια άποψη να σου πουν για το πώς να μεγαλώσεις το παιδί σου. Αλλά ο καθένας θα πρέπει να ακολουθήσει την καρδιά του, για να μεγαλώσει τα παιδιά του όσο καλύτερα μπορεί, με παιδεία και γνώση για το τι πρόκειται να αντιμετωπίσουν στη ζωή.

Αυτό είναι το παράδειγμα ενός πατέρα, ονόματι Ron Alston, ο οποίος μεγαλώνει την κόρη του με τόση αγάπη και ενισχύει την αυτοπεποίθησή της και το σεβασμό στον εαυτό της, αλλά και στους άλλους.

Κάνοντας αυτό το βίντεο όπου διδάσκει την κόρη του δεν φαντάστηκε ποτέ την τρελή απήχηση που θα είχε. Αυτό το τόσο γλυκό βίντεο ήταν φυσικό να γίνει viral. Κάθε μέρα πριν πάει στο σχολείο, βάζει την κόρη του μπροστά στον καθρέφτη να αναγνωρίζει την αξία της, καθώς και των άλλων.

Το μήνυμα του Ron Alston είναι ξεκάθαρο και λέει «Ο κόσμος θα προσπαθήσει να ρίξει τα παιδιά με πολλούς τρόπους, αλλά πρέπει να ξέρουν ότι είναι μοναδικά και υπέροχα, με τον δικό τους τρόπο».

Πολλοί γονείς εέχουν ευχαριστήσει τον Alston που ενδυναμώνει την κόρη του με αυτό τον τρόπο και δηλώνουν ότι θα ξεκινήσουν και οι ίδιοι παρόμοιες παραδόσεις.

Δεν χρειάζονται πολλά. Μια απλή τελετουργία σαν και αυτή, μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη ζωή ενός παιδιού, αλλά και στη ζωή των άλλων που το συναναστρέφονται. Γενικά τα παιδιά με γνήσια αυτοεκτίμηση και αυτοσεβασμό, καλλιεργούν σεβασμό και για τους άλλους και δεν τους καταδυναστεύουν με την κακότροπη συμπεριφορά τους. Επομένως, το να αφιερώσεις χρόνο για να βοηθήσεις τα παιδιά σου να συνειδητοποιήσουν την αξία τους και να αναγνωρίσουν την αξία κάθε ανθρώπου που συναντούν, μπορεί να κάνει τις μέρες όλων πιο φωτεινές και τον κόσμο μας καλύτερο.

Δείτε το βίντεο που αναρτήθηκε στο facebook από το Humankid:

 

Πηγή

5 μύθοι για τους μπαμπάδες

Πόσο κακό κάνετε στο παιδί σας με την αρνητική κριτική;