in

Νέα δωρεάν προγράμματα από το ΙΝΕ ΓΣΕΕ

Νέα δωρεάν προγράμματα ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει το ΙΝΕ ΓΣΕΕ.

Συγκεκριμένα:

Το ΙΝ.Ε/Γ.Σ.Ε.Ε. στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο «Ενίσχυση των προσόντων και της συλλογικής δράσης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα που εκπροσωπούνται στη ΓΣΕΕ», το οποίο υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Διά Βίου Μάθηση», με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να υλοποιήσει νέες δράσεις κατάρτισης για εργαζόμενους σε όλη τη χώρα.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Στην σύγχρονη κοινωνικο-οικονομική συγκυρία, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα μπορούν να αναπτύξουν γνώσεις και δεξιότητες, έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΙΝΕ ΓΣΕΕ απαντούν σε αυτές τις ανάγκες, προωθώντας την ενδυνάμωση, τη δικτύωση, το συλλογικό πνεύμα, το πέρασμα από τη γνώση στην πράξη και την κοινωνική δράση σε τοπικό επίπεδο (σωματείο, σύλλογος, γειτονιά, κ.λ.π).

Στο πλαίσιο αυτό, αναπτύσσονται σε όλη τη χώρα εξειδικευμένα προγράμματα κατάρτισης και πιλοτικές ενέργειες κοινωνικής δράσης και δικτύωσης σε τοπικό (ή ευρύτερο) επίπεδο. Τα προγράμματα κατάρτισης σχετίζονται με την ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων σε πεδία αναφοράς του συνδικαλιστικού κινήματος αλλά και με οριζόντιες – κοινωνικές δεξιότητες, το σύνολο των οποίων εστιάζει στην ατομική και συλλογική ενδυνάμωση και ενεργοποίηση των συμμετεχόντων, ενισχύει τη διασφάλιση των όρων απασχόλησής τους και την ανάπτυξη της συλλογικής τους δράσης.

Για το σύνολο των προγραμμάτων κατάρτισης η παρακολούθηση είναι δωρεάν. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της συμμετοχής στα προγράμματα, οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν βεβαίωση συμμετοχής και επιτυχούς ολοκλήρωσης / παρακολούθησης. Θα υλοποιηθεί, επίσης, ένας αριθμός προγραμμάτων κατάρτισης σε βασικές δεξιότητες ηλεκτρονικών υπολογιστών με πρόσβαση σε πιστοποίηση για όσους/-ες ολοκληρώσουν επιτυχώς τα συγκεκριμένα προγράμματα.

Η σύνδεση της κατάρτισης με τη διάσταση της ενεργοποίησης, της δικτύωσης και της ανάληψης κοινωνικής δράσης συνιστά τη βασική καινοτομία του Έργου. Η κατάρτιση οργανώνεται έτσι ώστε να συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη ενός σύνθετου μείγματος δεξιοτήτων, όπως και με την ανάληψη πρωτοβουλιών, μικρότερης ή μεγαλύτερης εμβέλειας για την προσέγγιση και την αντιμετώπιση ουσιαστικών ζητημάτων κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

Για να κάνετε αίτηση: www.inegsee.gr/aitisi/

Ενδοοικογενειακή βία: Σε έξαρση την τελευταία 4ετία στην Ελλάδα

5+1 λάθη που κάνουν όλοι οι νέοι γονείς