in

13 σκέψεις ενήλικων όταν βλέπουν μαζί με τα παιδιά την Πέππα το γουρουνάκι (Pics)

Χιούμορ και προβληματισμός…

Η Πέππα Γουρουνίτσα είναι ένα γουρουνάκι το οποίο είναι ο κύριος χαρακτήρας. Της αρέσει να χοροπηδάει στα λασπόνερα, να παίζει με το αρκουδάκι της, το οποίο φωνάζει Τέντι, να πηγαίνει στην Ομάδα παιχνιδιού και να ντύνεται νεράιδα. Άλλα μέλη της οικογένειας της Πέππας είναι ο αδερφός της ο Τζορτζ Γουρουνάκης, και οι δυο γονείς τους δηλαδή η Μαμά Γουρουνίτσα και ο Μπαμπάς Γουρουνάκης.

Αυτή είναι η περιγραφή της Πέππας, του γουρουνιού, στο λήμμα της στη Βικιπαιδεία. Που μόνο για την περίπτωση της Πέππας θα έπρεπε να γράφεται «λύμα».

Όσοι κατάφεραν και διάβασαν όλη την περιγραφή και συνεχίζουν να αναγνώσκουν το κείμενο είναι ή ήρωες ή κρύβουν μέσα τους μία κάποια διαστροφή που δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε.

Όταν είπα στην αγαπημένη μου φίλη Αγγελική ότι γράφω για την Πέππα, με είπε διεστραμμένο και ότι στον Γιαννάκη, τον γιο της, αρέσει πολύ η ροζ αυτή ηρωίδα με τον σχεδιασμό που εθίζει τα παιδάκια και τα χρώματα που δε θα έβλεπες με το καλύτερο LSD της αγοράς.

Γι’ αυτό αποφάσισα να κάνω μία προειδοποίηση που δεν έχω ξανακάνει. ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΕ τα μικρά παιδιά από τις οθόνες που διαβάζετε αυτό το κείμενο. Είναι αποκλειστικά για μας. Τους ενήλικες, ανώριμους ή ώριμους, δεν έχει τόση σημασία. Γιαννάκη, εντάξει; Έφυγες; Μπράβο πασά μου.

Τώρα που έφυγαν τα παιδιά ας τα πούμε μεταξύ μας. Είναι ξακάθαρο ότι κάτι πολύ άσχημο νιώθετε όλοι όταν παρακολουθείτε αυτό το γουρούνι της κολάσεως να εθίζει σε επίπεδα, που ποτέ δεν μπορούσατε να φανταστείτε, τα μικρά παιδιά.

Όσο κι να προσπαθήσατε δεν μπορέσατε να βρείτε τι ακριβώς τους αρέσει, τι ακριβώς τα έλκει στην φουσκωτή και ροζ κοιλιά της. Όσο και να πήγαμε πίσω στα παιδικά μας χρόνια, οι αναμνήσεις καλύτερων, πιο καλοσχεδιασμένων κινούμενων σχεδίων, δεν μας βοήθησαν να βρούμε κάτι που να εξηγεί την επιτυχία της Πέππας. Και αφού είναι τόσο δύσκολο να μπούμε στα παιδικά μυαλά, ας μπούμε στα μυαλά των ενηλίκων.

Όλων αυτών των γονέων, θείων, φίλων της οικογένειας, μεγαλύτερων αδερφιών, παππούδων και άτυχων γενικά ενηλίκων που υποχρώνονται να περάσουν λίγο χρόνο με τα παιδιά τους βλέποντας από κοινού Πέππα το γουρουνάκι. Ένα βασανιστήριο που θα ισοδυναμούσε με ένα ανήλικο να πρέπει να παρακολουθήσει εκπομπές του Γιώργου Λιάγκα.

Δοκιμάσαμε να μεταφέρουμε με εικόνες 13 ενδόμυχες σκέψεις που κάναμε παρακολουθώντας αυτό το στραβοχυμένο γουρούνι. Δυστυχώς τραυματίσαμε την πνευματική μας υγεία στη δοκιμασία αυτή, αλλά τα καταφέραμε να το βγάλουμε.

Δείτε τις κρυφές μας σκέψεις στις εικόνες που ακολουθούν!

 

Βαγγέλης Χαντζής

menshouse.gr

Άσε το παιδί σου να βαρεθεί…

Νιώθετε πιεσμένοι σαν γονείς; Αυτός είναι ο τρόπος για να νιώσετε καλύτερα…