in

10 πράγματα που πρέπει να έχουμε στο αυτοκίνητο για τα παιδιά

Σε όλους τους γονείς έχει τύχει να βρισκόμαστε στο αυτοκίνητο καθ΄οδόν για κάποιον κοντινό ή μακρινό προορισμό και τα παιδιά μας να μην μπορούν να περιμένουν ούτε ένα δευτερόλεπτο για το φαγητό τους ή για να πάνε τουαλέτα.

Για να αποφύγουμε λοιπόν την γκρίνια αλλά και πιθανά κλάματα, είναι απαραίτητο να είμαστε κατάλληλα εξοπλισμένοι ακόμα και στο αυτοκίνητό μας. Τα παρακάτω 10 πράγματα είναι πρώτης ανάγκης και καλό είναι να τα έχουμε πάντα μαζί σας προς… αποφυγή ατυχημάτων.

  1. Κουβέρτες ή πετσέτες

Οι κουβέρτες ή ακόμη και πετσέτες είναι καλό να υπάρχουν στο αυτοκίνητο για επιπλέον ζεστασιά κατά τη διάρκεια ενός ύπνου ή ενός πολύωρου ταξιδιού ειδικά αν προτιμάτε να ταξιδεύετε βράδυ.

  1. Μωρομάντηλα & πάνες ή φορητή παιδική λεκάνη

Είτε πρόκειται για χρήση τουαλέτας είτε για δάχτυλα που κολλάνε, δεν θα το μετανιώσετε αν έχετε μέσα στο αυτοκίνητο μωρομάντηλα καθώς είναι εξαιρετικά εύχρηστα. Αν μάλιστα έχετε μωρά, κρατήστε σε μια ξεχωριστή τσάντα και μερικές πάνες για ώρα ανάγκης. Η παιδική φορητή λεκάνη θα σας σώσε αρκετές φορές και για αρκετά χρόνια!

  1. Ομπρέλα

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τον καιρό, αλλά σίγουρα είναι πολύ δύσκολο να έρθετε αντιμέτωποι με την βροχή χωρίς ομπρέλα όταν έχετε μικρά παιδιά.

  1. Απολυμαντικό χεριών

Ποιος ξέρει τι έχουν ακουμπήσει με τα χεράκια τους; Προτιμήστε ένα φυσικό απολυμαντικό χεριών χωρίς χημικές ουσίες ώστε να το χρησιμοποιήσετε και να καθαρίσετε τα χέρια των παιδιών σας πριν το φαγητό και μετά το παιχνίδι στο πάρκο.

  1. Παιχνίδια

Ποτέ μην πάτε πουθενά χωρίς ένα επιπλέον παιχνίδι ή κάποιο λούτρινο αρκουδάκι. Μπορεί να κρατήσει απασχολημένο το παιδί σας σε ένα πολύωρο ταξίδι ή σε μια δύσκολη στιγμή την ώρα που είναι στο αυτοκίνητο.

  1. Χαρτομάντηλα

Διευκολύνετε τα πράγματα κατά τη διάρκεια μια ρινικής καταρροής στο αυτοκίνητο. Ένα ρολό χαρτί υγείας, είναι επίσης μια καλή επιλογή.

  1. Μπουκαλάκι με νερό

Πάντα είναι χρήσιμο ένα μπουκαλάκι νερό, είτε σε περίπτωση δίψας είτε αν τα παιδιά σας λερωθούν γύρω από το στόμα αν φάνε κάτι. Μπορεί να είναι δύσκολο να το εφαρμόσετε το καλοκαίρι μιας που οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές γι’ αυτό μπορείτε να έχετε και ένα θερμό.

  1. Κουτί πρώτων βοηθειών

Ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να συμβεί και είναι προνοητικό να έχετε ένα κουτί πρώτων βοηθειών ώστε να μπορέσετε να περιποιηθείτε κάποιο πιθανό ελαφρύ χτύπημα ή τσίμπημα.

  1. Σνακ

Είναι έξυπνο να έχετε 1-2 σνακ στο αμάξι σε περίπτωση που τα παιδιά σας αρχίσουν να διαμαρτύρονται. Διαλέξτε κάτι που δεν θα λερώσει πολύ το αυτοκίνητο, όπως π.χ μπάρες δημητριακών ή μπισκότα.

  1. Έξτρα ρούχα

Ατυχήματα μπορούν να συμβούν συχνά, αλλά προκειμένου να κρατήσετε τα παιδιά σας στεγνά και καθαρά καλό είναι να έχετε στο αυτοκίνητο μαζί σας ένα καθαρό σετ με ρούχα, σε περίπτωση που λερωθούν.

Ο πατέρας συγχωρεί

8 μαθήματα ζωής των παιδιών στους μπαμπάδες