in

Το ένα πράγμα που κάθε άνδρας έχει κοινό με τον μπαμπά του!

Ακόμα κι αν νομίζεις πως είσαι copy-paste η μαμά σου και δεν έχεις κανένα στοιχείο με τον μπαμπά σου, υπάρχει ένα χαρακτηριστικό που κάθε άνδρας μοιράζεται με τον μπαμπά του! Και ναι, αυτό ισχύει και για σένα!

O Joshua David Stein απ’ το Fatherly, μιας startup στη Νέα Υόρκη που επικεντρώνεται στους millennial μπαμπάδες, λέει πως όλοι οι άνδρες αγωνίζονται για να βρουν την ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά και την προσωπική/ οικογενειακή ζωή. «Δεν ξέρω αν υπάρχει επιστημονική απάντηση σ’ αυτό, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει σωστός τρόπος ή λάθος τρόπος να γίνεις γονέας. Είναι το πώς αισθάνεσαι ως γονέας, το πώς ενεργείς».

Ο Stein είναι παρουσιαστής του “The Fatherly Podcast”, ενός online talk show που περιλαμβάνει συνομιλίες με διάσημους και αξιοσημείωτους μπαμπάδες και επικεντρώνεται στα παιδιά και τις οικογένειές τους και τις σχέσεις τους με τους πατεράδες τους.

Μέσα απ’ τη συνομιλία του με δεκάδες μπαμπάδες στο πλαίσιο του talk show και όντας και ο ίδιος πατέρας, ο Stein έχει μάθει μερικά πραγματάκια σχετικά με την πατρότητα.

Όλοι οι άνδρες παλεύουν με μια σειρά από ανασφάλειας. «Κάνω αρκετά; Είμαι αρκετός; Κάνω τις σωστές επιλογές για τα παιδιά μου; Αν μπορούσα να επιτύχω περισσότερα, να έχω περισσότερα πράγματα ή να κερδίσω περισσότερα χρήματα, θα ήμουν πιο ευτυχισμένος; Θα με έκανε να είμαι καλύτερος γονέας;», είναι μερικά απ’ τα ερωτήματα που μπορούν να τρελάνουν το μυαλό ενός άνδρα.

Κάθε συνέντευξη αρχίζει μ’ ένα ερωτηματολόγιο με περίπου 20 ερωτήσεις. Ο Stein είπε ότι οι πιο αποκαλυπτικές απαντήσεις προέρχονται από την ερώτηση του να περιγράψουν οι άνδρες τους εαυτούς τους με τρεις λέξεις και επίσης να περιγράψουν τον πατέρα τους με τρεις λέξεις.

Όλοι οι άνδρες ξεκινούν ν’ απαντούν με ενθουσιασμό, αλλά και με μια μεγάλη αμφιβολία. Κάθε άνδρας νιώθει περηφάνια και είναι ενθουσιασμένος για όσα έχει πετύχει, αλλά κάθε άνδρας έχει αμφιβολία για το εάν οι επιλογές του είναι οι καλύτερες για την οικογένεια του!

Πηγή

Η γκρίνια του δασκάλου βοηθάει το παιδί μας

Πού πηγαίνει η παιδική μας αθωότητα;