in

Κάμπινγκ με τα παιδιά: Τι πρέπει να έχετε μαζί σας

Γιατί να πάτε για κάμπινγκ οικογενειακώς;

Ο καθένας περνάει το καλοκαίρι του με τον τρόπο που τον εκφράζει. Αλλοι προτιμούν τα άνετα και πολυτελή ξενοδοχεία που θα τους προσφέρουν όλες τις ανέσεις, κι άλλοι αναζητούν την περιπέτεια και τη γαλήνη δίπλα στη φύση.

Μπορεί να συνηθίζατε να πηγαίνετε για κάμπινγκ πριν αποκτήσετε παιδιά, αλλά ποιος είπε ότι δε μπορείτε να οργανώσετε ένα αξέχαστο οικογενειακό κάμπινγκ;

Τα παιδιά σας σίγουρα θα ωφεληθούν από τη πρώτη τους διαμονή στη φύση.

Εξοικειώνονται με τη φύση.
 Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με όλα τα οφέλη του φυσικού περιβάλλοντος. Αναπνέουν καθαρό αέρα, απολαμβάνουν την ησυχία και ανακαλύπτουν τις ομορφιές της.

Μαθαίνουν να σέβονται το περιβάλλον. Τα παιδιά αρχίζουν να καταλαβαίνουν την αξία της φύσης και την ανάγκη να προστατεύουμε το περιβάλλον με όποιο τρόπο μπορούμε και κυρίως με να μη το μολύνουμε.

Αυτονομούνται. Το κάμπινγκ είναι μια καλή δοκιμασία για να δοκιμάσουν τα παιδιά σας τις δικές τους δυνάμεις. Να αναλάβουν μια εργασία και να τη φέρουν εις πέρας.

Λειτουργούν ομαδικά.
 Το κάμπινγκ ναι μεν σου δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσεις τις ικανότητές σου σε διάφορα πράγματα, αλλά κυρίως θα βοηθήσει τα παιδιά να λειτουργήσουν στα πλαίσια μιας ομάδας, που στην προκειμένη περίπτωση είναι η οικογένειά του.

Πολλαπλά τα οφέλη του κάμπινγκ για ένα παιδί και ενώ βρίσκεστε στη διαδικασία των προετοιμασιών, υπάρχουν βασικά πράγματα που πρέπει να έχετε μαζί σας για να οργανώσετε την τέλεια εξόρμηση στη φύση.

  • Μια μεγάλη σκηνή: Αφού βρείτε το κατάλληλο σημείο, ζητήστε τη βοήθεια του παιδιού σας και ξεκινήστε να στήνετε παρέα την οικογενειακή σκηνή. Αν έχετε παραπάνω από ένα παιδάκια, τότε μπορεί να χρειαστείτε και δεύτερη σκηνή για να είστε όλοι άνετα.

 

  • Sleeping-bag: Το sleeping-bag είναι το αμέσως επόμενο πράγμα που θα χρειαστείτε για τη διαμονή σας. Πάρτε ένα ο καθένας και εναλλακτικά μπορείτε να το εμπλουτίσετε με μαξιλάρια ή κάποιο σεντόνι ανάλογα με τις ανάγκες του παιδιού σας.

 

  • Τραπεζάκια και καρέκλες: Το σωστό το κάμπινγκ θέλει οργάνωση, ειδικά όταν έχετε παιδιά μαζί σας. Στήστε τα τραπέζια και τις καρέκλες έξω από τη σκηνή για να μπορείτε να απολαύσετε όλοι μαζί τα γεύματά σας έξω στη φύση.

 

  • Κουζινικά: Αυτά πάνε πακέτο με το τραπέζι και τις καρέκλες, για να σερβίρετε το γεύμα σας. Μη ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας πλαστικά πιάτα, ποτήρια, μαχαιροπίρουνα, ένα κατσαρολάκι και ένα γκαζάκι για να μαγειρεύετε.

 

  • Αντικουνουπικά: Δε γίνεται να μείνετε στη φύση και να μην προμηθευτείτε με αντικουνουπικά. Βρίσκεστε στη φύση και τα κουνούπια θα κάνουν πάρτι στην επιδερμίδα του παιδιού σας. Προνοήστε για να τα προστατεύσετε και να μην ταλαιπωρηθούν στις διακοπές σας.

 

  • Φαρμακείο: Ισως να είναι και το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχετε μαζί σας όταν είστε διακοπές με τα παιδιά σας. Η φύση όσο διασκεδαστική κι αν είναι, μπορεί να σας εκπλήξει και δυσάρεστα. Μπορεί να τσιμπήσει το παιδί σας κάποια μέλισσα. Μπορεί την ώρα που τρέχει και παίζει, να πέσει και να τραυματιστεί. Φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα βαλιτσάκι-φαρμακείο για να αντιμετωπίσετε κάθε πρόβλημα.

Το πιο σημαντικό όταν πάτε για κάμπινγκ είναι να θυμάστε πως πάντα πρέπει να αφήνετε το σημείο όπου κατασκηνώσατε καθαρό και στην αρχική κατάσταση που το βρήκατε. Τα παιδιά σας παραδειγματίζονται από τη συμπεριφορά σας και σίγουρα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να τους μεταδώσετε τα σωστά μηνύματα. Μην αφήσετε σκουπίδια και μην καταστρέψετε με κανένα τρόπο το φυσικό περιβάλλον που έγινε για λίγες μέρες το σπίτι σας.

Αυτό που σίγουρα δεν πρέπει να ξεχάσετε είναι την καλή σας διάθεση. Νιώστε και πάλι λίγο παιδιά και γνωρίστε στα παιδιά σας κάθε μυστική ομορφιά της φύσης. Το παιχνίδι στη φύση και οι οικογενειακές στιγμές μακριά από την πόλη θα γνωρίσουν στο παιδί ένα διαφορετικό κόσμο και γιατί όχι θα το κάνουν να αγαπήσει το κάμπινγκ στη φύση, όπως κι εσείς.

Ακόμη κι αν δε το έχετε ξαναδοκιμάσει, μη φοβηθείτε και τολμήστε να ζήσετε μια διαφορετική εμπειρία φέτος το καλοκαίρι μαζί με τα παιδάκια σας.

Πηγή

Ποια είναι τα συμπτώματα της παιδικής σχιζοφρένειας και πώς να τα αναγνωρίσετε

Πώς ένα 3χρονο κοριτσάκι έσωσε τον μπαμπά της με μία βιντεοκλήση