in

Τρικς για να πείσετε το μικρό σας να δοκιμάσει το φαγητό

Όταν όλες οι λύσεις για να πείσετε το παιδί σας να δοκιμάσει το φαγητό έχουν πέσει στο κενό, δοκιμάστε να υιοθετήσετε μερικά ακόμα κόλπα, που πιθανόν να το βοηθήσουν να δει με πιο θετική ματιά το περιεχόμενο του πιάτου του.

Ζητήστε του να δοκιμάσει δύο μπουκιές. Μετά από αυτό θα μπορεί να σας πει αν πράγματι δεν του αρέσει το φαγητό.

Ζητήστε του να μυρίσει, να αγγίξει και να γλείψει το φαγητό. Με αυτόν τον τρόπο θα συνηθίσει την υφή και τη μυρωδιά του, που αποτελούν και τα πρώτα βήματα για να αποδεχθεί και τη γεύση του.

Προτείνετε να αλλάξει πιρούνι. Δώστε του διαφορετικά πιρούνια, που το καθένα θα αφορά συγκεκριμένο φαγητό, για να μετατρέψετε το γεύμα σε παιχνίδι.

Μην ξεχνάτε την επανάληψη. Ένα νήπιο χρειάζεται να δοκιμάσει μέχρι και 15 με 20 φορές ένα νέο φαγητό για να το συνηθίσει.

Προτείνετε να σας βοηθήσει στην προετοιμασία. Πιθανόν αυτό να το βοηθήσει να εξοικειωθεί με το φαγητό που θα δει στη συνέχεια στο πιάτο του.

Ξεκινήστε με μικρές ποσότητες. Οι μεγάλες ποσότητες μπορεί να το… τρομάξουν. Φροντίστε λοιπόν όταν σερβίρετε ένα καινούργιο φαγητό, να το σερβίρετε σε μικρές ποσότητες για την… πρώτη γνωριμία.

 

Πηγή

Διάβασμα στο σπίτι: η ατέλειωτη απογευματινή μάχη της Ελληνικής οικογένειας

«Ωρολογιακή βόμβα» και για την Ελλάδα η παιδική παχυσαρκία