in

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο διαχωρισμός σιαμαίων αγοριών μετά από 13 μήνες

Ο Anias και ο Jadon McDonald από το Ιλινόι των ΗΠΑ είναι μόλις 13 μηνών σιαμαία αδέρφια και κατάφεραν να επιζήσουν της επέμβασης διαχωρισμού, βέβαια η εξέλιξη της υγείας τους παραμένει ασαφής.
 
Η επέμβαση διαχωρισμού διήρκησε 16 ώρες και πραγματοποιήθηκε στο Παιδικό Νοσοκομείο του Ιατρικού Κέντρου Montefiore στο Μπρονξ. Οι γιατροί διαχώρισαν τα μωρά με τη βοήθεια μοντέλων εξελιγμένης τεχνολογίας, ωστόσο η διαδικασία διαχωρισμού των αγγείων αποδείχθηκε πιο περίπλοκη από το αναμενόμενο. Τα αγοράκια θα παραμείνουν διασωληνωμένα για περίπου μία εβδομάδα, καθώς οι γιατροί θέλουν να παρακολουθούν την εξέλιξη της υγείας τους.
 
Ο μικρός Anias παρέμεινε στο χειρουργικό τραπέζι περισσότερο από τον αδερφό του και φαίνεται να είναι πιο καταβεβλημένος από το διαχωρισμό του εγκεφαλικού ιστού. Για το λόγο αυτό, παρακολουθείται στενά ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να πρηστεί ο εγκέφαλος και να υποστεί εγκεφαλικό.
 
«Βρισκόμαστε στο χείλος ενός απέραντου άγνωστου. Οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμης σημασίας σε ό,τι αφορά την ανάρρωση και δεν θα γνωρίζουμε μετά βεβαιότητας ότι τα παιδιά θα αναρρώσουν για διάστημα πολλών εβδομάδων», αναφέρει η μητέρα τους.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σιαμαία προκύπτουν σε περίπου μία στις 200.000 γεννήσεις, στο 50% των περιπτώσεων γεννιούνται νεκρά και περίπου το 1/3 επιβιώνει για μία ημέρα, σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ.

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να τραβάτε παίζοντας ένα παιδί από τα χέρια

Γεννήθηκε μέσα στο Super Puma και θα έχει για νονό ολόκληρη μοίρα