in

Παιδιά του Instagram: όλο και περισσότερα παιδιά βαφτίζονται με ονόμα φίλτρων για φωτογραφίες

Τα οπτικά εφέ έχουν εμπνεύσει τη φαντασία των Βρετανών νέων γονέων στην επιλογή ονομάτων για τα παιδιά τους

Όλο και περισσότερα παιδιά που ονομάζονται Lux, Ludwig, Amaro, Reyes, Hudson, Kelvin, Juno, Valencia και Willow στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όπου, αν και τα πιο δημοφιλή ονόματα για παιδιά το 2015 είναι Olivia και Muhammed, υπήρξε μια έκρηξη των μικρών που πήραν το όνομά τους από τα φίλτρα του Instagram. Τα γνωστά φωτογραφικά φίλτρα που μπορούν να προστεθούν στις φωτογραφίες για να τους δώσουν ένα ιδιαίτερο οπτικό αποτέλεσμα.

Και, επίσης, φαίνεται να εμπνέει τη φαντασία των Βρετανών νέων γονιών. Αυτό ανανάλυψε η online έκδοση του Independent  καθώς και η ιστοσελίδα BabyCentre, το οποίο συλλέγει πληροφορίες για οποιοδήποτε θέμα σχετίζεται με την εγκυμοσύνη και τα παιδιά, και προβάλει κάθε χρόνο ποια είναι τα πιο δημοφιλή ονόματα.

Αν στην Ελλάδα και φέτος ήταν τα κλασσικά ονόματα Γιώργος, Γιάννης, Ελένη, Μαρία, πέρα από τη Μάγχη προτιμούν ακριβώς Olivia και Muhammed, αλλά το όνομα Lux είχε μια αύξηση 75% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ludwig έχει επίσης αυξηθεί σε δημοτικότητα κατά 42%,  Amaro κατά 26%, Reyes 10%, Hudson 4% και 3% του Kelvin. Για τα κορίτσια, το Juno ανέβηκε κατά το εκρηκτικό 30%, Valencia κατά 26% και 13% της Willow.

Υπάρχουν όμως και άλλα ονόματα που αντιστοιχούν με τα φίλτρα του κοινωνικού δικτύου που βρίσκονται σε κάθοδο: Sierra, Walden και Lark. Και μερικά, όπως Mayfair, Sutro, Rise και Brannan, δεν εμφανίζονται καν στην κατάταξη.

Είναι τρελοί αυτοί οι Βρετανοί τελικά!

Ξεκαρδιστικός οδηγός προς μπαμπάδες: Έτσι θα καταφέρετε να βάλετε το μωρό σας για ύπνο

20 κανόνες για να χτίσει την αυτοπεποίθησή του κάθε παιδί