in

“Περίμενε μέχρι να έρθει ο μπαμπάς σπίτι και θα δεις!” Σταματήστε να το λέτε τώρα!

«Περίμενε μέχρι να έρθει ο μπαμπάς σπίτι και θα δεις!» 

Η απόλυτη απειλή...Έτσι δεν είναι;

Όμως αυτή η φράση μπορεί να μην έχει το αποτέλεσμα που φαντάζεστε. Ακόμη και αν τα παιδιά σας υπακούν στον μπαμπά τους δεν σημαίνει ότι θα συμπεριφερθούν σωστά για το υπόλοιπο της ημέρας. Απλά θα ξέρουν ότι έχουν λίγο χρόνο ακόμη μέχρι να έρθει ο μπαμπάς τους.

Για να το ψάξουμε λίγο καλύτερα…

Η διαπαιδαγώγηση έχει καλύτερα αποτελέσματα όταν εφαρμόζεται άμεσα.

Τα παιδιά δεν θα θυμούνται για ποιον λόγο ήταν άτακτα μετά από ώρες.Αν χτυπιούνται μεταξύ τους  και περιμένετε άλλες 3 ώρες για να τα μαλώσετε θα έχουν σταματήσει να μαλώνουν και για αυτό δεν θα έχει κανένα νόημα.Αν επιβάλλετε την τάξη άμεσα  τότε το παιδί σας θα καταλάβει πως κάνει κάτι λάθος. Εννοείται αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει να το κάνει αλλά ότι με τις πολλές επαναλήψεις κάτι θα καταφέρετε εν καιρώ.

Είναι σαν να χάνετε την αξιοπιστία σας σαν γονιός.

Αν δεν μπορείτε να επιβληθείτε, το παιδί σας θεωρεί πως δεν είστε δίκαιος αντίπαλος  και πως μπορεί να κάνει ότι θέλει αφού δεν κάνετε τίποτα ουσιώδες. Μπορείτε να επιβληθείτε και μόνοι σας χωρίς να περιμένετε να αναλάβει δράση ο σύντροφός σας.

Ο μόνος λόγος για να μην επιβάλλετε άμεσα την τάξη είναι αν θέλετε να σκεφτείτε τον τρόπο επιβολής αν είναι σοβαρή η αιτία. Για παράδειγμα αν θα πρέπει να απαγορεύσετε την τηλεόραση για μέρες, ή τα Video games Κλπ.Πάλι όμως η φράση με τον μπαμπά δεν θα βοηθήσει πουθενά.

Σκεφτείτε και το άλλο ενδεχόμενο:φέρνετε τον άνδρα σας σε δυσχερή θέση.

Δεν γίνεται να είστε ο μαλακός γονιός συνεχώς και εκείνος να έρχεται να επιβάλλει την τιμωρία ενώ δεν ήταν  καν παρών στο γεγονός.Μην του βάζετε την ταμπέλα του «κακού αστυνομικού» .

Για αυτό λοιπόν την επόμενη φορά σκεφτείτε το καλά πριν χρησιμοποιήσετε  την παραπάνω φράση…

 

Πηγή

Μπορώ να είμαι φίλος με το παιδί μου;

Τα μυστικά του καλού μπαμπά