Οι μπαμπάδες του σήμερα

Ένας μπαμπάς κοιμάται λιγότερες ώρες από μια μαμά και σηκώνεται περισσότερες φορές το βράδυ, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Ο ερχομός ενός μωρού φέρνει τα πάνω κάτω στην καθημερινότητα του ζευγαριού. Αν και οι περισσότεροι νομίζουμε ότι η μαμά είναι αυτή που αναλαμβάνει τη φροντίδα του μωρού πρωί-βράδυ, έρχεται η παρακάτω έρευνα που αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο!

Ένας σύγχρονος μπαμπάς ταϊζει το μωρό, παίζει μαζί του, αλλάζει πάνες και γενικώς κάνει ό,τι ακριβώς κάνει και η μαμά. Αυτό όμως που σιγούρα δεν περιμέναμε να ακούσουμε είναι πως οι μπαμπάδες του σήμερα, το βράδυ, κοιμούνται λιγότερες ώρες από ότι οι μαμάδες και σηκώνονται περισσότερες φορές. Περισσότεροι από 7 στους 10 μπαμπάδες σηκώνονται το βράδυ για να αλλάξουν πάνα ή να ταϊσουν το μωρό τους. Επίσης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, μόλις το 54% των μπαμπάδων κοιμούνται πάνω από 7 ώρες την ημέρα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις μαμάδες είναι πάνω από 57%!

«Αυτό συμβαίνει γιατί κατά τη διάρκεια της ημέρας, η μαμά αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου τη φροντίδα του μωρού, ενώ ο μπαμπάς εκείνη την ώρα είναι στη δουλειά. Για αυτό το λόγο τις ώρες που είναι σπίτι, αναλαμβάνει εκείνος το άλλαγμα της πάνας, το τάισμα και την φροντίδα του μωρού»,  υποστηρίζει η Sharlotte Libby, αναλύτρια στο Mintel.

Επιπλέον, η έρευνα απέδειξε πως οι μπαμάδες είναι πιο εξοικειωμένοι με τα βρεφικά προϊόντα που υπάρχουν στην αγορά, καθώς είναι αυτοί που κάνουν τα ψώνια για τις ανάγκες του σπιτιού.

Πηγή