in

Ο παράξενος λόγος που τα μωρά που μοιάζουν στον μπαμπά τους είναι πιο υγιή!

Σε ποιον μοιάζει το μωρό σου; Γιατί αν μοιάζει στον μπαμπά του, μάλλον είναι πιο υγιές!

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει νέα έρευνα που μελέτησε μωρά που δεν ζουν με τους μπαμπάδες τους.

Τα μωρά που μοιάζουν στον μπαμπά τους είναι πιο υγιή, υποστηρίζει η νέα έρευνα, εξηγώντας πως η ομοιότητα ενθαρρύνει τον πατέρα να περνάει περισσότερο χρόνο με το μωρό, ακόμα κι αν δεν μένουν μαζί.

Τα ευρήματα της έρευνας αναφέρουν πως τα νεογέννητα που μοιάζουν στον μπαμπά τους είναι πιο υγιή μετά από έναν χρόνο λόγω της αυξημένης επαφής με τον γονέα τους.

Όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, η ομοιότητα ενθαρρύνει τους μπαμπάδες να περνούν 2,5 περισσότερες μέρες τον μήνα κατά μέσο όρο με το παιδί τους, καθώς είναι σίγουροι 100% ότι είναι βιολογικό τους παιδί.

Ο περισσότερος χρόνος είναι εξαιρετικά ωφέλιμος για το νεογέννητο καθώς προκαλεί μείωση της πιθανής έκθεσης σε κίνδυνο και αύξηση της προσοχής και της φροντίδας που λαμβάνει.

Η έρευνα με τίτλο «αν η εμφάνιση μπορεί να θεραπεύσει: Η υγεία του παιδιού και η γονεϊκή επένδυση», αναφέρει πως τα μωρά που μοιάζουν στον μπαμπά τους είναι λιγότερο πιθανό να πάνε στα επείγοντα ή να υποφέρουν από κρίσεις άσθματος λόγω της φροντίδας του μπαμπά τους.

Για τις ανάγκες της έρευνας μελετήθηκαν 456 οικογένειες, όπου τα μωρά ζούσαν μόνο με τις μητέρες τους ενώ έμοιαζαν στον πατέρα τους. Η έρευνα αποτελεί μια απόδειξη ότι η σωστή ανατροφή κι απ’ τους δύο γονείς έχει τεράστια επίδραση πάνω στο μωρό.

Ο Dr. Solomon Polachek, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Binghamton, δήλωσε: «Οι πατέρες είναι σημαντικοί για την ανατροφή ενός παιδιού και αυτό φανερώνεται και στην υγεία του παιδιού. Οι πατέρες που θεωρούν ότι η ομοιότητα τους με το βρέφος είναι αποδεικτικό της πατρότητας τους, περνούν περισσότερο χρόνο με το μωρό».

10 εικόνες που μας δείχνουν τι σημαίνει “Είμαι μπαμπάς”!

Ο Πατέρας