in

Ευτυχισμένη οικογένεια: Γιατί είναι τόσο σημαντική για τα παιδιά;

Αν είστε ήδη γονείς σίγουρα θα έχετε καταλάβει πως τα παιδιά δεν μπορούν να αναπτυχθούν χωρίς την στήριξή σας. Τα παιδιά υιοθετούν τις συμπεριφορές, τις συνήθειες, τους τρόπους αλλά και τις φράσεις που χρησιμοποιείτε.Τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ένα υγιές περιβάλλον γίνονται πιο έξυπνες προσωπικότητες.

Μόνο οι χαρούμενοι άνθρωποι μπορούν να δημιουργήσουν ένα χαρούμενο και υγιές οικογενειακό περιβάλλον.

Χαρούμενη οικογένεια – χαρούμενα παιδιά.

Σαν γονείς πρέπει να αναλάβετε την ευθύνη για τις πράξεις σας και για το λεξιλόγιο που χρησιμοποιείτε. Πρέπει να αφιερώσετε χρόνο στην εκπαίδευση των παιδιών σας και να τους διδάξετε να εκτιμούν αυτά που έχουν.Τα παιδιά που μεγαλώνουν σε χαρούμενες οικογένειες έχουν περισσότερες πιθανότητες να εκπληρώσουν τους στόχους τους και να γίνουν πιο επιτυχημένα στην ζωή τους.

Ο ρόλος της ευτυχισμένης οικογένειας στην ψυχολογία του παιδιού.

Η οικογένεια παίζει μεγάλο συναισθηματικό και κοινωνικό ρόλο στην ζωή των παιδιών. Πρέπει να προσέχετε πολύ την συμπεριφορά σας γιατί τα παιδιά απομνημονεύουν και τα καλά και τα κακά πράγματα. Βοηθήστε τα παιδιά σας με το κατάλληλο λεξιλόγιο και την σωστή συμπεριφορά να αναπτύξουν θετικές κοινωνικές ικανότητες.

Φροντίστε να διατηρήσετε την ίδια θετική συμπεριφορά επειδή η συναισθηματική σταθερότητα στην οικογένεια ενισχύει την αυτοπεποίθηση και το ταμπεραμέντο του παιδιού. Πρέπει να θυμάστε το ταμπεραμέντο διαμορφώνεται στην παιδική ηλικία και μένει αναλλοίωτο για την υπόλοιπη ζωή του.

Διδάξτε αξίες και παραδόσεις.

Ακόμη καλό θα ήταν να διδάσκετε στα παιδιά σας τις αξίες και τις παραδόσεις οι οποίες μεταβιβάζονται από γενιά σε γενιά.Οι σωστές αξίες και παραδόσεις διαμορφώνουν μια ευτυχισμένη οικογένεια με υγιείς αξίες και αμοιβαία κατανόηση.

Προφανώς και είναι δύσκολο να είστε χαρούμενοι 24 ώρες την ήμερα αλλά πρέπει να προσπαθείτε να τους συμπεριφέρεστε με σεβασμό, χαρά και αγάπη γιατί θα τα βοηθήσετε να αναπτύξουν αμοιβαίο σεβασμό και θα γίνουν πιο συνεργάσιμα με τους άλλους ανθρώπους. Όπως και να χει μην αφήνετε τους φόβους σας, τα αρνητικά συναισθήματα, τα προσωπικά σας προβλήματα να επηρεάσουν την ψυχολογία του παιδιού. Βρείτε τις λύσεις στα προβλήματά σας μόνοι σας η με τον/την σύντροφό σας χωρίς να μπλέξετε τα παιδιά σε αυτό.

 

Πηγή

Αν νομίζεις ότι το ξύλο είναι λύση, τότε έχεις πρόβλημα!

Παραμύθι πριν τον ύπνο: Ο μπαμπάς το κάνει καλύτερα!