in

Οι πρωινές συνήθειες πριν το σχολείο

Η προετοιμασία για το σχολείο θα πρέπει κάθε πρωί να τηρείται με ευλάβεια. Είναι εκείνη ακριβώς η ρουτίνα που ξυπνάει τα παιδιά αλλά και τα κάνει υπεύθυνα από το πρώτο λεπτό της μέρας. Ένα παιδί που αμέσως μόλις ξυπνάει, βρίσκεται και στο θρανίο, είναι ένα παιδί που χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί. Και αυτό κοστίζει στις πρώτες ώρες του σχολείου αφού το παιδί δεν θα έχει ξυπνήσει για τα καλά ώστε να παρακολουθήσει το μάθημα. Δες παρακάτω όλα όσα θα πρέπει να γίνονται από την ώρα που ξυπνάει, μέχρι τη στιγμή που μπαίνει στην αίθουσα.

1. Πλένουμε το πρόσωπό μας και δεν ξεχνάμε τα δόντια μας

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνει αμέσως μόλις ξυπνήσει δεν είναι να πάρει το πρωινό του. Θα πρέπει να πλύνει το πρόσωπό του, να χτενιστεί και να πλύνει επιμελώς τα δόντια του. Οι παιδίατροι λένε ότι πολλά παιδιά δεν μπορούν να φάνε το πρωινό τους ακριβώς γιατί νωρίτερα δεν έχουν βουρτσίσει τα δόντια τους. Η κακοσμία που σωρεύεται στη διάρκεια της νύχτας –ειδικά αν έχουν πάει για ύπνο χωρίς να έχουν πλύνει τα δόντια τους- τους προκαλεί αηδία σε οτιδήποτε πρόκειται να φάνε το πρωί. Ακόμη, το δροσερό νερό στο πρόσωπο τα ξυπνάει για τα καλά!

2. Στρώνουμε το κρεβάτι μας

Το κρεβάτι από όταν μπορούν να το στρώσουν και μετά, αποτελεί αποκλειστική τους ευθύνη. Δεν πρέπει να φεύγουν από το υπνοδωμάτιο αν δεν έχουν τακτοποιήσει τον χώρο τους. Σε αυτόν άλλωστε θα επιστρέψουν μετά το σχολείο και είναι απόλυτα λάθος για την συγκέντρωσή τους, να πρέπει να διαβάσουν σε έναν χώρο που είναι όλα άνω κάτω. Τάξη στο υπνοδωμάτιο για να υπάρχει ακολούθως και τάξη στο μυαλό μας…

3. Ντυνόμαστε…

Στη συνέχεια πρέπει να βρει τα ρούχα που θέλει να φορέσει και να ντυθεί μόνο του. Η δική σου ευθύνη σταματά στο να βρίσκονται καθαρά και σιδερωμένα τα ρούχα στη θέση τους. Άφησέ το να επιλέξει τι θα βάλει με γνώμονα τις δραστηριότητες της μέρας. Αν για παράδειγμα έχει γυμναστική, δεν γίνεται να πάει στο σχολείο με τη φούστα.

4. Παίρνουμε το πρωινό μας

Καθαροί, καλοχτενισμένοι και ντυμένοι, πηγαίνουμε στην κουζίνα για να πάρουμε το πρωινό μας. Καλό είναι να παίρνει όλη η οικογένεια μαζί το πρωινό της. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν είναι εύκολο σε πολλά σπίτια αφού ένας από τους δύο γονείς πρέπει να φύγει πολύ νωρίς για τη δουλειά. Αν όμως υπάρχει η δυνατότητα μιλήστε ο καθένας για το πρόγραμμά του και ορίστε το επόμενό σας «ραντεβού» γύρω απ’το τραπέζι.

 

Πηγή

Ο τρελομπαμπάς που έγινε viral!

«Νιώθω τύψεις όταν δεν μπορώ να παρέχω τα πάντα στα παιδιά μου…»