in

10 πράγματα που θα ήθελα να μάθει ο άντρας μου από τα παιδιά μας!

1. Μη με ρωτάς τι έχω. Δείξε μου απλώς ότι νοιάζεσαι για μένα
Όταν τα παιδιά μου με βλέπουν στεναχωρημένη, αναστατωμένη ή λυπημένη σπάνια με ρωτάνε τι έχω. Συνήθως με πλησιάζουν και με αγκαλιάζουν σιωπηλά, μου δίνουν ένα πεταχτό φιλί ή χώνονται στην αγκαλιά μου. Αυτό το κάνουν όλα τα παιδιά. Αποφεύγουν να μπαίνουν σε λεπτομέρειες ή αναλύσεις, για κάθε ζήτημα. Αντίθετα ο άντρας μου (όπως και οι περισσότεροι άντρες), πρώτα προσπαθεί να καταλάβει γιατί είμαι έτσι, να αιτιολογήσει ποιος φταίει, να βρει ένα λόγο να ζητήσει συγγνώμη και μετά, ίσως να ζητήσει. Εννοείται πως όταν τελειώσει όοοολη αυτή η έρευνα εγώ δε νιώθω καθόλου καλύτερα!

2. Ζήτησε βοήθεια
Συνήθως όταν οι άντρες έχουν ένα πρόβλημα στέκονται με τις ώρες σιωπηλοί μέχρι να το λύσουν. Σπάνια θα πουν στη γυναίκα τους: «έχω αυτό το θέμα, πως μπορείς να με βοηθήσεις;». Αντίθετα τα παιδιά που ο εγωισμός τους βρίσκεται σε μηδενικά επίπεδα δεν αισθάνονται ποτέ ντροπή να ζητήσουν βοήθεια. Αντίθετα τη ζητούν και την εκτιμούν πολύ όταν την παίρνουν.

3. Οι αγκαλιές δεν είναι (μόνο) μέρος του ερωτικού παιχνιδιού
Μπορούν απλώς να συμβαίνουν. Συνήθως ο άντρας μου, όταν γέρνω στην αγκαλιά του θεωρεί ότι αυτό είναι ένα ερωτικό κάλεσμα. Όχι, ότι δεν εκτιμώ το γεγονός ότι η ερωτική του διάθεση είναι πάντα σε υψηλά επίπεδα! Απλώς, πολλές φορές το μόνο που χρειάζομαι είναι αυτή η αγκαλιά. Σκέτη, ζεστή και μεγάλη. Χωρίς ανταπόδοση. Σαν αυτή που μου κάνουν τα παιδιά μου.

4. Αναζήτησε την προσοχή μου

Τα παιδιά θέλουν να βρίσκονται πάντα πλάι σου. Για πολλούς και δικαιολογημένους λόγους σου δείχνουν συνεχώς πόσο σε χρειάζονται. Κάποιες φορές εμάς τις μαμάδες, μας φαίνεται πολύ καταπιεστικό που βρίσκονται συνεχώς μέσα στα πόδια μας, αλλά εμείς μόνο ξέρουμε πόσο το απολαμβάνουμε. Οι άντρες πάλι προτιμούν τη μοναξιά τους. Ιδιαίτερα όταν στον ίδιο χώρο βρίσκονται τα παιδιά με το δημιουργικό τους χάος. Ίσως να ζηλεύω που μπορεί να έχει όποτε θέλει αυτήν την ιδιωτικότητα, ίσως πάλι απλώς να θέλω να αναζητάει περισσότερο την παρέα μου, όπως τότε που ήμασταν σύντροφοι χωρίς παιδιά.

5. Χαλάρωσε και διασκέδασε
Και σε αυτό τα παιδιά είναι οι καλύτεροι δάσκαλοι. Τα παιδιά παίζουν. Τα παιδιά γελάνε με αστεία που δε βγάζουν νόημα. Τα παιδιά έχουν πλάκα. Οι άντρες είναι πιο εγκρατείς σε θέματα που αφορούν την αυθόρμητη διασκέδαση ή τα αναπάντεχα πάρτι. Είναι κρίμα, γιατί εργάζονται πολύ και σκληρά και τους αξίζει να διασκεδάζουν

6. Ζήσε το παρόν 
Τα παιδιά δεν στεναχωριούνται ποτέ για κάτι που έγινε παλιότερα ούτε αγχώνονται για το τι πρόκειται να συμβεί σε μία ώρα, πόσο μάλλον για το τι θα τους ξημερώσει αύριο. Ζώντας το παρόν καταφέρνουν να απολαμβάνουν την κάθε στιγμή, κάτι που οι άντρες εννοείται πως δεν το κάνουν.

7. Παραδέξου ένα λάθος σου!
Για τα παιδιά το λάθος δεν είναι παρά μια λέξη. Οι ενήλικες φοβόμαστε πολύ τα λάθη, την αποτυχία και δεν διστάζουμε να αρνηθούμε ότι τα  κάναμε. Όταν μεγαλώνουμε δυστυχώς ξεχνάμε ότι μόνο μέσα από τις δοκιμές και τα λάθη που κάνουμε παίρνουμε συνεχώς μαθήματα μέσα από τη ζωή.

8. Δείξε την ευγνωμοσύνη σου
Τα παιδιά λένε συνεχώς «ευχαριστώ», «σ’ αγαπώ», «πόσο χαίρομαι που είσαι μαμά μου». Αντίθετα για τους άντρες οι φιλοφρονήσεις και η ένδειξη της αγάπης κάποιες φορές θυμίζει ψάρεμα με δυναμίτη!

9. Μη (μου) κρατάς κακία
Ένα παιδί δεν κρατάει ποτέ κακία σε κανέναν. Όποιος κι αν ήταν ο λόγος που το έκανε να «χτυπιέται» στο πάτωμα, μετά από λίγα λεπτά θα είναι σαν να μη συνέβη ποτέ. Αντίθετα οι «μεγάλοι» συχνά δυσκολευόμαστε να ξεπεράσουμε πράγματα που μας πλήγωσαν.

10. Ξύπνησε ευτυχισμένος
Για τα παιδιά, κάθε μέρα είναι κι ένα καινούργιο θαύμα, γι’ αυτό και είναι τόσο χαρούμενα όταν ξυπνάνε. Αντίθετα οι άντρες θεωρούν κάθε μέρα άλλη μια μέρα αγώνα για την επιβίωση. Έτσι είναι, απλώς λίγη  αισιοδοξία το πρωί, ένα αυθόρμητο ευχαριστώ για τον ήλιο που λάμπει, ένα χαμόγελο βοηθάει περισσότερο από κάθε σοβαρή ή σοβαροφανή σκέψη!

 

imommy.gr

Οι από κοινού δραστηριότητες βοηθούν στη σύσφιξη σχέσεων πατέρα – κόρης

Άλλο να είσαι «πατέρας» και άλλο να είσαι «μπαμπάς»