in

14 Πράγματα που δεν συνειδητοποιείς μέχρι να γίνεις γονιός!

Όταν φτάνει η ώρα να αποκτήσεις το πρώτο σου παιδί και να γίνεις γονιός, αρχίζεις να διαβάζεις διάφορα άρθρα και βιβλία σχετικά με την ανάπτυξη του και πως να το μεγαλώσεις σωστά. Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ έκανα ακριβώς το ίδιο πριν αποκτήσω την κόρη μου. Πίστευα ότι αν είχα διαβάσει κάποιες πληροφορίες, θα μπορούσα να μεγαλώσω καλύτερα τα παιδιά μου και θα τα βοηθούσα να μάθουν όλα αυτά που χρειάζονται στη ζωή τους.

Με τον ερχομό, όμως, της κόρης μου διαπίστωσα πως δεν είμαι εγώ αυτή που θα της μάθει κάτι, αλλά το ίδιο μου το παιδί θα μου δίδασκε μερικά καινούρια πράγματα, τα οποία δεν είχαν σχέση με αυτά που έλεγαν τα βιβλία. Μάζεψα, λοιπόν, κάποια από τα πράγματα που έμαθα από τα παιδιά μου για να τα μοιραστώ μαζί σου ώστε να είστε περισσότερο προετοιμασμένοι για το τι πρόκειται να συναντήσεις.

Τι πρέπει να γνωρίζει ένας γονιός πριν τον ερχομό του παιδιού του

 

1. Αφού αποκτήσεις μωρό, θα καταλάβεις ότι ένας καλός – και πολύωρος – ύπνος είναι πολύ καλύτερος από το sex.

Αν έχεις ένα παιδί που δεν κοιμάται τα βράδια, θα σε παίρνει ο ύπνος οπουδήποτε τις ώρες που θα αποφασίζει να κοιμηθεί κι αυτό.

2. Η έκφραση “κοιμάται σαν μωρό” δεν ισχύει για όλα τα μωρά.

Μπορεί να ακούσεις από πολλούς ότι τα μωρά, ειδικά τις πρώτες μέρες, είναι “μαμ, κακά και νάνι”. Μπορεί τα πρώτα δύο να ισχύουν σε αρκετές περιπτώσεις, όμως μερικές φορές φαίνεται ότι τα νεογέννητα προσπαθούν να σου αποδείξουν ότι μπορούν να μείνουν ξύπνια για μέρες!

3. Αν χάσεις την πιπίλα του, μπορεί να έρθει η καταστροφή.

Το να χάσεις τα χρήματα σου ή το κινητό σου δεν είναι και τόσο μεγάλη υπόθεση, πίστεψε με. Αν πιστεύεις ότι έχει έρθει η καταστροφή, τότε δεν ξέρεις τίποτα για την απώλεια. Έχεις χάσει ποτέ την πιπίλα ενός μωρού; Εκεί να δεις καταστροφή!

4. Άφησε τα μόνα για λίγο και το σπίτι σου θα είναι εντελώς διαφορετικό όταν επιστρέψεις.

Το σπίτι σου ή το διαμέρισμα σου δε θα είναι ποτέ το ίδιο αν αποφασίσεις να αφήσεις τα παιδιά σου μόνα τους, ακόμη κι αν λείψεις μόνο λίγα λεπτά!

5. Τα πρώτα βήματα του μωρού

Πιστεύεις ότι η προσγείωση στον Άρη είναι σημαντικό γεγονός για την ανθρωπότητα; Όχι πλέον. Από εδώ και πέρα, το πιο πολυπόθητο γεγονός για εσένα και τους γύρω σου είναι τα πρώτα βήματα του μικρού σου.

6. Η ώρα του ύπνου

Οι γλυκοί και ευγενικοί άνθρωποι, που είναι πλέον γονείς, μπορούν να μετατραπούν ξαφνικά σε δολοφόνους, έτοιμους να σκοτώσουν όποιον κάνει το λάθος να χτυπήσει το κουδούνι της πόρτας την ώρα που κοιμάται το μικρό τους αγγελούδι.

7. Θα κάνεις τα πάντα για να σταματήσουν το κλάμα.

Θα κάνεις τα πάντα και θα τους δώσεις τα πάντα για να σταματήσουν να κλαίνε!

8. Τα πράγματα του παιδιού

Ακόμη και όταν σχεδιάζεις να πας μια βόλτα για μίση μόνο ώρα, θα καταλήξεις να πακετάρεις ένα σωρό πράγματα και τσάντες γεμάτες με αντικείμενα για το παιδί.

9. Δεν έχεις ιδέα από που προήλθαν τόσα παιχνίδια.

Τα παιχνίδια τους είναι παντού, κυριολεκτικά! Θα αναρωτιέσαι από που προήλθαν τόσα παιχνίδια και αν είναι δυνατό να τα έχεις αγοράσεις εσύ ο ίδιος…

10. Μέσα σε ένα μόνο χρόνο το 3 κιλών μωρό σου θα γίνει 10 κιλά χαράς και ευτυχίας.

11. Ξέρεις τα πάντα για τις πάνες.

Έχεις γίνει ειδικός στις πάνες. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσες να κάνεις διάλεξη και σεμινάρια για το πως να διαλέξεις και να αλλάξεις την πάνα του παιδιού σου σε χρόνο μηδέν!

12. Αντιγράφουν όλα όσα κάνεις και λες.

Αυτό, όντως, ισχύει! Γι’ αυτό θα πρέπει να αφαιρέσεις από το λεξιλόγιο σου τις κακές λέξεις και να το βελτιώσεις μαζί με την συμπεριφορά σου.

13. Το παιδί σου σύντομα γίνεται ο αρχηγός του σπιτιού και εσύ απλά ζεις με τους κανόνες και το πρόγραμμα του.

14. Οι ερωτήσεις τους

Θεωρείς τον εαυτό σου ως ένα ενήλικα που έχει γνώσεις και είναι ανοιχτόμυαλος; Είσαι σίγουρος; Περίμενε μέχρι τα παιδιά σου να αρχίσουν να σου κάνουν ερωτήσεις που θα σε φέρουν σε δύσκολη θέση και θα σε κάνουν να αναρωτηθείς αν πραγματικά γνωρίζεις τα πάντα!

6 χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου πατέρα

10 κουβέντες που είναι καλό να λέμε στα παιδιά