in

5 κανόνες εάν ανεβάζετε φωτογραφίες των παιδιών στα σόσιαλ

Πόσο χαριτωμένα είναι τα παιδιά μου όταν κάνουν μπάνιο! Αχ, κάτσε να τα βγάλω μια φωτογραφία τώρα που φοράνε τα μαγιουδάκια τους! Ε, να μην τα βάλω και στο facebook;

Οι ειδικοί δεν καταδικάζουν αυτή τη μαμαδίστικη συνήθεια. Επισημαίνουν όμως ορισμένους κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε στον χειρισμό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για το καλό των παιδιών μας και την ασφάλειά τους:

Μας λένε, λοιπόν, ότι καλό είναι να μην ανεβάζουμε τα παρακάτω 5 είδη φωτογραφιών:

1. Τα παιδιά άλλων

Οι φίλοι και οι συμμαθητές του παιδιού σας είναι και αυτοί στη φωτογραφία. Έχετε τη συναίνεση των γονιών τους για να την ανεβάσετε; Εάν όχι, μην το κάνετε!

2. Την τοποθεσία του σχολείου τους

Γιατί να γνωρίζουν όλοι σε ποιο σχολείο πάνε τα παιδιά σας; Μπορείτε απλά να ανεβάσετε τη φωτογραφία τους από το προαύλιο, χωρίς να φαίνεται ταμπέλα και χωρίς να κάνετε κοινοποίηση παρουσίας. Είναι καθαρά θέμα ασφάλειας των παιδιών.

3. Γυμνές πόζες

Μωράκια που κάνουν μπάνιο στην μπανιέρα μαζί με τα παπάκια τους ή παιδάκια που ντύνονται ή γδύνονται μπορεί στα δικά σας μάτια να φαίνονται χαριτωμένα, σε κάποιου άλλου όμως είναι μια πονηρή εικόνα. Αυτές τις φωτογραφίες δεν πρέπει να τις ανεβάζετε καθόλου.

4. Το ονοματεπώνυμό τους

Το μικρό όνομα του παιδιού αρκεί. Οι φίλοι και οι γνωστοί σας το ξέρουν. Δεν χρειάζεται να δώσετε αναφορά και στους ξένους που μπορεί να δουν τη σελίδα σας.

5. Ό,τι τα φέρνει ή μπορεί να τα φέρει σε αμηχανία

Μαμά, δεν θέλω να βάλεις αυτή τη φωτογραφία στο facebook! Αν το παιδί δεν θέλει, σεβαστείτε το! Μπορεί για κάποιο λόγο να νιώθει αμήχανα ή να νιώσει έτσι σε μερικά χρόνια από τώρα. Γιατί θυμηθείτε: Τίποτα στην πραγματικότητα δεν σβήνει από το facebook!

 

Πηγή

Πώς θα μεγαλώσετε παιδί με καλές προθέσεις

Έχουμε μόλις 18 καλοκαίρια με τα παιδιά μας