in

6 κανόνες των υπερηρώων που πρέπει να διδάξετε στο παιδί σας

Χθες ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Υπερηρώων σε πολλές χώρες του Δυτικού κόσμου. Αλήθεια, ποιος είναι ο δικός σας αγαπημένος υπερήρωας;

Όλοι μας έχουμε πιάσει τον εαυτό μας να ταυτίζεται, έστω ενδόμυχα, με κάποιον από αυτόν τους τρομερούς τύπους με τις εκπληκτικές δυνάμεις, που μπορούν να πετούν, να κινούνται αστραπιαία, να σώζουν τον κόσμο και να απολαμβάνουν την ευγνωμοσύνη της ανθρωπότητας! Κι αν τα κρυφοζηλεύουμε εμείς όλα αυτά, πόσο μάλλον η γενναία και αγνή καρδιά ενός παιδιού!

Παρακάτω θα βρείτε 6 «υπερδυνάμεις» που πρέπει να διδάξουμε στις καρδιές των παιδιών μας, οι οποίες θα τους συντροφεύουν όλη τους τη ζωή.

  1. Ο Χρυσός Κανόνας: Φερθείτε στους Άλλους όπως Θέλετε να σας Φέρονται

Ο υπερήρωας σώζει τον κόσμο, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που οι άνθρωποι του το ανταποδίδουν με αχαριστία. Πώς θα καταφέρει να συνεχίσει τον αγώνα του;

Ο λεγόμενος «Χρυσός Κανόνας» που δίδαξε ο Χριστός στην επί του Όρους Ομιλία αποτελεί τη θετική εκδοχή του γνωστού «μην κάνεις ό,τι δεν θες να σου κάνουν». Ο υπερήρωάς μας πρέπει να μάθει, όχι απλά να μην κάνει κακό στους άλλους, αλλά να επιδιώκει ενεργητικά να κάνει το καλό, ανεξάρτητα από τη συμπεριφορά των άλλων.

Αν μη τι άλλο, το να φέρεσαι στους άλλους όπως θα ήθελες να σου φέρονται, και όχι όπως σου φέρονται στην πραγματικότητα, απαιτεί τεράστια δύναμη!

  1. Να Είσαι Γρήγορος στο να Ακούς – Αργός στο να Μιλάς!

Ένας πραγματικός υπερήρωας ξέρει να είναι καλός ακροατής, αφήνοντας τους άλλους να εκφράζονται δίχως να τους διακόπτει, και δίχως να αποκρίνεται ή να μιλά προτού συλλογιστεί καλά αυτό που θα πει.

Άλλωστε μια κουβέντα είναι σαν την οδοντόκρεμα: αν βγει από το σωληνάριο, δεν ξαναμπαίνει μέσα!

  1. Βοήθα Όσο Μπορείς Χωρίς Ανταλλάγματα

Άλλη μια υπερδύναμη σπάνια στην εποχή μας. Είναι σπουδαίο να μάθουμε στο παιδί μας να πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα και να βοηθά τους άλλους όσο και όπως μπορεί, σε μικρά και μεγάλα ζητήματα, δίχως να αναμένει ανταλλάγματα.

  1. Η Δεύτερη Θέση δεν Είναι Αποτυχία

Σε έναν κόσμο όπου η πρωτιά έχει θεοποιηθεί, χρειάζεται υπερανθρώπινη δύναμη για να μάθει ένα παιδί πως το σπουδαιότερο πράγμα στη ζωή είναι η προσπάθεια και η επιμονή, όχι η πρωτιά και η εφήμερη δόξα. Η τελειομανία δεν είναι υπερδύναμη, αλλά υπεραδυναμία, που μπορεί πραγματικά να το κάνει δυστυχισμένο!

  1. Διατήρηση της Ψυχραιμίας Κάτω από Πίεση

Δεν μπορούμε να ελέγξουμε πάντοτε αυτό που συμβαίνει γύρω μας, αλλά μπορούμε να ελέγξουμε τις δικές μας αντιδράσεις. Αν καταφέρουμε να διδάξουμε στο παιδί μας να διατηρεί την ψυχραιμία του ακόμη κι όταν είναι αγχωμένο ή περνά πιεστικές καταστάσεις, θα του δώσουμε την ικανότητα να βγάζει πάντοτε κάτι καλό, από κάθε πρόβλημα ή αντιξοότητα.

  1. Πάνω από Όλα, να Πιστεύετε στον Εαυτό σας

Ίσως είναι η σημαντικότερη υπερδύναμη από αυτές που αναφέραμε. Δεν πρέπει να συγχέεται με την υπερβολική αυτοπεποίθηση ή την υπερηφάνεια, αλλά με ένα υγιές αίσθημα αυτοεκτίμησης και πεποίθησης πως με προσπάθεια και επιμονή μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα!

Όλοι οι υπερήρωες κλονίζονται από τις δοκιμασίες κάποιες φορές! Όταν επιστρέφουν όμως στο καταφύγιό τους, ξαναβρίσκουν τις δυνάμεις τους και αναζωπυρώνουν την πίστη τους στον εαυτό τους.

 

Πηγή

Αλλαγή πάνας: Το μωρό διασκεδάζει, ο μπαμπάς όμως… αδυνατεί (video)

Αυτές είναι οι χώρες με τα περισσότερα διαζύγια