in

6 ράτσες σκύλων φιλικών προς την οικογένεια

Το παιδάκι σας είδε τα παιδιά των άλλων στην παραλία να παίζουν με το σκυλάκι τους και ζήλεψε. Σας λέει με μελαγχολικό βλέμμα ότι θα γίνει το πιο ευτυχισμένο παιδάκι του κόσμου αν του πάρετε ένα σκυλάκι. Ή έχετε αποφασίσει έτσι κι αλλιώς ότι είναι η κατάλληλη ώρα να υιοθετήσετε ένα σκυλάκι. Έρευνες λένε ότι τα παιδιά αναπτύσσουν ισχυρούς δεσμούς μαζί τους, είναι ευτυχισμένα και ανέμελα. Πέρα από αυτό όμως, τα παιδιά που μεγαλώνουν με κατοικίδια, γίνονται πιο ανθεκτικά σε μικρόβια ενώ αρρωσταίνουν σπανιότερα από ιούς και λοιμώξεις.

Ποιο είναι όμως το σωστό σκυλάκι για την οικογένειά σας; Σίγουρα υπάρχουν ράτσες που χαρακτηρίζονται ως family friendly. Ωστόσο, αυτό δεν απαντά και πάλι στο ποια ράτσα θα έπρεπε εσείς να διαλέξετε. Ο σωστός τρόπος για να το κάνετε αυτό, δεν είναι να βάλετε κάτω τις φωτογραφίες της κάθε ράτσας και να διαλέξετε το σκυλάκι που σας αρέσει πιο πολύ. Ο σωστός τρόπος είναι να μελετήσετε τα χαρακτηριστικά της ίδιας της οικογένειάς σας. Τι σας αρέσει πιο πολύ όταν κάνετε πράγματα όλοι μαζί; Να πάρετε τα βουνά; Να βγείτε έξω με τα ποδήλατα; Να πάτε για κολύμπι;
Πόσο δραστήριοι είστε; Ή προτιμάτε να δείτε όλοι μαζί μια ταινία τρώγοντας ποπ κορν; Αυτές οι απαντήσεις είναι που θα σας οδηγήσουν στη σωστή ράτσα σκύλου. Ένας σκύλος ράτσας με χαρακτηριστική τη ζωηράδα και την ενεργητικότητα, θα υποφέρει σε ένα σπίτι που τα υπόλοιπα μέλη δεν μπορούν να ακολουθήσουν. Ομοίως ένας σκύλος που κινείται σε πιο αργούς ρυθμούς, δεν θα μπορέσει να συμβαδίσει με το απαιτητικό πρόγραμμα της οικογένειάς σας.

Παρακάτω 6 ράτσες σκύλων φιλικών προς την οικογένεια και με τα τυπικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους στη διάθεσή σας:

1. Το κοπριτάκι

 

Είμαστε υπέρμαχοι της υιοθεσίας τους. Τα σκυλιά που προέρχονται από μείξη φυλών (ημίαιμα) μπορούν να αποδειχθούν το πιο πιστό μέλος μιας οικογένειας και κυρίως οι πιο «εντάξει» φίλοι των παιδιών. Μελαγχολικά από τη φύση τους και πιο «απαλά» στο χαρακτήρα από τα υπόλοιπα, τα κοπριτάκια σίγουρα θα γλυκάνουν την οικογενειακή σας ζωή. Να τα προτιμάτε.

2. Golden Retriever

 

Από τις πλέον αγαπημένες ράτσες σκύλων για οικογένειες. Τα Golden Retrievers είναι φιλικά, έξυπνα και πιστά. Χαρακτηριστικό τους γνώρισμα είναι η υπομονή τους. Ιδανική επιλογή για οικογένειες με ζωηρά μικρά που θέλουν να πιάσουν, να αγκαλιάσουν, να πειράξουν τα αυτιά και το μουσούδι του σκύλου. Είναι παιχνιδιάρικα και προστατευτικά με τα παιδιά.

3. Labrador Retriever

 

Είναι έξυπνα και μοιάζει σαν να τα έχεις βάλει στην πρίζα. Δεν βαριούνται και δεν κουράζονται ποτέ. Υπερκινητικά σκυλιά που ταιριάζουν απόλυτα σε οικογένεια με προφίλ ανήσυχο. Όσο πιο δραστήριοι είστε εσείς, τόσο πιο ευτυχισμένα είναι και εκείνα.

4. Collie

 

Αρκετοί εσφαλμένα τα αποκαλούν Λάσσι. Για τους νεότερους η Λάσσι ήταν ένα collie που πρωταγωνιστούσε σε μια τηλεοπτική σειρά τη δεκαετία του ‘80. Τα πανέμορφα φουντωτά Collie αποτελούν μια σπουδαία επιλογή για την οικογένεια εξαιτίας του εκπαιδευτικού χαρακτήρα τους. Θα σας βοηθήσουν με τον τρόπο τους να μαζέψετε τα παιδιά ενώ θα έχετε μόνιμα έναν φύλακα μαζί τους. Τα Collie αρχικά εκτράφηκαν για να βοηθούν στον έλεγχο κοπαδιών.

5. Bulldog

 

Είναι κοινωνικά, φιλικά και έχουν αντιδράσεις μικρού παιδιού. Δεν είναι ζωηρά σκυλιά συνεπώς αποτελούν την κατάλληλη επιλογή αν η οικογένειά σας δεν είναι και πολύ δραστήρια. Κάθονται ήσυχα κάπου εκεί ενώ εσείς διαβάζετε παραμύθια και βλέπετε ταινίες.

6. Γερμανικός ποιμενικός

 

Κι όμως… καταλαβαίνουμε ότι πιθανόν η σοβαρότητα και το μέγεθός του σας τρομάζει ανάμεσα στα μικρά ακόμη παιδιά σας. Όμως, ο γερμανικός ποιμενικός είναι ίσως ο σκύλος που θα θυσιάσει τη ζωή του για χάρη τους. Πιστός, δοτικός, γλυκός, είναι η ήρεμη δύναμη ανάμεσα στα παιδιά σας. Εκπαιδεύεται και προσαρμόζεται πολύ καλά. Αγαπάει δυνατά και προστατεύει…

 

Είμαι κι εγώ παιδί

Ο σημαντικός ρόλος του πατέρα μετά τον ερχομό του πρώτου παιδιού