in

7 πράγματα που θα σας λείψουν όταν τα παιδιά δεν θα είναι πια μικρά

Κι αυτό είναι κάτι που θα γίνει τόσο, μα τόσο γρήγορα! Βιάζεστε να δείτε τα παιδιά σας να μεγαλώνουν; Σας έχει εκνευρίσει η νηπιακή φάση με τα ξεσπάσματα και τα «όχι». Η συμβουλή μας είναι να τα απολαύσετε όσο περισσότερο μπορείτε, γιατί πολύ σύντομα θα διαπιστώσετε πόσο όμορφα ήταν κάποια πράγματα από αυτή τη φάση της ζωής σας, όπως:

Η ώρα του βραδινού ύπνου ήταν γύρω στις 8

Αν και δεν ισχύει για όλους, πολλά μικρά παιδιά πηγαίνουν στο κρεβάτι τους κατά τις 8-9 το βράδυ. Αυτό σημαίνει ότι έχετε κάμποση ώρα για τον εαυτό σας -μέχρι να πέσετε κι εσείς για ύπνο. Εκμεταλλευτείτε το για να δείτε ταινίες, να μιλήσετε στο τηλέφωνο με φίλους ή να φάτε κάτι “απαγορευμένο” που έχετε κρυμμένο στο ντουλάπι. Σύντομα, θα πηγαίνετε για ύπνο πιο νωρίς από τα παιδιά σας.

Οι σκανταλιές που μπορεί να κάνουν είναι λίγο-πολύ γνωστές

Στη χειρότερη, ίσως ζωγραφίσουν στους τοίχους. Και σε τελική ανάλυση, δεν θα σας πει κανείς τίποτα που όλη την ώρα τσεκάρετε να δείτε τι κάνει το πιτσιρίκι σας. Τα μεγαλύτερα παιδιά όμως έχουν ανάγκη από μια μεγαλύτερη δόση αυτονομίας. Και επιπλέον είναι δεδομένο ότι σε κάποιο στάδιο της ανάπτυξής τους θα κάνουν (πολλές) κουταμάρες. Για τις οποίες δεν θα μπορείτε καν τους βάλετε τιμωρία…

Μπορείτε να ελέγξετε τους φίλους τους

Μέχρι να πάνε στο σχολείο, εσείς αποφασίζετε με ποια παιδάκια θα κάνει παρέα (ιδανικά, με αυτά του κολλητού σας ώστε να πίνετε κι εσείς τον καφέ σας όσο εκείνα ζωγραφίζουν). Όταν αρχίσουν να πηγαίνουν στο σχολείο θα αναγκαστείτε να κάνετε παρέα με ένα σωρό γονείς που δεν έχετε ξαναδεί ποτέ. Το καλό είναι ότι δεν αποκλείεται κάποιοι από αυτούς να γίνουν οι καινούριοι σας φίλοι.

Γνωρίζετε ποιοι είναι οι γονείς των φίλων τους

Από μια ηλικία και μετά, οι γονείς δεν είναι ευπρόσδεκτοι στις κοινωνικές συναναστροφές των παιδιών. Είναι σαν εκείνα να έχουν μια διαφορετική ζωή από τη δική σας. Επειδή αυτό ακριβώς συμβαίνει! Έτσι, εκεί που κάποτε καλούσατε στο τηλέφωνο ένα γονιό για να μάθετε, για παράδειγμα, τι ώρα τελειώνει η προπόνηση στο μπάσκετ ή τι ασκήσεις έχουν στα μαθηματκά την επόμενη μέρα, τώρα δεν έχετε ιδέα με ποιον να επικοινωνήσετε.

Ξέρετε τι έχουν στο μυαλό τους

Τα μικρά παιδιά «φωνάζουν» τα συναισθήματά τους. Όταν είναι χαρούμενα το γνωρίζετε, το ίδιο κι όταν είναι θυμωμένα ή φοβισμένα. Και επιπλέον, δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν μπορεί να λυθεί με ένα φιλί ή άλλο ένα παραμύθι. Όταν όμως φτάσουν στην εφηβεία, θα σας κάνουν να θέλετε να ουρλιάξετε «μα, τι σκέφτεσαι, επιτέλους;».

Οι αγκαλιές και τα φιλιά

Όσο είναι μικρά πολύ συχνά τους λέμε να φύγουν από πάνω μας, να μην έρχονται τη νύχτα στο κρεβάτι μας και να μην μας τρελαίνουν άλλο με τις αγκαλιές. Να το θυμάστε… κάποια στιγμή όλα αυτά θα σας λείψουν όσο τίποτα!

Να σας θεωρούν τον καλύτερο μπαμπά στον κόσμο

Το μόνο που έχετε να κάνετε για να κερδίσετε τον τίτλο είναι να δεχτείτε να τα πάτε μέχρι τις κούνιες, να τους φτιάξετε το αγαπημένο τους φαγητό ή να τα αφήσετε να δουν άλλη μία φορά την αγαπημένη τους ταινία. Δυστυχώς, όσο μεγαλώνουν απαιτείται όλο και μεγαλύτερη προσπάθεια για να είστε… απλά «οκ».!

 

Έρευνα: Η διάθεση του μπαμπά επηρεάζει τα παιδιά!

«Πάρε 1 ευρώ, να ψωνίσεις από το κυλικείο!» Εσείς το λέτε αυτό στο παιδάκι σας;