in

Κάθε μπαμπάς που έχει κόρη πρέπει να ακολουθεί αυτούς τους κανόνες

Η αγάπη μεταξύ μπαμπά και κόρης είναι μια από τις πιο δυνατές. Όσο και αν λένε οι περισσότεροι άνδρες πως θέλουν γιους, η σχέση που τελικά αποκτάνε με τις κόρες τους είναι πολύ πιο ισχυρές!

Υπάρχουν άραγε κανόνες σε αυτή τη σχέση;

Υπάρχουν, τους βρήκαμε και σας τους παρουσιάζουμε. Με αυτούς τους κανόνες δεν θα φύγετε ποτέ από το μυαλό της και θα είστε πάντα ο αγαπημένος της μπαμπάκας!

Να αγαπάτε τη μητέρα της Αν αγαπάτε, σέβεστε και τιμάτε τη σχέση σας με τη μητέρα της κόρης σας, τότε θα είστε πάντα μέσα στην καρδιά της. Ακόμα και αν η ζωή τα έχει φέρει έτσι και έχετε χωρίσει, θα πρέπει να κάνετε την καρδιά σας πέτρα και να φέρεστε πάντα με πολύ αγάπη στη μητέρα της. Αν δεν έχετε χωρίσει να φροντίζετε να δείχνετε την αγάπη σας στη γυναίκα σας ακόμα και δημόσια μπροστά στο παιδί σας. Είναι σχεδόν σίγουρο πως αυτή η αγάπη θα αποτυπωθεί στο μυαλό της κορούλας σας και μεγαλώνοντας θα ψάχνει και αυτή να βρει έναν άνδρα που θα της φέρεται όπως φερόσασταν εσείς στη μητέρα της. Αυτό δεν θέλετε άλλωστε;

Να είστε πάντα εκεί Δεν υπάρχει ποιοτικός χρόνος χωρίς να υπάρχει και ποσότητα. Αφιερώστε χρόνο στην κόρη σας ακόμα και αν δεν κάνετε κάτι συγκεκριμένο. Να είστε πάντα κοντά της όποτε σας χρειάζεται και να δείχνετε πάντα ενδιαφέρον στα πράγματα που φαίνεται πως ενδιαφέρουν και εκείνη.

Σώστε την στις δύσκολες στιγμές Ο μπαμπάς για μια κόρη είναι σαν ένας σούπερ ήρωα χωρίς τη στολή. Δείξτε της από μικρή ηλικία πως στα δύσκολα θα είστε πάντα κοντά της (με κάπα ή χωρίς) για να τη βοηθάτε να ξεπερνάει τις δυσκολίες της ζωής.

Χαρείτε την όσο υπάρχει καιρός Μπορεί τώρα η κόρη σας να μπουσουλάει με την πάνα της αλλά ποτέ δεν θα καταλάβετε πόσο γρήγορα πέρασε ο καιρός και ήρθε η ώρα που θα τη συνοδέψετε στην εκκλησία νυφούλα. Μην αφήνετε λοιπόν τον χρόνο απλά να περνάει. Φροντίστε να της αφιερώνετε μπόλικο χρόνο γιατί δυστυχώς η ζωή περνάει γρήγορα.

kori1

 

Αγοράστε τις πέρλες και μια μπάλα Δείξτε της πως να παίζει σαν ένα δυναμικό κορίτσι και χαρίστε της τις πέρλες που θα φορέσει στο πρώτο της πάρτι ως έφηβη. Προετοιμάστε την να είναι δυναμική χωρίς να ξεχνάει τη γυναικεία φύση της.

kori2

 

Παίξτε μαζί της Μπορεί να φαίνεστε γελοίος όταν παίζετε μαζί της περνά-περνά η μέλισσα ή κούκου τσα. Όπως και να’χει όμως παίξτε μαζί της ακόμα και τα πιο χαζά παιχνίδια. Κάντε την μπάνιο, αγοράστε της σκυλάκι και γενικά προσπαθήστε να μην της λέτε πάντα όχι. Κάποια πράγματα (όπως το σκυλάκι) θα πρέπει να τα κάνετε χωρίς να φέρετε αντίρρηση.

Μάθετέ τις τι σχέση πρέπει να έχει με τα χρήματα Μάθετέ την να μην ξοδεύει απερίσκεπτα χρήματα. Όσο τη διδάσκετε από μικρή κάποια πράγματα τόσο μικρότερες είναι οι πιθανότητες να σας ξεφραγκιάσει ως έφηβη ή ως νύφη.

Αγοράστε τις τα ίδια αθλητικά που έχετε και εσείς Δεν θα θέλει για πολλά χρόνια να ντύνεται όπως και εσείς. Οπότε εκμεταλλευτείτε το τα πρώτα χρόνια που μπορείτε.

Χορέψτε μαζί της Μην περιμένετε να έρθει η μέρα του γάμου της για να χορέψετε με την κόρη σας. Κάντε το όσο είναι μωρό, αλλά και αργότερα. Δεν υπάρχει πιο γλυκό πράγμα από έναν μπαμπά που χορεύει με την αγαπημένη του κορούλα.

Πηγαίντε την για ψάρεμα Μπορεί το ψάρεμα συνήθως να μην είναι γυναικείο σπορ αλλά αργότερα θα το εκτιμήσει. Ίσως να γκρινιάζει όλη την ώρα και να κουνιέται περισσότερο και από τα δολώματά σας. Όπως και  να’χει κάντε το και δεν θα το μετανιώσετε.

Μάθετε να λέτε όχι Μπορεί να μην αντέχετε να της αρνηθείτε τίποτα. Όμως πρέπει να το κάνετε. Κάποια μέρα θα νιώσετε πολύ ευτυχισμένος για αυτά τα όχι που της είπατε όταν ήταν μικρότερη.

Πείτε της ότι είναι πανέμορφη Να της λέτε ξανά και ξανά πόσο όμορφη είναι. Τονώστε την αυτοπεποίθησή της όσο είναι μικρή. Μεγαλώνοντας τα περισσότερα περιοδικά θα προσπαθήσουν να της αποδείξουν ότι δεν είναι και τόσο όμορφη. Αν όμως την έχετε νουθετήσει σωστά θα ξέρει τι να πιστέψει και τι όχι.

kori3

 

Όπως είδατε υπάρχουν αμέτρητοι κανόνες που θα σας κάνουν τον τέλειο πατέρα στα μάτια της κόρης σας και που αν τους ακολουθήσετε θα κάνουν και την κόρη σας έναν σωστό άνθρωπο έτοιμο να αντιμετωπίσει τα πάντα στη ζωή. Και επειδή ξέρουμε πως δεν χορταίνετε να τους διαβάζετε, δείτε μερικούς ακόμα.

Αφήστε την να κρατάει το τιμόνι. Θα θυμάται πάντα πως ο μπαμπάς την άφησε να οδηγήσει.

Κάντε την να πιστέψει πως είναι το ίδιο έξυπνη όσο ένα αγόρι. (ίσως και εξυπνότερη)

Η ίδια ξέρει να παράγει μουσική με όλους εκείνους τους περίεργους ήχους που κάνει ακόμα και μικρούλα. Εσείς δείξτε της πώς να χορεύει με τις κάλτσες πάνω στο κρεβάτι.

Κάθε βράδυ θα σας περιμένει με ανυπομονησία να γυρίσετε από τη δουλειά. Μην την κάνετε να σας περιμένει πολύ.

Αν η μαμά της θέλει να τη γράψει σε μαθήματα κολύμβησης, τότε πηγαίντε και εσείς μαζί της στην πισίνα. Μην σας νοιάζει που δε θα υπάρχουν άλλοι γονείς. Αυτοί χάνουν.

Μην χάσετε ποτέ τα γενέθλιά της. Σε δέκα χρόνια δε θα θυμάται το δώρο που της είχατε πάρει αλλά θα θυμάται ότι δεν είσασταν εκεί.

Σε μια ηλικία μεταξύ 3 και 6 χρονών θα σας ζητήσει να την παντρευτείτε. Απορρίψτε την πρότασή της με τον πιο ευγενικό και γλυκό τρόπο.

Φροντίστε να μάθει πως ό,τι και αν της συμβεί, ό,τι ηλικία και να έχει, μπορεί πάντα να επιστρέφει σπίτι.

Γράψτε της ένα γράμμα κάθε χρόνο στα γενέθλιά της. Δώστε τις τα γράμματα την  ημέρα που θα φύγει για το πανεπιστήμιο.

Μάθετε την αγαπημένη της γεύση παγωτού. Αυτό θα σας σώσει από πολλά δράματα.

 

Ελληνικό vs σουηδικό σχολείο: Η εμπειρία ενός πατέρα

Οδηγός επιβίωσης για νέους μπαμπάδες