in

Ο ανδρισμός δεν φαίνεται στο τιμόνι – 10 αρχές που μαθαίνω στους γιους μου

Οι γιοι μου είναι ό,τι πολυτιμότερο έχω στην ζωή μου. Όταν τους απέκτησα ήξερα πώς ήθελα να τους μεγαλώσω. Και επειδή έχω συναντήσει αρκετούς ανεπαρκείς ενήλικους άντρες στη ζωή μου, ήξερα τί δεν ήθελα να κάνω όσον αφορά στην ανατροφή τους. Είμαι βέβαιος ότι θα δεν μπορούν να είναι τέλειοι, ποιος μπορεί άλλωστε; – αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ ώστε να είναι ισορροπημένοι και καλοί με τους άλλους ανθρώπους. Ιδού 10 πράγματα τα οποία θέλω να ξέρουν.

1. Ο ανδρισμός δεν φαίνεται στο τιμόνι

Μην οδηγείτε σαν τρελοί. Δεν με νοιάζει αν μόλις πήρατε το δίπλωμά σας. Αν ταξιδεύετε με τους φίλους σας. Αν είστε στο φανάρι και σας προκαλεί ο διπλανός σας για «κόντρες». Μην οδηγείτε σαν τρελοί. Δεν είστε αήττητοι. Δεν είστε μόνοι σας στο δρόμο. Δεν πρόκειται να εντυπωσιάσετε κανέναν. Και ο ανδρισμός δεν φαίνεται στο τιμόνι.

2. Όταν μια γυναίκα λέει όχι, σημαίνει όχι

Αν πιστεύετε ότι μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε στο σώμα κάποιου άλλου, τότε, πρέπει και ν’αντιμετωπίζετε μόνοι σας τις συνέπειες. Το ότι είμαι γονιό σας, δεν σημαίνει ότι θα σας δικαιολογήσω ή θα βρεθώ στο πλευρό σας. Δεν έχετε δικαίωμα στο σώμα κανενός, παρά μόνο στο δικό σας. Στις ερωτικές σας σχέσεις μην αφήσετε τον άλλον να φύγει επειδή φοβηθήκατε να ερωτευτείτε. Επίσης, μην αφήνετε κάποιον να φύγει νομίζοντας ότι θέλατε περισσότερα από αυτό από ό,τι πραγματικά θέλετε.

3. Τα μικρά πράγματα έχουν σημασία

Παρατηρήστε τον κόσμο γύρω σας και δώστε σημασία στα φαινομενικά «ασήμαντα». Αν μια νύχτα είναι ωραία, απολαύστε τα αστέρια. Αν καταλάβετε ότι κάποιος χρειάζεται κάτι κι εσείς μπορείτε να το κάνετε, κάντε το. Αν ο άνθρωπός σας αλλάξει κούρεμα, έχει πονοκέφαλο ή έχει μια ξαφνική επιθυμία για σοκολάτα, δώστε σημασία. Μπορεί να θέλει απλώς μια σοκολάτα, ή κάτι να σας πει.

4. Η ευγένεια ανοίγει τις καρδιές

Να δίνετε φιλοδωρήματα. Να δωρίζετε σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Να αφιερώνετε χρόνο για τα δώρα σας. Ποτέ δεν ξέρετε ποιον θα συναντήσετε και ποιες ζωές μπορεί να αλλάξετε με το να είστε ευγενικοί και γενναιόδωροι. Δεν ξέρετε ποτέ τι περνάει ο καθένας μέσα του – να το θυμάστε αυτό τις μέρες που νιώθετε ότι δεν τους καταλαβαίνετε.

5. Το τι πιστεύουν οι άλλοι δεν έχει σημασία

Μη συμμορφώνεστε/προσαρμόζεστε σύμφωνα με το τι θέλουν οι άλλοι. Εσείς είστε ο εαυτός σας. Εσείς ανήκετε στον εαυτό σας. Αν οι άνθρωποι κατακρίνουν αυτό που κάνετε, μερικές φορές ίσως αυτό είναι ένας ακόμα λόγος για να το κάνετε.

6. Βρείτε σύντροφο που μιλάει στην ψυχή σας

Μην επιλέξετε έναν άνθρωπο για να βολευτείτε. Μην ανησυχείτε αν θα έχει τη δική μου έγκριση η επιλογή σας. Εάν είστε εσείς ευτυχισμένοι, αυτό αρκεί. Απλά βεβαιωθείτε ότι οι άνθρωποι που διαλέξατε σας κάνουν να γελάτε, σας ενθαρρύνουν και ότι γίνεστε καλύτεροι όταν είστε μαζί τους. Πάνω απ ‘όλα, βεβαιωθείτε ότι σας «δίνουν» κάτι που κανείς άλλος δεν μπορεί.

7. Μην φοβάστε να εκφράσετε τα συναισθήματά σας

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ελκυστικό από έναν άντρα που δεν φοβάται να εκφράσει τα συναισθήματά του. Αν θέλετε να κλάψετε ενώ παρακολουθείτε μια ταινία της Disney, κάντε το.

8. Ζητήστε βοήθεια όταν το χρειάζεστε

Μην διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια. Να είστε με ανθρώπους που θα θέλουν να σας βοηθήσουν όταν το χρειάζεστε. Απλά θυμηθείτε να το ανταποδώσετε.

9. Οι πράξεις μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια

Αν λέτε ότι πρόκειται να κάνετε κάτι, τότε κάντε το. Πριν ανοίξετε το στόμα σας για να δώσετε υποσχέσεις, αναρωτηθείτε αν το εννοείτε. Δεν είστε αυτό που λέτε ότι θα κάνετε. Είστε αυτό που κάνετε.

10. Μην προσπαθήσετε να είστε ένας τέλειος άντρας

Απλά να προσπαθείτε να είστε ένας καλός, αξιοπρεπής άντρας. Θυμηθείτε, οι άνθρωποι ξεχνούν πολλά πράγματα, αλλά δεν ξεχνούν τον τρόπο με τον οποίο τους κάνετε να νιώθουν.

 

Πηγή

Καλλιεργήστε την αυτοπεποίθηση στο παιδί σας

Πώς μπορεί να σας κουμαντάρει ένα παιδί, όταν σας βγάζει από τα ρούχα σας