in

Οδηγός διασκέδασης για τα παιδιά στο σπίτι τις κρύες μέρες του χειμώνα

Τα απογεύματα του χειμώνα είναι μια πρόκληση για πολλούς γονείς καθώς το να παίξουν τα παιδιά τους σε ανοιχτούς χώρους είναι τις περισσότερες φορές αδύνατο λόγω καιρού.

Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτή την κατηγορία, δείτε μερικές ιδέες για να περάσουν τα απογεύματα με τα μικρά παιδιά σας πιο ευχάριστα αλλά και εκπαιδευτικά, ώστε στο τέλος της μέρας να νιώσετε ότι περάσατε όσο το δυνατόν καλύτερα τον πολύτιμο χρόνο μαζί τους.

1. Κάντε μια DIY κατασκευή με εκπαιδευτικό περιεχόμενο

Τα παιδιά λατρεύουν τις κατασκευές, ειδικά όταν γύρω από αυτές μπορούν να ξετυλίξουν τη φαντασία τους και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους. Αφιερώστε ένα απόγευμα για να γνωρίσετε τον κόσμο των αεροπλάνων. Τα μόνα που θα χρειαστείτε είναι μερικά μανταλάκια, γλωσσοπίεστρα και μπογιές. Φτιάξτε πολύχρωμα αεροπλάνα, όπως στη φωτογραφία, και μιλήστε στα παιδιά σας για τα αεροπλάνα και την ιστορία τους αφήνοντάς τα να σας μιλήσουν για ένα φανταστικό ταξίδι που θέλουν να κάνουν.

 

2. Διαβάστε βιβλία που προάγουν αξίες 

Η ανάγνωση βιβλίων μαζί με τα παιδιά σας είναι πάντα μια καλή επιλογή ακόμα και αν αυτά δεν έχουν αρχίσει να μιλάνε καθαρά, καθώς με αυτό τον τρόπο ενισχύεται το λεξιλόγιό τους. Ο Πίκο και η Λόλα της Λίνας Σωτηροπούλου από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο είναι μια ιδανική σειρά βιβλίων για παιδιά ηλικίας από δύο ετών.

Ο Πίκο και η Λόλα είναι δύο αχώριστοι φίλοι που γίνονται η καλύτερη συντροφιά για τα παιδιά και τα βοηθούν να καταλάβουν έννοιες όπως η φιλία, η καλοσύνη και η συνεργασία με τρόπο απόλυτα κατανοητό στις μικρές ηλικίες. Επιπλέον η συγκεκριμένη σειρά διεγείρει τη φαντασία τους μέσα από την όμορφη εικονογράφηση. Το βιβλίο «Συγγνώμη, Λόλα» είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα, καθώς τα παιδιά αντιλαμβάνονται μέσα από μια όμορφη ιστορία την έννοια και την αξία της συγγνώμης και της συγχώρεσης. Με το βιβλίο «Οι πρώτες μου λέξεις με τον Πίκο και τη Λόλα» μπορείτε να ανακαλύψετε μαζί με το παιδί σας τον κόσμο των λέξεων παρέα με τους δύο μικρούς πρωταγωνιστές της σειράς.

Μια εξίσου διασκεδαστική παρέα που βοηθάει τα παιδιά να γνωρίσουν τον κόσμο των συναισθημάτων, της τρυφερότητας αλλά και της φιλίας είναι τα βιβλία της Τζούλια Ντόναλντσον, επίσης από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

«Ο ποιητής κούνελος» γραμμένος σε στιχάκια με υπέροχη εικονογράφηση είναι ιστορία γεµάτη χιούµορ και τρυφερότητα. Τη στιγμή που ο πρωταγωνιστής κούνελος νομίζει πως είναι μόνος ανακαλύπτει ότι υπάρχει κάποιος εκεί έξω με τον οποίο μπορεί να μοιραστεί την αγάπη του για την ποίηση. «Η πριγκίπισσα και ο μάγος» είναι ένα συναρπαστικό παραμύθι που θα κάνει τα παιδιά σας να ταξιδέψουν με τη φαντασία τους, μέσα από τις πολύχρωμες σελίδες του, ένα κρύο απόγευμα του χειμώνα.

3. Κάντε μια απλή συνταγή μαζί με τα παιδιά

Το να αφήνετε τα παιδιά σας να σας βοηθούν στην προετοιμασία των φαγητών είναι όχι μόνο βοηθητικό αλλά και διασκεδαστικό. Αφιερώστε ένα απόγευμα για να κάνετε μια απλή συνταγή έχοντάς τα ως βοηθούς. Τα σπιτικά κουλουράκια είναι μια καλή και εύκολη επιλογή. Θα χρειαστείτε 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού, 1 ποτήρι σπορέλαιο, 1 ποτήρι ζάχαρη, 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ, 1 βανίλια, ξύσμα από ένα πορτοκάλι, περίπου 700 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Αφήστε τα παιδιά σας να φτιάξουν διάφορα σχέδια, ενώ, αν είναι πιο μικρά σε ηλικία, αυτός είναι ένας τρόπος να μάθετε παρέα τα διάφορα σχέδια όπως τετράγωνο, κύκλος και αστεράκι!

«Θέλω να γεράσω μαζί σου.» Ένα υπέροχο βίντεο για όλα τα ζευγάρια!

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΦΟΒΟΙ