in

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ένας μπαμπάς για την κόρη του!

Το να μεγαλώνει ένας άντρας κόρες είναι πραγματικά υπέροχο για μπορεί να είναι ο «άντρας της ζωής» πολλών γυναικών ταυτόχρονα. Είναι όμως και πολύ κοπιαστικό. Γιατί κι ο μπαμπάς έχει πολλές υποχρεώσεις απέναντι στα κορίτσια του -κι ας αφήνει συνήθως τα περισσότερα να τα κάνει η μαμά (Σημ. mpampades.eu: Εδώ θα διαφωνήσουμε! 🙂 ). Μπαμπάδες, πάρτε το ρόλο σας πολύ σοβαρά και μην ξεχνάτε ότι η κόρη σας…

…Δεν χρειάζεται περισσότερα δώρα αλλά την αγάπη σας

Περισσότερο κι από εκείνο το πανάκριβο κουκλόσπιτο που σας ζητάει εδώ και καιρό επίμονα, πιο πολύ από τη βόλτα στο λούνα παρκ που της έχετε τάξει μα την πάτε, η κόρη σας έχει ανάγκη την αγάπη σας. Κανένας άλλος άνθρωπος στον κόσμο δεν μπορεί να υποκαταστήσει το ρόλο σας. Κι εκείνη θα κάνει λάθη, θα σας απογοητεύσει, μπορεί ακόμα σε κάποια φάση της ζωής της να ισχυριστεί ότι δεν σας έχει ανάγκη, αλλά πάντα θα πρέπει να θεωρεί ότι η αγάπη σας είναι δεδομένη. Γι’ αυτό, κοιτάξτε τη στα μάτια και πείτε της ότι την αγαπάτε πολύ. Πολλές φορές.

…Οι μελλοντικές σχέσεις της με τους άντρες θα επηρεαστούν από τη σχέση μαζί σας

Είναι πράγματι τρομαχτικό σαν σκέψη, είναι όμως αλήθεια: ο τύπος του άντρα που θα ερωτευτεί στη ζωή της έχει άμεση σχέση με τον τύπο του άντρα που είστε εσείς και το πώς της φέρεστε, Κι αν της φερθείτε σωστά, μια μέρα θα θελήσει να παντρευτεί κάποιον σαν τον μπαμπά της.

…Παρατηρεί πολύ προσεχτικά το πώς φέρεστε στη μαμά της

Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για την κόρη της είναι να αγαπάτε τη μαμά της. Μην αφήσετε τη σχέση σας μαζί της να ξεθωριάσει κάτω από την πίεση των υποχρεώσεων και της καθημερινότητας. Βρείτε χρόνο να περάσετε μαζί, κανονίστε ένα ταξίδι μια στο τόσο και δείξτε έμπρακτα στην κόρη σας ποιος είναι ο σωστός τρόπος να φέρεται ένας άντρας σε μια γυναίκα.

…Οι αναμνήσεις της από τον μπαμπά της χτίζονται τώρα

Μια από τις πιο σημαντικές και πιο διασκεδαστικές υποχρεώσεις ενός μπαμπά είναι να φροντίζει να δημιουργεί υπέροχες εμπειρίες που κάποτε θα αποτελέσουν αυτό που τα παιδιά του θα αποκαλούν «αναμνήσεις από την παιδική ηλικία» τους. Γιορτάστε τα γενέθλιά της με ενθουσιασμό, κανονίστε να βλέπετε όλοι μαζί ταινίες τα βράδια της Παρασκευής, πηγαίνετε για πικ-νικ και περίπατο στη φύση… Δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι εκκεντρικό ή κάτι που απαιτεί ένα σωρό χρήματα. Αρκεί να ανακαλύπτετε ευκαιρίες για να γεμίσετε τη μνήμη της κόρης της με υπέροχες στιγμές που μοιράστηκε με τον μπαμπά της.

…Πρέπει να ξέρει ότι ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω της

Ναι, είναι η πριγκίπισσά σας, η λατρεμένη σας, το πιο καταπληκτικό κορίτσι σε όλο τον κόσμο. Την ίδια στιγμή, όμως, θα είναι πολύ απελευθερωτικό για εκείνη να μάθει ότι μπορεί να είναι το κέντρο του κόσμου σας αλλά δεν είναι το κέντρο του σύμπαντος γενικά. Διδάξτε της ότι η ζωή είναι πιο όμορφη όταν δεν περιμένουμε από όλους να μας υπηρετούν αλλά όταν προσφέρουμε στους άλλους, όταν δεν βάζουμε πάντα σε προτεραιότητα τον εαυτό μας κι όταν, σε τελική ανάλυση, έχουμε το δικαίωμα να μην είμαστε πάντα τέλειοι!

…Περιμένει να σας δει να τη χειροκροτάτε στις σχολικές (και όχι μόνο) γιορτές

Οι περισσότεροι μπαμπάδες έχουν να ασχοληθούν και με την καριέρα της ενώ παράλληλα μεγαλώνουν τα παιδιά τους. Ίσως λοιπόν να μην είναι πάντα στις προτεραιότητές σας να πάτε στη σχολική γιορτή ή τη γιορτή του μπαλέτου ή το ρεσιτάλ του πιάνου. Ή μπορεί ακόμα και να θεωρείτε πως το να κάθεστε σε μια αίθουσα και να βλέπετε ένα τσούρμο πεντάχρονα να τραγουδάνε ντυμένα λαχανικά δεν είναι και ό,τι πιο ενδιαφέρον (ιδιαίτερα εάν την ίδια ώρα παίζει η αγαπημένη σας ομάδα). Κι όμως, το να χειροκροτήσετε την κόρη σας είναι το πιο σπουδαίο από όλα (τουλάχιστον, για εκείνη).

…Θέλει να της φτιάχνετε κι εσείς τα μαλλιά

Συνήθως είναι δουλειά της μαμάς, όμως κι ένας μπαμπάς μπορεί να κάνει μια υπέροχη αλογοουρά στα μαλλιά της κόρης του -να είστε σίγουροι ότι θα την επιδεικνύει με μεγάλο καμάρι στο σχολείο! Και καμιά φορά, δεχτείτε να καθίσετε και να σας βάψει τα νύχια! Δεν είναι κακό να ξέρει ότι οι άντρες έχουν και την πολύ χαλαρή κι αστεία πλευρά τους!

…Πρέπει να μάθει ότι η ομορφιά της ψυχής της είναι πιο σημαντικά από της εμφάνισής της

Δεν είναι εύκολο να μεγαλώνει κανείς κορίτσια στην εποχή μας, όπου κυριαρχεί η σεξουαλικοποίηση της γυναικείας εικόνας. Και είναι δική σας δουλειά να της δείξετε ένα εκατομμύριο φορές και με ένα εκατομμύριο τρόπους πως κάθε άνθρωπος εκτιμάται για την ομορφιά που κρύβει μέσα του κι όχι για την εικόνα του!

Το παιδί μου ξέρει το τελευταίο iphone, αλλά δεν έχει δει αγελάδα από κοντά

Πόσο άντρας είναι ο μπαμπάς που μένει με το μωρό;