in

10 μπαμπάδες της Disney που μας δίδαξαν πολύτιμα μαθήματα ζωής

Οι μπαμπάδες είναι πάντα δίπλα μας όταν είμαστε πεσμένοι ψυχολογικά και είναι πάντα πρόθυμοι να δώσουν συμβουλές σχεδόν για τα πάντα – επαγγελματικές επιλογές, συναισθηματικά διλλήματα, ζητήματα οικονομικής διαχείρισης, φιλίες – πάντα με σοφία και χιούμορ.

Άλλωστε γι΄αυτό και τα αστεία που κάνει ο μπαμπάς είναι πάντα τα καλύτερα. Και οι μπαμπάδες της Disney δεν διαφέρουν από τους κανονικούς μπαμπάδες: είναι γκαφατζήδες, γλυκύτατοι, σοφοί, και τρυφεροί αλλά όταν πρόκειται για σοβαρά θέματα δεν διστάζουν να χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι και να επιβάλλον την τάξη. Εδώ είναι μερικοί από τους πιο αξιολάτρευτους μπαμπάδες της Disney οι οποίοι πέρα από την μεγάλη οθόνη έπαιξαν και σημαντικό ρόλο στην παιδική μας ηλικία και συνεχίζουν να είναι από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες.

Φα Ζου, Μουλάν

disney_1

Η αγάπη και ο σεβασμός της Μουλάν για τον πατέρα της, είναι αυτό που την παρακινεί να πάρει τη θέση του, όταν αυτός καλείται να πολεμήσει. Όταν επιστρέφει επιτυχημένη, ο Φα Ζου της λέει ότι “το μεγαλύτερο δώρο και τιμή” είναι να την έχει κόρη του. Αυτό σημαίνει περήφανος μπαμπάς!

Ο αρχηγός των Ποουχατάν, Ποκαχόντας

disney_2

Ίσως ο πιο σοφός από όλους τους μπαμπάδες της Disney, ο αρχηγός των Ποουχατάν μας δίνει τροφή για σκέψη σε καθετί που αναφέρει. Όταν η Ποκαχόντας επιλέγει τον John Smith και ζητά την ειρήνη μεταξύ των δύο πλευρών, σέβεται την απόφαση της, λέγοντας ότι πρέπει να επιλέξει το δικό της δρόμο στη ζωή. Ποιος μπαμπάς θα έλεγε ποτέ το αντίθετο;

Bασιλιάς Τριτών, Η Μικρή Γοργόνα

disney_3

Δεν πρόκειται να πούμε ψέματα: ο Βασιλιάς Τριτών ήταν λίγο τρομακτικός όταν έβγαζε την τρίαινα του και την κουνούσε πέρα δώθε – αλλά πάντα είχε τις καλύτερες προθέσεις. Όταν ήρθε η στιγμή, ήθελε απλά η Άριελ να είναι ευτυχισμένη.

Ο κ. Απίθανος, οι Απίθανοι

disney_4

Ο Bob Parr, ή αλλιώς ο κ. Απίθανος, μπορεί να μην είναι ο μέσος πατέρας και σύζυγος, η αγάπη του όμως για τα παιδιά τους και το ισχυρό του δέσιμο με την σύζυγό του, τον κάνει πολύ καλό πατέρα. Σίγουρα δεν φοβάται να κάνει στην άκρη και να αφήσει στην σύζυγό του τα ηνία, αν χρειαστεί.

Roger και Pongo, 101 Σκυλιά της Δαλματίας

disney_5

Έχετε δει ποτέ έναν ιδιοκτήτη και το κατοικίδιο ζωάκι του να συνεργάζονται; Χαρακτηριστικό παράδειγμα o Pongo και o Roger. Και οι δύο είναι εξαιρετικά υπερήφανοι και προστατευτικοί μπαμπάδες με τα νεογνά σκυλάκια. Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις αντιλαμβανόμαστε γιατί το δίδυμο είναι αχτύπητο!

Maurice, Η Πεντάμορφη και το Τέρας

disney_6

Υπερμοντέρνος  και λαμπρός, ο Maurice είναι ο ορισμός του αφοσιωμένου μπαμπά. Αποδέχεται τη Belle για αυτό που είναι και είναι έτοιμος να τα βάλει ακόμη και με το Τέρας! Ο Maurice και η Belle είναι και οι δύο διαφορετικοί από τους υπόλοιπους ανθρώπους της πόλης τους και έχουν τις εκκεντρικότητες τους. Η Belle όμως έχει έναν πατέρα που όχι μόνο την υποστηρίζει, αλλά και την καταλαβαίνει πραγματικά. Τι άλλο θα μπορούσε να ζητήσει ένα κορίτσι;

Marlin, Ψάχνοντας τον Νέμο

disney_7

Ο Marlin είναι ο μπαμπάς που εκπροσωπεί όλους τους υπερπροστατευτικούς μπαμπάδες. Έχει βέβαια κάθε λόγο να ανησυχεί για το Νέμο! Στο τέλος, αυτός ο μπαμπάς δεν αφήνει τίποτα και κανέναν- ούτε καν τους γιγαντιαίους καρχαρίες και τις μέδουσες, – να τον σταματήσουν από το να βοηθήσει το παιδί του όταν αυτό απαιτείται.

Mufasa, Ο Βασιλιάς των Λιονταριών

disney_8

Ο μπαμπάς όλων των μπαμπάδων, ο Mufasa μας δίδαξε για τη ζωή, την αγάπη και την απώλεια. Ξέρουμε ότι ακόμη ακούτε τη βροντερή φωνή του, όταν είστε έτοιμοι να πάρετε μια κακή απόφαση, να σας υπενθυμίζει ότι πρέπει πάντα «να θυμάσαι ποιος είσαι!» Αυτόν τον μπαμπά τίποτα δεν τον σταμάτησε από το να μεταδώσει τη σοφία και το πνεύμα του στον γιο του.

Ο Σουλτάνος, Aladdin

disney_9

Φαντασιόπληκτος και γλυκός, ο μπαμπάς της Γιασμίν – αν και λίγο λανθασμένα – ήθελε τελικά το καλύτερο για την κόρη του. Όπως και με κάποιες άλλες πριγκίπισσες της Disney (Belle και Ariel, για παράδειγμα), ο Σουλτάνος έπρεπε να εκτελεί χρέη μητέρας αλλά και πατέρα στην Γιασμίν και πιστεύουμε ότι έκανε πολύ καλή δουλειά. Ποτέ δεν σταμάτησε να προσπαθεί.

Δίας, ο Ηρακλής

disney_10

Ο βασιλιάς των θεών του Ολύμπου είναι αρκετά χαλαρός λαμβάνοντας υπόψη τις ευθύνες που έχει, αλλά το πνεύμα του και η σοφία του ήταν τεράστια. Ο ισχυρός θεός είχε επίσης ένα ενθαρρυντικό, ήταν ένας αστείος μπαμπάς για τον Ηρακλή!

baby.gr

Ο ιδανικός πατέρας

Ποιο είναι το πιο κοινό λάθος που κάνουν οι γονείς όταν βάζουν το παιδί στο αυτοκίνητο;