in

5 τρελά πράγματα που οι άντρες πιστεύουν για την εγκυμοσύνη

O Aμερικανός συγγραφέας και δημιουργός του diaperdude.com Chris Pegula κατέγραψε 5 τρελά πράγματα που πιστεύουν οι άντρες για την εγκυμοσύνη και βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

Η εγκυμοσύνη δεν με επηρεάζει, είναι κυρίως δικό της θέμα.

Φίλε μου, αν αυτή η φράση σε αντιπροσωπεύει σε παρακαλώ άλλαξε γρήγορα τον τρόπο που σκέφτεσαι. Εννοείται ότι εκείνη περνάει όλες τις συναισθηματικές και σωματικές αλλαγές και η ο ρόλος σου είναι δευτερεύων. Αλλά η σχέση σας είναι το κλειδί της επιτυχίας, οπότε προσπάθησε να εμπλακείς εξ’ αρχής. Πρέπει να είσαι παρών στα περισσότερα (αν όχι όλα) τα ραντεβού της με το γιατρό. Προσπάθησε να παρακολουθείς το ημερολόγιο της εγκυμοσύνης έτσι ώστε να ξέρεις τι ακριβώς συμβαίνει με το μωρό και εκείνη κάθε εβδομάδα. Και κυρίως, κάνε κατανοητό ότι είσαι εκεί για εκείνη. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βάζει τα κλάματα στο άσχετο. Μη φρικάρεις, γίνε ο άντρας που χρειάζεται να έχει δίπλα της. Ο άντρας που θα την υποστηρίζει και θα την ακούει. Και στην τελική, να είσαι ευγνώμον που δε χρειάζεται να υπομείνεις τα δυσκολότερα στάδια της εγκυμοσύνης.

Ευκαιρία να απολαύσω το μεγάλο της στήθος.

Οκ. Μπορεί να είμαι και εγώ ένοχος που πίστεψα κάτι τέτοιο αλλά πραγματικά «τι αμόκ παθαίνουμε με τα μεγάλα στήθη;». Παραδέχομαι ότι πρόκειται για μία ηλίθια ερώτηση. Αλλά ας σοβαρευτούμε. Μπορεί να είμαστε ενθουσιασμένοι με την ιδέα ότι η σύντροφός μας θα αλλάξει νούμερο σουτιέν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι το ίδιο διασκεδαστικό και για εκείνη. Γιατί της περισσότερες, αν όχι όλες τις φορές συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Για την ακρίβεια, πρόκειται για μία αλλαγή που κάνει το στήθος της να πονάει, να τσούζει και να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στο άγγιγμα. Απόλαυσε λοιπόν καλύτερα τη θέα τους.

Θα τραυματίσω το μωρό κατά τη διάρκεια του σεξ.

Πρόκειται για έναν πολύ συνηθισμένο φόβο. Αλλά η αλήθεια είναι ότι το μωρό προστατεύεται από τον πλακούντα και το αμνιακό υγρό. Παρόλα αυτά, καλό θα είναι να συμβουλευτείτε το γιατρό σας γιατί η εγκυμοσύνη διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα αν και για τα βασικά δε χρειάζεται να ανησυχείς. Δεν πρόκειται να «συναντηθείς» με το μωρό!

Θα με τρελάνει με τις λιγούρες της.

Πράγματι, θα έχει λιγούρες, όπως όμως θα έχεις και εσύ. Αυτό είναι κάτι που ποτέ δε σκέφτηκα όταν η γυναίκα μου έμεινε έγκυος στο πρώτο μας παιδί. Για την ακρίβεια, δεν το πίστευα μέχρι που έβαλα 5 ολόκληρα κιλά. Είναι τρελό το πόσο γρήγορα μπορείς να παχύνεις όταν δεν προσέχεις. Οπότε άλλαξε γρήγορα νοοτροπία και πρόσεχε τι καταναλώνεις. Αν βέβαια επιλέξεις τις απολαύσεις, προσπάθησε έστω να βρεις λίγο χρόνο για γυμναστική. Αν συμφωνεί και η γυναίκα σου βαλ’ την στο παιχνίδι.

Δε θα ξανακάνω ποτέ σεξ με τη γυναίκα μου.

Ψέματα. Θα ξανακάνετε σεξ. Κάποιοι από εσάς θα κάνετε συντομότερα αλλά να ξέρετε ότι το σεξ θα ξαναγίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σας. Κάποια ζευγάρια κάνουν σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και καλά κάνουν εφόσον μπορούν. Εκτός και αν ο γιατρός το απαγορεύει τελείως το οποίο είναι κάτι ασυνήθιστο. Πρέπει όμως να την αφήσεις να οδηγήσει την κατάσταση, με βάση  τις ορέξεις της. Πρέπει να είσαι ευέλικτος σε αυτό το κομμάτι.

 

Πηγή

Στην Ελλάδα εκπαιδεύεσαι μόνο για να περνάς τις εξετάσεις, όχι για να μάθεις

Γονείς, προσοχή: Παιδικά βίντεο στο YouTube περιέχουν υλικό ακατάλληλο για παιδιά!