in

6+1 πράγματα που καταλαβαίνουν μόνο όσοι έχουν αγόρια

Τα αγόρια κάνουν τις καλύτερες αγκαλιές

Όταν σας αγκαλιάζει ο γιο σας είναι κάτι αυθόρμητο και χωρίς απώτερο σκοπό. Δεν έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του κάτι που θα ήθελε να ζητήσει και γι’ αυτό εκφράζει την τρυφερότητά του. Η στοργή και η αγάπη από τα μικρά αγοράκια είναι αθώα. Δεν θα υπάρχει τίποτα πιο αγνό από την αγάπη των παιδιών σας.

Τα «πριτς» είναι αστεία

Τα αγόρια θεωρούν ότι είναι άκρως ξεκαρδιστικό να «αερίζονται». Από πολύ μικρή ηλικία καλλιεργούν αυτό το «ταλέντο». Το μότο τους είναι «Όσο πιο δυνατές τόσο καλύτερα»! Το σπίτι γεμίζει με «μελωδικούς» ήχους από αέρια και εκείνα το απολαμβάνουν με χαρά και περηφάνια. Τι κι αν τσακώνεστε μαζί τους; Το μόνο σίγουρο είναι ότι στο τέλος θα νικήσουν εκείνα.

Όλα γεμίζουν «τσισάκια»

Όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα. Από την λεκάνη της τουαλέτας, το χαλάκι του μπάνιου, το πάνω μέρος της μπανιέρας ως και τον τοίχο. Ο γιος σας στην προσπάθειά του να μάθει να κάνει «τσισάκια» στην λεκάνη, θα βρει πολύ διασκεδαστικό το να καταβρέχει τα πάντα.

Όλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως όπλο

Είναι γνωστή η αγάπη του αντρικού φύλου στα όπλα. Κι αυτή, για κακή σας τύχη, ξεκινά από πολύ μικρή ηλικία. Μάλιστα τα αγόρια μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα πάντα ως όπλο, όπως το ρολό του χαρτιού της τουαλέτας, μια μπανάνα ή ακόμα και το δάχτυλό τους. Μέσα από το παιχνίδι με τα όπλα και τα σπαθιά, τα αγόρια σας αντιλαμβάνονται τι είναι σωστό και τι λάθος. Είναι ευκαιρία τότε να τους μιλήσετε και για τους κινδύνους των αληθινών όπλων, αλλά και για την αξία της ανθρώπινης ζωής. Δείτε το ως μια εκπαιδευτική δραστηριότητα και όχι ως κάτι τρομακτικό. Καλό θα ήταν, πάντως, να αποφεύγετε να τους αγοράζετε μεγάλο αριθμό τέτοιων παιχνιδιών.

Θεωρούν ότι τους ανήκουν όλα

Από την στιγμή που γεννιούνται τα αγόρια πιστεύουν ότι τους ανήκουν τα πάντα. Σκαρφαλώνουν στα έπιπλα, πηδάνε από το ένα στο άλλο, πέφτουν κάτω διαρκώς χωρίς λόγο και χτυπάνε τα αδέρφια τους. Τι κι αν σπάσουν το μισό σπίτι; Τι κι αν φωνάζετε να σταματήσουν; Είναι μάταιο! Είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνονται τον κόσμο. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτή τους η αντίληψη τα βοηθά στο να γίνουν πιο έξυπνα. Λέτε τα παιδιά σας μεγαλώνοντας να γίνουν ένας νέος Albert Einstein ή ένας νέος Stephen Hawking;

Δεν ακούνε

Μπορεί να «ξελαρυγγιαστείτε» από τις φωνές, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα καταφέρετε να κάνουν αυτό που θέλετε. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι τα αγόρια έχουν λιγότερη αίσθηση της ακοής σε σύγκριση με τα κορίτσια και το χάσμα, αυτό, μικραίνει όσο μεγαλώνουν. Τα κορίτσια, λοιπόν, υπακούουν πιο εύκολα στους κανόνες κι αυτό εξηγείται κι από το ότι το μυαλό των αγοριών αργεί να αναπτύξει τα ταλέντα του. Αυτός είναι και ο λόγος που σας αγνοούν, όταν τους μιλάτε και συνεχίζουν ατάραχα να παίζουν με τα παιχνίδια τους.

Δεν τους απασχολούν τα ρούχα

Τα ψώνια με τα αγόρια είναι σαφώς πιο εύκολα απ’ ό,τι με τα κορίτσια. Δεν τα ενδιαφέρει αν τα ρούχα θα ταιριάζουν απόλυτα στο σώμα τους. Τις περισσότερες φορές, μάλιστα, τα ρούχα τους είναι λερωμένα και τα παντελόνια τους σκίζονται στα γόνατα. Δυστυχώς δεν μπορείτε να κάνετε κάτι γι’ αυτό!

 

Πόσο διαφορετικοί είναι ο μπαμπάς και η μαμά; [ΒΙΝΤΕΟ]

Φρενίτιδα στο Facebook με τον πατέρα που προπονεί την κόρη του για να γίνει νίντζα!