in

7 υπέροχα βιβλία για το παιδί και τον μπαμπά της μονογονεϊκής οικογένειας

Γιορτή του πατέρα σήμερα και οι μπαμπάδες έχουν τη τιμητική τους, φυσικά όχι μόνο αυτή τη μέρα αλλά όλο το χρόνο. Κι επειδή έχουμε καταλάβει ότι αγαπάτε το διάβασμα, βρήκαμε και σας προτείνουμε 7 υπέροχα βιβλία για το παιδί και το μπαμπά της μονογονεϊκής οικογένειας και όχι μόνο. Τρυφερές ιστορίες ξεδιπλώνονται στα παιδικά και μπαμπαδίστικα μάτια και αφηγούνται με αγάπη τον ρόλο του πατέρα και τις αλλαγές μέσα στην οικογένεια. Αν τις διαβάσεις θα τις λατρέψεις!

Ο Τζατζίκι και ο μπαμπάς του

Συγγραφέας: Nilsson – Bränström, Moni Εκδόσεις: Ερευνητές Τιμή: 8.89 ευρώ θα το βρείς εδώ 

Το αστεράκι του μπαμπά μου, είμαι εγώ

Συγγραφέας: Nilsson – Bränström, Moni Εκδόσεις: Ερευνητές Τιμή: 8.89 ευρώ θα το βρείς εδώ

Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς, που μόλις κυκλοφόρησε, ο Τζατζίκι φτάνει στο μικρό ψαροχώρι της Κρήτης όπου ζει ο μπαμπάς του. Από τη συνάντησή τους δε λείπουν τα απρόοπτα και οι δυσκολίες, όμως τελικά η σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σε πατέρα και γιο είναι πιο δυνατή από κάθε εμπόδιο. Γεμάτη εκπλήξεις είναι βέβαια και η γνωριμία του με τους υπόλοιπους συγγενείς του στην Ελλάδα: την παραδοσιακή γιαγιά Μαρία, τον παππού του, αλλά και την ξαδέρφη του Έλενα που τον μαθαίνει να κάνει βουτιές και μερικές «μικρές» αταξίες. Με την επιστροφή του στη Σουηδία , ο Τζατζίκι μπαίνει και πάλι στον καθημερινό ρυθμό του σχολείου αλλά και πάλι οι περιπέτειες δε λείπουν. Η σύγχρονη ματιά στην καθημερινή ζωή των παιδιών, το χιούμορ και η τρυφερότητα με την οποία παρουσιάζονται οι περιπέτειες του Τζατζίκι θα συναρπάσουν μικρούς και μεγάλους. Τα βιβλία της σειράς αποτέλεσαν τη βάση για τη δημιουργία δύο κινηματογραφικών ταινιών που έχουν προβληθεί στην Ελλάδα με τίτλο «Τζατζίκι, μια οικογένεια για μένα η πρώτη», και «Τζατζίκι, φίλοι για πάντα» η δεύτερη.

Ο μπαμπάς σου ήταν ακριβώς σαν εσένα

Συγγραφέας: Kelly Bennett Εκδόσεις: Μεταίχμιο Τιμή: 2.69 ευρώ θα το βρείς εδώ

Μια γιαγιά περιγράφει στον εγγονό της πώς ο μπαμπάς του ήταν ακριβώς σαν αυτόν όταν ήταν μικρός: ότι δεν ήθελε ποτέ να κάνει μπάνιο, ότι φοβόταν το σκοτάδι, ότι ορμούσε σε όλο το σπίτι φορώντας μάσκα και μπέρτα. Μια τρυφερή χιουμοριστική ιστορία, που βοηθά τα παιδιά να καταλάβουν πως και οι γονείς τους ήταν κάποτε παιδιά.

5 κόλπα μπας και γυρίσει σπίτι ο μπαμπάς

Συγγραφέας: Παναγιώτα Χούτα Εκδόσεις: Πατάκη Τιμή: 1,80 ευρώ θα το βρείς εδώ

Όνομα: Ήρα. Επώνυμο: Οδυσσοπούλου. Σκοπός: Να γυρίσει ο μπαμπάς στο σπίτι, για να ξαναγίνει η οικογένειά της μια κανονική οικογένεια. Προτιμήσεις: Να κοιμάται με το πάνινο σκυλάκι της και να διώχνει μαζί του και μαζί με τον μπαμπά της τα δωματοτέρατα. Μυστικά: Βρέχει το κρεβάτι της, γράφει τις πιο κρυφές της σκέψεις στο ροζ τετράδιο. Απεχθάνεται: Να επισκεφτεί το καινούριο σπίτι του μπαμπά, γιατί εκεί θα συναντήσει τους παλιοκλέφτες μπαμπάδων, δηλαδή την κ. Αυτή και το Μυξιάρικό της, με το υποκοριστικό Μυξ. Να αλλάξει το όνομά της, να μιλά άσχημα η μαμά για τον μπαμπά. Αγωνίες: Μήπως το Μυξιάρικο ή αλλιώς Μυξ κάνει δικό του τον μπαμπά της. Πείσμα: Να παντρευτεί ο Κύριος του σχολείου τη μαμά.

Στο σπίτι του μπαμπά

Συγγραφέας: Lightfoot, Kiri Εκδόσεις: Μεταίχμιο Τιμή: 4,90 ευρώ θα το βρείς εδώ

Όταν ο μπαμπάς και η μαμά χωρίζουν, τότε το παιδί ανήκει σε δύο σπίτια. Κι αν ο μπαμπάς μαζεύει τα πάντα και δεν πετάει ποτέ τίποτα, τότε το σπίτι του είναι το νησί του χαμένου θησαυρού. Μια αστεία και όμορφα εικονογραφημένη ιστορία, που βοηθάει το παιδί να καταλάβει πως, όταν ο μπαμπάς και η μαμά χωρίζουν, τότε ανήκει σε δύο σπίτια. Ιδανικό βιβλίο για να το μοιραστούν οι γονείς με τα παιδιά τους.

Στο πλευρό του μπαμπά

Συγγραφέας: Johnson, Pete Εκδόσεις: Πατάκη Τιμή: 3,60 ευρώ θα το βρείς εδώ

Πώς κάνεις τον μπαμπά σου καλύτερο; Ο Τζο και η Κλαίρη καταλαβαίνουν γιατί η μαμά έδιωξε από το σπίτι τον μπαμπά. Έχει τα χάλια του, δεν ξέρει να μαγειρεύει και δεν κάνει τίποτα μέσα στο σπίτι. Κάτι πρέπει να γίνει: είναι τα μόνα δύο πρόσωπα που μπορούν να τον μεταμορφώσουν σε «άριστο μπαμπά». Κι όταν παρουσιάσουν αυτόν τον νέο, βελτιωμένο μπαμπά, η μαμά θα ενθουσιαστεί και θα τον καλέσει να επιστρέψει στο σπίτι. Όλες τους οι προσπάθειες κινδυνεύουν να ναυαγήσουν, καθώς η μαμά αρχίζει να συναντά το γλοιώδη και ύπουλο Ρότζερ. Τα σχέδια του Τζο και της Κλαίρης παίρνουν τότε μια απροσδόκητη τροπή -με πολύ φαιδρά αποτελέσματα.

Μπαμπά!

Συγγραφέας: Νίχους Σβάιν Μεταφράστρια: Δάφνη Θεοδωράκη Εκδόσεις: Κάστωρ Τιμή: 8,07 ευρώ θα το βρείς εδώ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μπαμπά! Ο μπαμπάς μου μ’ αγαπάει πολύ, είναι ο καλύτερος του κόσμου, ο δυνατότερος, δε φοβάται κροκόδειλους και ηφαίστεια, και τα κάνει όλα… Ένα τρυφερό, ποιητικό βιβλίο για όλους που σκέφτονται τον μπαμπά τους.

 

*Ο μπαμπάς που απεικονίζεται στη κεντρική φωτογραφία του άρθρου να διαβάζει στις κόρες του, είναι ο Walt Disney!

Πηγή

Φωτογραφίζει τη νεογέννητη κόρη του κάθε εβδομάδα και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό!

Σύγχρονα Προβλήματα του Πατέρα στις Μονογονεϊκές Οικογένειες