in

Αυτός ο Ιούλιος είναι του Νέστορα

Πόσο σημαντικό μπορεί να είναι ένα παιδί που διεκδικεί το μέλλον του αυτό το καλοκαίρι; Σημαντικό όσο και ο ίδιος ο κόσμος μας. Σημαντικό όσο και η ποιότητα της κοινωνίας μας, όσο και όλοι οι άνθρωποι και οι αξίες στις οποίες δηλώνουμε πίστη. Αν βοηθήσεις τον αγώνα του, ίσως και να νιώσεις ένα συναίσθημα που δε μοιάζει με κανένα άλλο. Αυτό της άδολης, ανυπόκριτης, ανυστερόβουλης προσφοράς σε ένα πλάσμα που χρειάζεται όσο τίποτα την αναπνοή, το βασικότερο αγαθό του.

 

Ο Νέστορας είναι τρεισήμισι ετών και από την ηλικία των τριών μηνών πάσχει από μια εξαιρετικά σπάνιας μορφής σύμπλοκη κυανωτική συγγενή καρδιοπάθεια (μονήρη κοιλία). Σε απλά ελληνικά, το οξυγόνο του ήταν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα και δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Μετά τη διάγνωση μπήκε εσπευσμένα σε κλινική, όπου υποβλήθηκε σε καρδιοχειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς Glenn – shunt. Η εγχείριση έγινε με επιτυχία και του έδωσε μια παράταση χρόνου, δίχως ωστόσο να σταθεί αρκετή για την τελική διόρθωση της καρδιοπάθειάς του.

Τους τελευταίους μήνες, ο Νέστορας δυσκολεύεται και πάλι να αναπνεύσει. Ζει με οξυγόνο 73%, το οποίο είναι ιδιαίτερα χαμηλό και συνεχίζει να πέφτει. Πλέον είναι επιτακτική η ανάγκη μεταφοράς του στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Boston’s Children’s Hospital, το πιο εξειδικευμένο ερευνητικό κέντρο σε ζητήματα παιδικής καρδιοχειρουργικής. Εκεί θα υποβληθεί σε επέμβαση που μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο εκεί, από συγκεκριμένο παιδοκαρδιοχειρουργό και την ομάδα του. Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα εύθραυστο το ζήτημα της μεταφοράς του, καθώς χρειάζονται ιδιαίτερες συνθήκες στο αεροπλάνο να μπορέσει να πετάξει. Κατανοούμε όλοι πως όλα τα παραπάνω έχουν τεράστιο οικονομικό κόστος, το οποίο η οικογένειά του, μια τυπική ελληνική οικογένεια σαν τη δική σου και τη δική μου, αδυνατεί να καλύψει. Ο θαρραλέος αυτός μικρός πρίγκιπας δίνει την ευκαιρία να αφήσουμε τις ευαίσθητες χορδές μας να ηχήσουν.

Ο Νέστορας διαθέτει εδώ και λίγες ημέρες τη δική του σελίδα στο Facebook, το «Από καρδιάς για το Νέστορα – Follow Nestor’s heart», όπου μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την περίπτωσή του, να του αφήσετε τα μηνύματά σας και προπάντων να καταθέσετε τις προσφορές σας. Αναζητήστε τους τραπεζικούς λογαριασμούς που υποδέχονται δωρεές την προσπάθειά του, ή εναλλακτικά το ειδικό PayPal account και το crowdfunding YOUCARING. Και ένα μόνο ευρώ είναι πολύτιμο!

 

Το fundraiser «Από καρδιάς για το Νέστορα – Follow Nestor’s heart» κινητοποιεί όλο και περισσότερους ανθρώπους. Φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του STAR «Αλήθειες με τη Ζήνα», ενώ ο δημοφιλής παρουσιαστής και tattoo artist Γιώργος Μαυρίδης στήριξε με το δικό του μήνυμα την πρωτοβουλία. Η Κατερίνα Χλωροκώστα, δραματοθεραπεύτρια, σύμβουλος εξαρτήσεων, επί εξαετία διευθύντρια της Θεραπευτικής Κοινότητας ΙΘΑΚΗ και δημιουργός των «Κύκλων Ζωής» έχει επίσης γράψει το σπουδαίο «Ταξίδι του μικρού Νέστορα», ένα κείμενο στο οποίο σας καλούμε να ανατρέξετε. Ο σημαντικότερος όμως τρόπος για να γεμίσουν χρώματα οι μέρες και τα χαμόγελα να ανθίσουν είναι να πλησιάσουμε τον Νέστορα όλοι μας, σαν κοινωνία με δεσμούς αλληλεγγύης και πέρα από οικονομικές διαβαθμίσεις, πλούτη ή φτώχεια. Τι ζητάει ο Νέστορας; «Θέλω να μπορέσω να τρέξω, θέλω να συνεχίσω να γελώ, θέλω να ζήσω! Ζητώ τη βοήθειά σας!». Εδώ δεν υπάρχουν από μηχανής σωτήρες ή δράσεις συνυφασμένες με τις ιδιότητες που δίνουμε στην όποια εκδήλωση του θείου. Είναι στο χέρι μας, και ένα μόνο ευρώ είναι πολύτιμο.

Ο αγώνας του Νέστορα να τα καταφέρει, η συμμετοχή στην προσπάθειά του, μπορεί να σε κάνουν να αναπολήσεις τα στοιχειώδη πράγματα που κάνουν τη ζωή τόσο όμορφη. Όπως τα αμέτρητα απογεύματα που πέρασες παίζοντας όταν ήσουν παιδί, γεμάτος ανάσα, δίχως την παραμικρή έγνοια, τότε που οι χαρές δεν είχαν τέλος. Το χρηματικό ποσό υπέρ του μικρού ταξιδευτή σιγά σιγά ανεβαίνει και γεμίζει ελπίδα την οικογένειά του. «Έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας για να πετύχουμε το στόχο μα πιστεύουμε πια πως μαζί σας θα τα καταφέρουμε», αναφέρει η Κατερίνα, μαμά του Νέστορα και σπλάχνο της Athens Voice, η οποία εργάστηκε για πολλά χρόνια δίπλα μας προτού αποσυρθεί για να φτιάξει την οικογένειά της. Πώς θα καλυτερέψει ο κόσμος μας; Όταν συνειδητοποιήσουμε την ευθύνη και διαλέξουμε να συμμετέχουμε στις μάχες που δίνονται γύρω μας. Απλά είναι ζήτημα επιλογής. Δώσε αυτό που νιώθεις, από καρδιάς για τον Νέστορα. Μπορείς κι εσύ να βοηθήσεις να εκπληρωθεί ένα από τα πιο σημαντικά θαύματα της χρονιάς που διανύουμε.

info
Τραπεζικοί Λογαριασμοί για τον Νέστορα
στο Boston Children’s Hospital των ΗΠΑ:

ALPHA BANK
Αρ. Λογ.: 483002101098037
ΙΒΑΝ: GR9001404830483002101098037
Swift-Bic: CRBAGRAA (για καταθέσεις απο εξωτερικό)
Δικαιούχοι: Κουτσαλή Η. Αικατερίνη (η μαμά)
και Κούκιος Ι. Νικόλαος (ο μπαμπάς)

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Αρ. Λογ.: 5220044626517
ΙΒΑΝ: GR42 0172 2200 0052 2004 4626 517
Swift-Bic code: PIRBGRAA (για καταθέσεις απο εξωτερικό)
Δικαιούχος: Κούκιος Ι. Νικόλαος

Ο καταθέτης θα πρέπει να αναγράφει τη λέξη “ΔΩΡΕΑ”

Τηλέφωνο οικογένειας για πληροφορίες και αναλυτικά στοιχεία: +30 6976051186

Το PayPal account n_koukios@hotmail.com (με δικαιούχο τον μπαμπά)

Το compassionate crowdfunding YOUCARING

Απόσπασμα από την εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα», 30 Ιουνίου 2017

 

Το «Μπορούμε, μπορούμε να τον βοηθήσουμε!» του Γιώργου Μαυρίδη

https://www.facebook.com/nestorkoukios/videos/150238655535832/

 

Πηγή

Τίποτα πιο ελεεινό απ’ τους μπαμπάδες που πληγώνουν έτσι τα παιδιά (τους)

Τα γονίδια του μπαμπά υπερισχύουν των γονιδίων της μαμάς