in

Γονείς και σεξουαλική ζωή!

Το να βρείτε χρόνο για τη σεξουαλική σας ζωή όταν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι δεν είναι ό,τι ευκολότερο.

Δεν είναι σπάνιο μάλιστα, ακόμα κι αν τα παιδιά απουσιάζουν, οι ευθύνες της καθημερινότητας να σας έχουν κουράσει σε βαθμό που να μην βρίσκετε τη διάθεση.

Ακολουθώντας μερικά βήματα μπορείτε να εξασφαλίσετε τον απαραίτητο χρόνο και να δημιουργήσετε τις συνθήκες για μία ανανεωμένη ερωτική σχέση με την σύντροφό σας.

Αν δεν μπορείτε να έχετε σεξουαλική επαφή τόσο συχνά όσο θα θέλατε, λόγω της παρουσίας των παιδιών ή της έντονης κούρασης, μην παραλείπετε να μοιράζεστε στοργή. Ένα χάδι, μία αγκαλιά, ένα φιλί σας υπενθυμίζουν πως είστε σύντροφοί και όχι μόνο γονείς.

Σε όποια ηλικία και αν είναι τα παιδιά οφείλετε να είστε διακριτικοί, δεν είναι ευχάριστο ούτε σωστό να σας δουν στις πιο προσωπικές σας στιγμές.

Μάθετε να τηρείτε και να σέβεστε τον προσωπικό χώρο κάθε μέλους της οικογένειας. Οι κλειστές πόρτες και το χτύπημα πριν μπείτε σε ένα υπνοδωμάτιο θα σας σώσει από απρόοπτες εφόδους. Για λίγη ώρα μπορείτε να κλειδώσετε το δωμάτιό σας.

Εκμεταλλευτείτε το χρόνο που τα παιδιά κοιμούνται, το μεσημέρι ή το βράδυ. Οι περισσότεροι γονείς συνηθίζουν εκείνη την ώρα να απασχολούνται με τις δουλειές του σπιτιού, ωστόσο είναι σημαντικό να βρίσκετε κάποιο χρόνο για εσάς και την σύντροφό σας. Αν σας το επιτρέπει η οικονομική σας κατάσταση, ζητήστε βοήθεια για τις δουλειές του σπιτιού.

Κρατήστε για τον εαυτό σας και την σύντροφό σας μία νύχτα κάθε εβδομάδα. Μπορείτε ακόμη να ζητήσετε από τους γονείς σας ή την baby sitter να κρατήσουν τα παιδιά όσο εσείς έχετε ραντεβού έξω για ένα ποτό, μετά την εργασία σας. Αποφύγετε να συναντιέστε μόνο στο σπίτι και να συζητάτε συνεχώς για τα παιδιά. Αντιθέτως επιδοθείτε σε δραστηριότητες και συζητήσεις που ανέκαθεν σας ευχαριστούσαν.

Δεν είναι λίγοι οι γονείς που αισθάνονται ότι χάνουν τη σεξουαλική τους πλευρά, μετά τη γέννα ή σταδιακά με το μεγάλωμα των παιδιών. Αν έχετε αισθανθεί έτσι, εξασφαλίστε λίγο χρόνο μόνο για την περιποίηση του εαυτού σας. Κατόπιν συζητήστε το με την σύντροφό σας και δώστε του ένα κίνητρο για να σας φλερτάρει ξανά. Πιθανόν να πρέπει εσείς να υποδείξετε τον τρόπο, με το δικό σας παράδειγμα.

Δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που δίνουν ραντεβού στο ξενοδοχείο. Σε ένα όμορφο περιβάλλον, προστατευμένοι από οικογενειακά «θεματάκια» θα απολαύσετε ο ένας τον άλλο. Ακόμα και ένα Weekend – έκπληξη χρειάζεται 2 – 3 φορές το χρόνο. Φτιάξτε μια βαλίτσα με σέξι εσώρουχα και αποκαλυπτικά ρούχα, μην ξεχάσετε το μακιγιάζ, οι ανανέωση της εικόνας σας θα αναζωπυρώσει την επιθυμία του συντρόφου σας.

Μην αργήσετε να μιλήσετε στα παιδιά σας για τη συντροφικότητα και για την σεξουαλική ζωή. Εξηγήστε τους πως είναι μία υγιής ενήλικη σχέση και για ποιους λόγους τη διεκδικείτε για τον εαυτό σας. Έτσι θα φροντίσετε για την καλύτερη συνεργασία τους κάθε φορά που θέλετε και μπορείτε να μείνετε μόνοι.

 

Πηγή

Αλήθειες της ζωής μέσα από τα ίδια τα παιδιά

Καρκινοπαθείς γονείς και παιδιά στην εφηβεία