in

Οι φράσεις που θα ακούσετε πιο συχνά από ένα παιδί στην παραλία

Τα παιδιά από μικρή ηλικία αρχίζουν να διεκδικούν, το καθένα με το δικό του ξεχωριστό τρόπο, τα θέλω τους. Η συμπεριφορά της διεκδίκησης μπορεί να μετατραπεί σε αντίδραση κι εγωισμό. Δεν είναι καθόλου απίθανο λοιπόν τέτοιες συμπεριφορές να συναντήσετε και στην παραλία.

Ποιες φράσεις αντίδρασης ή διεκδίκησης ακούμε πιο συχνά από ένα παιδί στην παραλία;

«Δε θέλω να βάλω αντηλιακό»: Τα παιδιά λατρεύουν τον ήλιο και τα παιχνίδια στη θάλασσα. Η άφιξη τους στην παραλία ενεργοποιεί κάθε ίχνος ενεργητικότητας που έχουν μέσα τους και το μόνο πράγμα που θέλουν είναι να τρέξουν με φόρα για τη πρώτη βουτιά του καλοκαιριού. Εσείς από την άλλη ως γονείς ξεκινάτε να τα κυνηγάτε για να φορέσουν αντηλιακό. Πάνω στο κυνηγητό σίγουρα θα ακούσετε από το στόμα του παιδιού σας ότι δε θέλει να φορέσει το αντηλιακό.

Πώς να το αντιμετωπίσετε; 
Πριν καν ξεκινήσετε το δρόμο σας για την παραλία, εξηγήστε το παιδί σας τους «χρυσούς» κανόνες της παραλίας για να απολαύσετε όλοι μαζί τις στιγμές σας εκεί. Βοηθήστε το να καταλάβει την αναγκαιότητα του αντηλιακού και προσέξτε να πάρετε ένα αντηλιακό που να καλύπτει τις ανάγκες του παιδικού δέρματος.

«Μπαμπά, μαμά πεινάω.»: Τη συγκεκριμένη φάση θα την ακούσετε σχεδόν πάντα από το παιδί σας όπου και να βρίσκεστε. Τα παιχνίδια, το κολύμπι και η ενέργεια που διοχετεύουν στη θάλασσα τα παιδιά τους ανοίγει την όρεξη κι είναι απόλυτα λογικό.

Τι μπορείτε να κάνετε;
Οι λύσεις είναι δυο και εξίσου εύκολες. Καλό θα ήταν να φανείτε προνοητικοί και να φτιάξετε στο σπίτι μικρά σάντουιτς ή μικρά σνακ, πλούσια σε βιταμίνες για να δώσετε στο παιδί σας όταν πεινάσει. Ετσι θα έχετε την πιο άμεση απάντηση στην πείνα του, οικονομικά, εύκολα και γρήγορα. Από την άλλη αν βρεθείτε απροετοίμαστοι, μπορείτε να αγοράσετε κάτι θρεπτικό κι υγιεινό από τα γύρω μαγαζιά της παραλίας.

«Δε θέλω να φορέσω τα μπρατσάκια μου»: Είναι η αμέσως επόμενη αντίρρηση που θα εκφράσει ένα παιδί στην παραλία μετά το αντηλιακό. Δε θέλει να τα φορέσει, θέλει να κολυμπήσει χωρίς αυτά και υπερεκτιμά τις παιδικές του δυνάμεις.

Πώς να του αλλάξετε γνώμη;
Για να βοηθήσετε το παιδί σας να συμπαθήσει περισσότερο την ιδέα του να φορέσει τα μπρατσάκια του, τότε ξεκινήστε με το σωστό βήμα από την αρχή. Διαλέξτε παρέα το σχέδιο που θα έχουν τα μπρατσάκια. Η προσωπική επιλογή του παιδιού σίγουρα θα το βοηθήσει να τα φορέσει πιο εύκολα. Εξηγήστε το γιατί κρίνεται απαραίτητη η χρήση τους και πως το μπάνιο στη θάλασσα χωρίς αυτά δεν είναι εφικτό. Να είστε ήρεμοι στη συζήτηση με το παιδί, κι όχι επιθετικοί ή εκβιαστικοί.

«Θέλω εκείνο το παιχνίδι του παιδιού στη διπλανή ομπρέλα»: Η ματιά ενός παιδιού, ειδικά όταν πρόκειται για παιχνίδια λειτουργεί σαν ένα μικρό σκάνερ. Το βλέμμα του σίγουρα θα πέσει στα παιχνίδια που παίζουν τα υπόλοιπα παιδάκια στην παραλία και μπορεί να τα διεκδικήσει ζητώντας τα από εσάς.

Τι να κάνετε;
Φυσικά όταν έχετε παιδί είναι αυτονόητο το γεγονός ότι θα πάρετε κι εσείς μαζί παιχνίδια όπως τα κουβαδάκια, φουσκωτά και άλλα. Μπορείτε να παροτρύνετε το παιδί σας να παίξει ήρεμα μαζί με το άλλο παιδάκι και να μοιραστούν και οι δυο τα παιχνίδια τους. Ετσι οι στιγμές στη θάλασσα θα γίνουν ακόμη πιο διασκεδαστικές, αφού το παιδί σας θα κοινωνικοποιηθεί και θα κάνει καινούριους φίλους.

Ο, τι και να σας ζητήσει ένα παιδί στην παραλία, εσείς φροντίστε να είστε ήρεμοι, διαλλακτικοί και ψύχραιμοι ώστε να μπορέσετε να βρείτε την καλύτερη δυνατή λύση χωρίς φασαρίες και τσακωμούς.

 

Πηγή

Πότε το δικαστήριο αναθέτει την γονική μέριμνα στον πατέρα

Απαραίτητο το παιχνίδι για την ανάπτυξη των παιδιών