Οι μπαμπάδες – προπονητές πυγμαχίας με τους γιους και τις κόρες πάνω στο ρινγκ

Δεν είναι συνηθισμένο το γεγονός σχεδόν όλοι οι προπονητές των σωματείων πυγμαχίας να τυγχάνουν προπονητές και των παιδιών τους, οι οποίοι τείνουν να ξεπεράσουν σε επιτυχίες τους γονείς τους.

Πρώτος και καλύτερος ο Νίκος Πλέας, πρωταθλητής πυγμαχίας (4 μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα) και προπονητής της Παναχαϊκής.

Οι κόρες του (διεθνείς και οι δύο) τον έχουν ξεπεράσει.

Η Φωτεινή έχει 4 μετάλλια, η Χρυσούλα 5 κι έπεται ο μικρός Γιωργάκης, που είναι σε επίπεδο Ακαδημιών ακόμα.

Η 5η θέση στην Ευρώπη είναι η τελευταία πρόσφατη επιτυχία του Μάρκου Μιχαλόπουλου, με δύο μετάλλια στο ενεργητικό του σε πανελλήνια πρωταθλήματα.

Προπονητής και πατέρας του στην ΠΥΓΜΗ είναι ο Λάμπρος Μιχαλόπουλος, τέσσερις φορές πρωταθλητής Ελλάδας ως αθλητής της ΠΓΕ και του Πανελληνίου.

Το Σάββατο, στο τουρνουά της Παναχαϊκής έκανε ντεμπούτο, σε αγώνα Ακαδημιών, ο Μάριος Καπερώνης.

Είναι γιος του Μάριου Καπερώνη, προπονητή στην Άμυνα και πανελληνιονίκη 10 φορές με την ΕΑΠ. Ο τελευταίος Πατρινός πυγμάχος που πήγε σε Ολυμπιακούς Αγώνες!

Καθημερινά στο προπονητήριο του Τόφαλου βρίσκεται και ο μικρός Ανδρέας Συναδινός που ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του Μάκη, δύο μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα με την ΕΑΠ.

Τέλος, τρεις μικρές κόρες έχει ο Ηλίας Πελεκούδας προπονητής του Μίλωνα (τρία μετάλλια ως αθλητής με την ΠΓΕ) και αναμένουμε σύντομα να τις δούμε στο ρινγκ!

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ