in

Όσα έμαθε ένας πατέρας όταν ο γιος του έφυγε από τη ζωή

Ο Richard Pringle ζούσε μια σχεδόν φυσιολογική ζωή στην Αγγλία, έχοντας αποδεχθεί το πρόβλημα του γιου του Hughie. O τριών ετών Hughie αντιμετώπιζε μια πολύ σοβαρή βλάβη στον εγκέφαλό του. Σύμφωνα με τους γιατρούς αυτή η βλάβη δεν θα απειλούσε τη ζωή του.

Τα πράγματα όμως τελικώς άλλαξαν δραματικά. Μια ξαφνική εγκεφαλική αιμορραγία υπήρξε τόσο σφοδρή που ο μικρός Hughie δεν τα κατάφερε και έχασε τη ζωή του. Είναι μια ιστορία που μπορεί να σου ραγίσει την καρδιά. Την ίδια ώρα ο πατέρας του Hughie συνειδητοποιεί περισσότερο από ποτέ πόσο πολύτιμη είναι η ζωή αλλά και πόσο εύθραυστη τελικά.

 

Ο Richard Pringle θέλοντας να βοηθήσει τους άλλους γονείς να συνειδητοποιήσουν την πραγματική αξία της ζωής κατέγραψε τα 10 πράγματα που συνειδητοποίησε από τον θάνατο του γιου του και μετά. «Έβαζα για ύπνο την μικρή μου κόρη μια νύχτα ξαπλώνοντας δίπλα της. Τότε ήταν που τα έγραψα αυτά», λέει.

Η λίστα του Pringle έχει σκοπό την επαγρύπνηση όλων εμάς που «ξεχνάμε» πως τα μικρά πράγματα στη ζωή είναι και εκείνα που έχουν την μεγαλύτερη αξία. «Ποτέ δεν είναι αρκετό το πόσο φιλάς και πόσο αγαπάς κάποιον. Υπάρχει πάντα περισσότερο», γράφει ο Pringle. «Πάντα έχεις χρόνο. Σταμάτα ό,τι κάνεις και παίξε, ακόμα κι αν είναι για ένα λεπτό. Τίποτα δεν είναι τόσο σημαντικό που να μην μπορεί να περιμένει».

«Κάνε τα βαρετά πράγματα να μοιάζουν διασκεδαστικά», προσθέτει. «Γίνε αστείος, πες αστεία, γέλα, χαμογέλα και πέρνα καλά με τον εαυτό σου. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να μην περνάς καλά»

Η ανάρτηση του Richard Pringle στο Facebook έγινε σαφέστατα viral. Αρκετοί γονείς είδαν τους εαυτούς τους μέσα στις λέξεις του Pringle. Συγκεκριμένα η λίστα αναφέρει…

Τα 10 πιο σημαντικά πράγματα που έμαθα από όταν έχασα τον γιο μου
1. Ποτέ δεν θα έχεις φιλήσει και αγαπήσει αρκετά.

2. Πάντα έχεις χρόνο. Σταμάτα ό,τι κάνεις και παίξε, ακόμα και για ένα λεπτό. Τίποτα δεν είναι τόσο σημαντικό που να μην μπορεί να περιμένει.

3. Βγάλε όσο περισσότερες φωτογραφίες και video είναι ανθρωπίνως δυνατό. Μια μέρα αυτά μπορεί να είναι όλα όσα έχεις.

4. Μην ξοδεύεις χρήματα, ξόδεψε χρόνο. Πιστεύεις πως όσα ξοδεύεις έχουν σημασία; Δεν έχουν… Σημασία έχουν αυτά που κάνεις. Πήδα μέσα στους νερόλακκους και πήγαινε βόλτες. Κολύμπα στη θάλασσα και διασκέδασε. Είναι το μόνο που θέλουν. Δεν μπορώ να θυμηθώ τι είχαμε αγοράσει για τον Hughie, το μόνο που μπορώ να θυμηθώ είναι όλα όσα κάναμε μαζί.

5. Τραγούδα. Τραγουδήστε τραγούδια μαζί. Οι πιο ευτυχισμένες μου στιγμές με τον Hughie ήταν όταν καθόταν πάνω στους ώμους μου ή όταν καθόταν δίπλα μου μέσα στο αυτοκίνητο και τραγουδούσαμε τα αγαπημένα μας τραγούδια. Οι αναμνήσεις δημιουργούνται μέσα στη μουσική.

6. Λάτρεψε τα πιο απλά από τα πράγματα. Τις νυχτερινές ώρες, τις ώρες που τα βάζεις για ύπνο, τις στιγμές που τους διαβάζεις ιστορίες. Το δείπνο μαζί. Τις τεμπέλικες Κυριακές. Αυτές οι πιο απλές στιγμές της ζωής είναι που μου λείπουν περισσότερο. Μην αφήσεις αυτές τις απλές στιγμές να περάσουν απαρατήρητες.

7. Πάντα να φιλάς για να αποχαιρετήσεις εκείνους που αγαπάς και αν το ξεχάσεις γύρνα πίσω και φίλησέ τους. Ποτέ δεν ξέρεις αν αυτή ήταν η τελευταία φορά που είχες την ευκαιρία να το κάνεις.

8. Κάνε διασκεδαστικά τα βαρετά πράγματα. Τα ψώνια, τις διαδρομές με το αυτοκίνητο, το περπάτημα στα μαγαζιά. Να είσαι αστείος, να λες αστεία, να γελάς, να χαμογελάς, να περνάτε καλά. Είναι απλώς δουλειές αν τους συμπεριφερθείς έτσι. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να μην διασκεδάζεις.

9. Κράτα ένα ημερολόγιο. Γράφε οτιδήποτε κάνουν τα μικρά σου που φωτίζουν τον κόσμο σου. Τα αστεία πράγματα που λένε, τα γλυκά πράγματα που κάνουν. Εμείς ξεκινήσαμε να το κάνουμε μόλις χάσαμε τον Hughie. Θέλαμε να θυμόμαστε τα πάντα. Τώρα κάνουμε το ίδιο για την Hettie και θα το κάνουμε και για την Hennie επίσης. Θα έχεις γραμμένες αυτές τις αναμνήσεις για πάντα και όταν θα είσαι πια μεγαλύτερος θα μπορείς να ανατρέχεις σε αυτές και να λατρεύεις κάθε στιγμή.

10. Αν έχεις τα παιδιά μαζί σου στη ζωή σου, το να τα φιλήσεις για καληνύχτα, να πάρετε μαζί πρωινό, να τα πας στο σχολείο, να τα δεις να πηγαίνουν στο πανεπιστήμιο και μετά να παντρεύονται, είσαι ευλογημένος. Ποτέ ποτέ μην το ξεχνάς αυτό.

mylife.gr

Πώς σχετίζεται ο χαρακτήρας του γονιού με την πειθαρχία

Αποκτήστε την καλύτερη συνήθεια για την οικογένεια σας!