in

Παρουσίαση παιδικού βιβλίου: «Πες το μ’ ένα παραμύθι: Οι περιπέτειες του Νιλς»

Tο Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στις 13:00 οι εκδόσεις Πατάκη και ο Παιδικός IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο της Μαρίας Παπαγιάννη, «Πες το μ’ ένα παραμύθι: Οι περιπέτειες του Νιλς». σε εικονογράφηση της Μυρτώς Δεληβοριά.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη. Για παιδιά από 4 ετών και άνω.

Θα συμμετέχει η εμψυχώτρια Ειρήνη Λουδάρου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Από το βιβλίο της Σέλμα Λάγκερλεφ Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον. Ο Νιλς ήταν ένα κακότροπο και τεμπέλικο αγόρι που φερόταν άσχημα στους ανθρώπους και στα ζώα. Πετώντας με τις αγριόχηνες για έναν ολόκληρο χρόνο, θα ζήσει φοβερές περιπέτειες και θα επιστρέψει σοφότερος και γεμάτος αγάπη για όλα τα πλάσματα που συγκατοικούν στον ίδιο πλανήτη. Η Μαρία Παπαγιάννη αφηγείται στα παιδιά σαν παραμύθι το αριστούργημα της Σέλμα Λάγκερλεφ. Ένα αγόρι, ένα κοπάδι αγριόχηνες, ένας αετός θα συναντηθούν στα σύννεφα και θα μοιραστούν περιπέτειες, φόβους, εχθρούς. Θα ανακαλύψουν τη χαρά να αγωνίζεσαι για όσους και όσα αγαπάς και πιστεύεις.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ. Είμαι από τη Λάρισα αλλά έχω πολλές πατρίδες. Τον Πλαταμώνα όπου έμαθα μπάνιο στη θάλασσα, τη Θεσσαλονίκη όπου σπούδασα, την Αθήνα όπου ζω και την Κρήτη όπου πηγαίνω για να βλέπω τους αετούς και να κάνω μεγάλες βόλτες στα βουνά και στα φαράγγια .Έχω δυο παιδιά, έναν σκύλο και τρεις γάτες. Έχω γράψει πολλά βιβλία που τα διαβάζουν κυρίως παιδιά αλλά καμιά φορά και οι μεγάλοι. Είμαι τυχερή γιατί συνάντησα ήρωες που μου χάρισαν τις ιστορίες τους να τις κάνω βιβλία. Κι είμαι ακόμα πιο τυχερή γιατί τα παιδιά τις αγάπησαν. Ένας απ’ αυτούς είναι και ο Πέτρος. Πόσα έχουμε ζήσει με τον Πέτρο! Να μερικές από τις ιστορίες μας: Ο γύρος του κόσμου με το ποδήλατο, Βιβλιοφάγος… κατά λάθος, Ποιος είναι ο αρχηγός;, Πάντα;, Επιστροφή στο σχολείο. Στη σειρά «Χωρίς σωσίβιο» τα τελευταία χρόνια γνώρισα και την Έλλη, που άλλοτε ταξιδεύει στο φεγγάρι (Η Έλλη στο φεγγάρι) κι άλλοτε στην κουζίνα της γιαγιάς της (Η μυστική συνταγή της Έλλης). Τα μυθιστορήματά μου Ως δια μαγείας (Βραβείο Ελληνικού Τμήματος της IBBY – Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, βραβείο περιοδικού Διαβάζω), Το Δέντρο το Μονάχο (Κρατικό βραβείο, βραβείο περιοδικού Διαβάζω), Παπούτσια με φτερά (Βραβείο Ελληνικού Τμήματος της IBBY – Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου) έχουν αποκτήσει πολλούς φίλους, ενώ το παραμύθι μου Μια άλλη μέρα θα νικήσεις εσύ κυκλοφορεί σε πολλές γλώσσες. Ονειρεύομαι να κάνω τον γύρο του κόσμου. Τα παιδιά μου θα τα πάρω μαζί, αλλά πώς να αφήσω πίσω τις γάτες μου, τον σκύλο μου; Προς το παρόν, λοιπόν, γνωρίζω τον κόσμο ακολουθώντας τους φίλους μου στα μεγάλα ταξίδια τους. Κάπως έτσι ταξίδεψα στη Σουηδία. Παρέα με τον Νιλς πάνω σ’ έναν άσπρο χήνο.

Λίγα λόγια για την εικονογράφο

ΜΥΡΤΩ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ. Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1974. Ζωγραφίζω και εικονογραφώ ιστορίες ανθρώπων που ξέρουν να τις λένε και να τις γράφουν. Μαζεύω προσεκτικά τις λέξεις τους, τις βουτάω σε χρώματα και τις απλώνω στο χαρτί. Και, όπως απλώνονται τα χρώματα, σχηματίζονται πουλιά και λουλούδια και ζώα και άνθρωποι και ουρανός με φεγγάρι. Και κάποιες φορές ξωτικά. Πολλές δουλειές μου έχουν βραβευτεί, όπως οι εικονογραφήσεις μου στα βιβλία Ιστορίες για παιδιά του Ισαάκ Μπάσεβις Σίνγκερ, Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο, Αν κάθε μέρα και Οι πιο ωραίοι θησαυροί του Αντώνη Παπαθεοδούλου, Ο Φύλλος της Έλενας Γλωσσιώτη, Το δέντρο του μικρού μας κόσμου της Καλλιόπης Στάρα, Στο νησί της Ροδιάς του Μάνου Κοντολέων.

Το παιδί ως διαμεσολαβητής της διαμάχης: Μια δυσλειτουργική συμμαχία

Παιδί και διάσπαση προσοχής: Πρακτικές συμβουλές