in

Πάσχα με τον παππού και τη γιαγιά: Έτσι θα περάσουν υπέροχα

Αυτές οι διακοπές του Πάσχα είναι μια ευκαιρία για τα παιδιά να έρθουν πιο κοντά με την γιαγιά και τον παππού τους και γιατί όχι, να μείνουν για λίγες νύχτες στο σπίτι τους, μιας και τόσα παράπονα ακούν οι γονείς ότι δεν βλέπουν τα εγγονάκια τους. Είναι φυσικά και μια ευκαιρία για τους γονείς να μείνουν λίγο μόνοι τους χωρίς τα παιδιά και να θυμηθούν τα παλιά!

Τί θα μπορούσαν να κάνουν, όμως, τα παιδιά εκεί για να μη βαρεθούν αφού δεν θα έχουν τα παιχνίδια τους μαζί;

Καλό θα είναι από πριν η μαμά να έχει προνοήσει για κάποια πραγματάκια που μπορεί να χρειαστούν, αφού γνωρίζει τις ανάγκες των παιδιών της καλύτερα από τον καθένα.

Υλικά για κατασκευές: Χαρτόνια, μαρκαδόροι, ψαλίδια, κόλλες, γκοφρέ χαρτί για να δημιουργήσουν. Παιδιά και τέχνη πάνε μαζί, οπότε καλό θα είναι να μη λείπουν τα υλικά αυτά από ένα σπίτι όταν υπάρχουν παιδιά. Πάντα υπάρχει χρόνος για κατασκευές και ζωγραφική και είναι μια δραστηριότητα που θα τα κρατήσει απασχολημένα για αρκετή ώρα της ημέρας.

Επιτραπέζια παιχνίδια: Ένα ή δύο επιτραπέζια παιχνίδια είναι αρκετά για να διασκεδάσουν με τον παππού και τη γιαγιά. Καλό είναι να μην είναι κάτι πολύπλοκο για να μπορέσουν κι εκείνοι να βρουν ενδιαφέρον και να συμμετέχουν με τα εγγόνια τους. Τα επιτραπέζια παιχνίδια εκτός του ότι είναι διασκεδαστικά λειτουργούν και ως τρόπος σύνδεσης σε μια ομάδα. Έτσι και οι παππούδες αλλά και τα εγγόνια θα γνωρίσουν αρκετά καλά ο ένας τον άλλον και θα δουν αν κάποιος στην οικογένεια είναι ζαβολιάρης!

Τάμπλετ: Αντί να τους βάλει η γιαγιά στην τηλεόραση να δουν οτιδήποτε παίζει εκείνη την ώρα, γιατί να μην βάλουν στο τάμπλετ ή στο λάπτοπ την αγαπημένη τους ταινία από τη Νova για εξασφαλισμένη ποιότητα στις παιδικές ταινίες και μάλιστα χωρίς ενοχλητικές διακοπές για διαφημίσεις; Εσείς που είστε συνδρομητής στη Nova απλά θα τους ενεργοποιήσετε την υπηρεσία Nova Go στο τάμπλετ για να μπορέσουν να απολαύσουν το μεγάλο αφιέρωμα Ice Age όλη την Μεγάλη Εβδομάδα με κάθε βράδυ μία ταινία. Και την Κυριακή του Πάσχα  η πρεμιέρα της ταινίας  Ice Age Collision Course!Και αν ο παππούς ρίχνει καμμιά κλεφτή ματιά στην ταινία, γιατί όχι, ας γνωρίσει κι αυτός την παρέα του Μάνυ, του Ντιέγκο και του Σιντ μαζί με τον ξεκαρδιστικό σκίουρο Σκρατ. Αν η γιαγιά ξέρει να φτιάχνει και ποπ κορν τότε είναι σίγουρο πως όλοι μαζί θα περάσουν μια ξεκαρδιστική βραδιά.

Tώρα αν υπάρχει όρεξη και για άλλα παιδικά, φυσικά δε χρειάζεται να ψάξουν πολύ. Στo Nova Kids zone θα έχει παιδικές νέες σειρές την περίοδο του Πάσχα κάθε μέρα 07.30-09.30. Τον Τίμι τον γνωρίσανε; Μοιάζει με συνηθισμένο αγόρι, όμως ο δεκάχρονος πιτσιρίκος έχει κάτι που τον κάνει μοναδικό: δυο νεραϊδονονούς που έχουν τη δύναμη να πραγματοποιούν τις επιθυμίες του, αλλά και να τον μπλέκουν σε απίστευτες περιπέτειες. Μη χάσετε τη σειρά Δύο φανταστικοί γονείς!

Φωτογραφίες και ιστορίες: Βάλτε στην τσάντα των παιδιών και ένα άλμπουμ με φωτογραφίες από όταν ήσασταν μικρά! Τι πιο απολαυστικό από μια βουτιά σε οικογενειακές αναμνήσεις και ιστορίες από τα χρόνια που ο γονιός τους ήταν παιδί. Και σίγουρα δεν υπάρχει καλύτερος άνθρωπος να τις διηγηθεί από τον παππού και τη γιαγιά. Σε κάποια σημεία θα διαφωνούν με όσα θυμούνται αλλά να ένας ακόμα λόγος που τα παιδιά θα βρουν διασκεδαστικό αυτό το ταξίδι στα παλιά!

Πηγή

Συχνές ερωτήσεις παιδιών για την Ανάσταση

Η νοηματοδότηση των παραδόσεων και των εθίμων του Πάσχα στην οικογένεια