in

Τα 10 πιο ενοχλητικά πράγματα που κάνουμε σύμφωνα με τις μαμάδες

Είμαστε οι σύντροφοί τους, οι πατέρες των παιδιών τους, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που τις φέρνουν εκτός εαυτού μαζί μας. Διαβάστε εδώ τα 10 πιο ενοχλητικά πράγματα που κάνουμε όλοι οι μπαμπάδες αυτού του κόσμου, σύμφωνα με τις γυναίκες μας!


1. Προγραμματίζουμε «αυθόρμητες» οικογενειακές αποδράσεις

Οι οποίες βέβαια όσο όμορφη έκπληξη και αν είναι, πάντα προκύπτουν τελευταία στιγμή, και δεν προλαβαίνουν ποτέ να προετοιμαστούν. Και προετοιμασία για μια μαμά σημαίνει: Να φτιάξει τα πράγματα των παιδιών, να φτιάξει σνακ για τα παιδιά, να μην ξεχάσει τα αντιεμετικά (γιατί τα παιδιά ζαλίζονται στο αυτοκίνητο), να μην ξεχάσει το αγαπημένο κουκλάκι τους, να πάρεις αντικουνουπικό, εντομοαπωθητικό και το αγαπημένο τους μαξιλάρι…Ουφ, ακόμα πιστεύετε ότι μια αυθόρμητη απόδραση είναι μια…όμορφη έκπληξη;2. Πιστεύουμε ότι το χαρτί υγείας αλλάζει μόνο του
«Μαμά….η τουαλέτα δεν έχει χαρτί….»Ποιος πήγε τελευταίος; Ο μπαμπάς! Και καλά, όταν τα παιδιά ζητούν χαρτί. Το ατύχημα είναι να βρεθεί η μαμά στη δύσκολη θέση, όταν τελειώνει το χαρτί! Που σημαίνει ότι πρέπει: α) να ανασηκωθεί προσεκτικά, β) να ψαχουλέψει μουρμουρίζοντας κατάρες για ένα καινούριο χαρτί υγείας, γ)να χάσει όλη της την αξιοπρέπεια μπαίνοντας σ’ αυτή τη διαδικασία με το παντελόνι κατεβασμένο και τα νεύρα να της σπάνε τα μηνίγγια.

3. Δεν βρίσκουμε ποτέ τίποτα μόνοι μας!
«Αγάπη μου, ξέρεις πού είναι οι κάλτσες μου;». Ξέρουμε. Επειδή, εδώ και δέκα (!!!) χρόνια οι κάλτσες μας βρίσκονται στο ίδιο συρτάρι στο κομοδίνο μας. Δέκα χρόνια μετά, δεν άλλαξε τίποτα. Ούτε η απόλυτη άγνοιά μας για το πού βρίσκεται τι. Ακούμε τα μισά απ’ όσα μας λένε ή στην χειρότερη περίπτωση δεν ακούμε ούτε αυτά.

4. Δεν μαζεύουμε ποτέ τίποτα!
Και αυτό μεταφράζεται σε: Το πιάτο μας θα μείνει στο τραπέζι μέχρι τα αποφάγια να γεννήσουν σκουλήκια. Η συσκευασία από οτιδήποτε αγοράζουμε πρέπει να βρει μόνη το δρόμο προς τα σκουπίδια. Τα σκουπίδια πρέπει να βρουν μόνα τους το δρόμο προς τον κάδο της γειτονιάς.

5. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι σημαίνει ησυχία
Για κάποιο μυστηριώδη λόγο, οι άνδρες συνήθως έχουμε πολύ κακή σχέση με την ησυχία. Τα παιδιά μόλις κοιμήθηκαν (τρία παραμύθια μετά) και η μαμά μόλις βολευτήκε στον καναπέ της. Τότε, εμεί κεφάτοι επιστρέφουμε σπίτι και κάνουμε την πανηγυρική μας είσοδο φωνάζοντας: «Γύρισα!»! Επίσης, σκουντουφλάμε σε αντικείμενα ή κοπανάμε πόρτες και μετά, με αφοπλιστική αθωότητα λέμε: «Συγγνώμη. Δεν το κατάλαβα ότι τα έβαλες για ύπνο!».

6. Πιστεύουμε ότι το καπάκι της οδοντόκρεμας κλείνει μόνο του
Και αυτό το πιστεύουμε χρόνιαααααα ολόκληρα, ακόμα και αν μας έχουν επαναλάβει να μην την αφήνουμε ανοιχτή γιατί τα παιδιά ζωγραφίζουν με αυτή τα πλακάκια του μπάνιου

7. Θεωρούμε το ρέψιμο αστείο
Και επίσης το θεωρούμε πολύ διασκεδαστικό, όταν μαθαίνουμε στα παιδιά να ρεύονται και ρεύονται όοοολοι μαζί στο οικογενειακό τραπέζι σα συγχρονισμένη μπάντα!

8. Εφημερίδες, περιοδικά, διαφημιστικά, κατάλογοι από μαγαζιά με εργαλεία,  μαζεύονται στο μπάνιο πάνω στο πλυντήριο
Και βέβαια, αυτό συμβαίνει γιατί δίπλα βρίσκεται η… λεκάνη της τουαλέτας, η οποία λειτουργεί, ως καθημερινό αναγνωστήριο! Προφανώς η ανάγνωση κάνει καλό στο έντερο!

9. Παίζουμε επικίνδυνα παιχνίδια με τα παιδιά
Οι μπαμπάδες μπορούμε να πετάξουμε τα παιδιά ψηλά, και αυτό είναι  o.k, ως μέσο εξάσκησης ρίσκου και εκπαίδευσης απέναντι στο να μάθουν τα παιδιά να μην φοβούνται. Οι μαμάδες όμως φοβούνται!

10. Δεν θυμόμαστε ποτέ τίποτα
Ούτε ότι του μας είπαν να φέρουμε γάλα, ούτε τη λίστα του σούπερ-μάρκετ, ούτε πότε παίρνει το παιδί βαθμούς, ούτε πότε έκανε τελευταία φορά μπάνιο το παιδί, και βέβαια ούτε πόσες ώρες παίζει ηλεκτρονικό το παιδί!

6 συμπεριφορές που τα παιδιά αντιγράφουν κυρίως από τους μπαμπάδες τους!

Χρειάζεται τελικά ο μεσημεριανός ύπνος στα παιδιά;