in

Τα 10 «θανάσιμα» είδη μπαμπάδων σε μια παιδική χαρά!

Δεν είναι μόνο οι μαμάδες αλλά και οι μπαμπάδες που συναντάς σε μια παιδική χαρά και τους κάνεις χάζι. Όπως και στην περίπτωση των γυναικών έτσι και το αντρικό φύλο μετράει πολλά «θανάσιμα» είδη μπαμπάδων που κανένας μπορεί να συναντήσει σε μια παιδική χαρά.  Συγκεντρώσαμε μερικά και σου τα παρουσιάζουμε.

Οι πιο γραφικοί μπαμπάδες που μπορείς να συναντήσεις σε μια παιδική χαρά.  

Ο μπαμπάς «καμάκι»

Είναι το είδος του μπαμπά – μπερμπάντηξ, αυτού που παίζει το ματάκι του όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, ακόμη κι αν πρόκειται για την παιδική χαρά. Συνηθίζει να πηγαίνει μόνος του – άνευ συζύγου και να μοιράζει κοπλιμέντα δεξιά κι αριστερά σε μαμάδες, νταντάδες, ακόμη και… γιαγιάδες. Είναι το πρώτο καμάκι στις κούνιες και φαίνεται από μακριά.

Ο μπαμπάς σκληρό καρύδι

Η «αντρίλα» κάνει κρότο από χιλιόμετρα. Αυτός ο μπαμπάς είναι φωνακλάς, μιλάει με στόμφο, περπατάει καμαρωτός, απαντάει ορθά κοφτά και «σκληραγωγεί» τον κανακάρη ή τη μονάκριβή του. Για τον ίδιο δεν υπάρχει δε μπορώ αλλα μόνο δε θέλω. Τον έχεις κάνει ήδη εικόνα, σωστά;

Ο μπαμπάς «δεν κρατάω καρότσι»

Υπάρχει κι αυτό το είδος του μπαμπά που θεωρεί ντροπή να σύρει το καρότσι ή ν΄ασχοληθεί με το παιδί. Αυτό είναι καθαρά γυναικεία υπόθεση κι ο ίδιος θ΄αρκεστεί απλά στο ρόλο του συνοδού ή της… χρηματοσότησης.

Ο κολλημένος με τη μπάλα μπαμπάς

Είναι ο πατέρας που με την πρώτη ευκαιρία θα αρχίσει να μιλάει για ποδόσφαιρο, μπάσκετ, αγώνες, στοίχημα, ακόμη και πολιτική. Όσο για το παιδί; Αν φουντώσει η συζήτηση, από τύχη δε θα χαθεί μιας και η προσοχή και τα μάτια αυτού του πατέρα είναι πραγματικά αλλού.

Ο μπαμπάς που κάνει τα πάντα & η γυναίκα τίποτα

Θα τον δεις είτε μόνο του, είτε μετά συζύγου. Θα κουβαλήσει τα πάντα, από καρότσι μέχρι ταπεράκια, θα βρει παγκάκι, θα βάλει μπουφανάκι στο παιδί, θα το συνοδεύσει στις κούνιες, θα παίξει μαζί τους και δε θα του ξεφύγει τίποτα. Κι η σύζυγος να είναι μαζί, ο μπαμπάς είναι αυτός που θ΄αναλάβει τα πάντα.

Ο μπαμπάς που κάνει αγγαρεία και φαίνεται

Θα κάτσει στο παγκάκι κι αν χρειαστεί να σηκωθεί θ΄ακούσεις επιφώνημα του στιλ «ουφ’΄»ωχ» κι όλα τα συναφή. Βαρυγκομά, κινείται νωχελικά και κάθε του βήμα ή κουβέντα κάνουν φανερό πως αυτός ο μπαμπάς θα προτιμούσε να βρίσκεται κάπου αλλού, στο κρεβάτι ίσως ή έστω με φίλους. Το παιδί είναι γι΄αυτόν μια ακόμη αγγαρεία.

Ο μπαμπάς σόουμαν που κάνει φιγούρα

Θέλει να είναι το επίκεντρο της προσοχής και το καταφέρνει με κάθε τροπο ή ευκαιρία. Θα τον δεις να σκάει μύτη με κινητό τελευταίας τεχνολογίας ή τάμπλετ, να μιλάει στο handsfree αλλά και να οργανλωνει τα μικρά στην παιδική χαρά για παιχνίδι αλά σόουμαν. Η δημοσιότητα είναι το παν και θέλει να φάινεται.

Ο μπαμπάς παρλαπίπας

Μπορεί αρχικά να νομίζεις πως σου κάνει κόρτε αλλά τα κίνητρα αυτού του μπαμπά είναι διαφορετικά. Θέλει απλά να μιλήσει και να πει τον πόνο του κι αν βρεθείς στο διάβα του – η για ν΄ακριβολογούμε στο διπλανό παγκάκι, την πάτησες. Τόσο απλά…

Ο μπαμπάς «ντούκι»

Πρώτα εμφανίζονται τα μπράτσα και μετά το πρόσωπο. Είναι ο μπαμπάς-γυμνασμένος όσο δεν πάει, κολλημένος με τη διατροφή κι αυτό το μετφέρει και στο παιδί. Μπορεί τα υπλόποιπα να τρώνε την κλασική σοκολατίτσα και τα πατατάκια, το δικό του το παιδί θ΄αρκεστεί σε μπάρες δημητριακών ή έστω σοκολάτα με στέβια.

Ο μπαμπάς YOLO

Είναι ο πιο χαλαρός μπαμπάς ever. Θα τον δεις να έρχεται ατιμέλητος, δε νοιάζεται ιδιαίετερα για το εάν ταιριάζουν τα ρούχα με τα παπούτσια ή αν το παιδί λερώθηκε κι έπεσε. Είναι YOLO με όλη τη σημασία της λέξης.

http://womenonly.gr

Δεν φταίει το παιδί. Εσείς έχετε υπερβολικές απαιτήσεις!

Απαντήσεις στα ερωτήματα για τη βία των παιδιών