in

Τα υψηλόβαθμα στελέχη της Google δεν δίνουν στα παιδιά τους κινητό!

Κι όμως, τα υψηλόβαθμα στελέχη της Google και άλλων διαδικτυακών κολοσσών δεν δίνουν στα παιδιά τους κινητό και απαγορεύουν την αλόγιστη χρήση των υπολογιστών!

Η Minni Shahi και ο Vijay Koduri δεν έχουν δώσει στα παιδιά τους ηλικίας 10 και 12 ετών, κινητό τηλέφωνο. Και αυτό το ζευγάρι μάλλον θα ξέρει τι κάνει μια που και οι δύο δουλεύουν στη Μέκκα της τεχνολογίας, στην καρδιά της Σίλικον Βάλεϊ. Η Shahi εργάζεται στην έδρα της Apple και ο σύζυγός της είναι πρώην υπεύθυνος της Google για την ίδρυση του διαδικτύου.

Επειδή ακριβώς γνωρίζουν την επίδραση που μπορεί να έχει η τεχνολογία σε ένα παιδικό μυαλό, επιτρέπουν στα παιδιά τους τη χρήση κινητών τηλεφώνων μόνο 10 λεπτά την εβδομάδα, ενώ το iPad τους εδώ και 5 χρόνια βρίσκεται σε ένα ράφι του σπιτιού. Όπως εξήγησαν οι δύο γονείς στο Business Insider, τα παιδιά τους μοιράζονται έναν υπολογιστή για να ολοκληρώσουν τις σχολικές τους εργασίες, αλλά τα υπόλοιπα τεχνολογικά γκάτζετ απουσιάζουν από το σπίτι τους.

Ωστόσο, αυτού του είδους η γονική μέριμνα δεν είναι καινούρια τη Silicon Valley. Ο ίδιος ο Steve Jobs ο Tim Cook και ο Bill Gates έχουν παραδεχθεί ότι βάζουν όρια στα παιδιά τους στο πώς και πόσο χρησιμοποιούν την τεχνολογία.Όπως χαρακτηριστικά λέει ένας μπαμπάς και στέλεχος της Google: «Ανησυχώ πραγματικά για το πώς η τεχνολογία επηρεάζει άλλες δεξιότητες. Βλέπω το παιδί του φίλου μου που μπορεί να χρησιμοποιήσει το tablet, καλύτερα από τη μαμά του στην ηλικία των 4 ετών αλλά δεν μπορεί να κρατήσει ένα μολύβι».

Την ώρα που στον υπόλοιπο κόσμο ο τεχνολογικός εξοπλισμός θεωρείται απαραίτητος στην εκπαίδευση, στην καρδιά της Μέκκας της Τεχνολογίας, το μολύβι, το χαρτί και το χάρτινο βιβλίο είναι τα μόνα εργαλεία διδασκαλίας που κρίνονται αποδεκτά.

Περίπου 160 σχολεία στις Ηνωμένες Πολιτείες ακολουθούν την ίδια φιλοσοφία, καθώς θεωρείται ότι η χρήση υπολογιστών έχει αρνητικές συνέπειες στη φυσική δραστηριότητα, τη δημιουργική σκέψη, την επικοινωνία ανάμεσα στους μαθητές και τη συγκέντρωση των παιδιών στο μάθημα.

«Δεν νομίζω ότι χρειάζεται κανείς την τεχνολογία για να μάθει γραμματική», δηλώνει στους “New York Times” ένας εργαζόμενος της Σίλικον Βάλεϊ, τα παιδιά του οποίου φοιτούν σε σχολείο όπου δεν υπάρχει ούτε ένας υπολογιστής. «Η ιδέα ότι μια εφαρμογή του iPad μπορεί να διδάξει καλύτερα τα παιδιά μου πώς να διαβάζουν ή να μάθουν ευκολότερα αριθμητική είναι απλώς γελοία» προσθέτει. Πρόκειται μάλιστα για έναν πατέρα που εργάζεται στην Google και δεν πηγαίνει πουθενά χωρίς το iPad ή το smart phone. Η κόρη του, όμως, που πηγαίνει στην πέμπτη τάξη του Δημοτικού, «δεν ξέρει πώς να χρησιμοποιήσει το Google».

Πηγή

8 τρόποι για να μεγαλώσετε τον αυριανό πολίτη του κόσμου

Κακοί βαθμοί – Τα 3 πιο σωστά βήματα που κάθε γονιός πρέπει να κάνει μετά τον έλεγχο