«Let’s play boomwhackers»: Παίζω μουσική και μαθαίνω αγγλικά

Το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στις 10:00 οι εκδόσεις Κυριακίδη παρουσιάζουν στον IANO (Σταδίου 24) το βιβλίο της Έφης Μπαχτσεβάνα, «Let’s play boomwhackers». Μια νέα πρωτοποριακή μέθοδος διδασκαλίας των boomwhackers σε συνδυασμό με την Αγγλική γλώσσα, με μουσικά παιχνίδια και ρυθμικές δραστηριότητες (περιέχει CD).

Είσοδος ελεύθερη. Για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Νάνσυ Παπαδάτου, φιλόλογος MSc in Special Education
Εύη Χλώρου, εκπαιδευτικός μουσικής στην Α/θμια εκπαίδευση-μαέστρος-καθ. Μουσικής Προπαιδείας στο Εθνικό Ωδείο Ηρακλείου
Παναγιώτης Δημητρόπουλος, συγγραφέας παιδικών βιβλίων
Χριστίνα Ανυφαντή, ιδιοκτήτρια Κέντρου Ξένων Γλωσσών-σύμβουλος σπουδών στο The Study Rooms, Training Center
Χρήστος Ανυφαντής, ιδιοκτήτης Κέντρου Ξένων Γλωσσών ELC Anifadis

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος-αρθρογράφος του Infokids.gr, Σίσσυ Στρέμπα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

«Let’s play boomwhackers»
Παίζω Μουσική – Μαθαίνω Αγγλικά.

Μια νέα πρωτοποριακή μέθοδος διδασκαλίας των boomwhackers σε συνδυασμό με την Αγγλική γλώσσα. 81 τραγούδια για boomwhackers και κρουστά μουσικά όργανα. Μουσικά παιχνίδια και ρυθμικές δραστηριότητες με συνοδεία CD. Τα τραγούδια του βιβλίου είναι εύκολα και μπορούν να παιχτούν από μικρούς και μεγάλους. Τα χρώματα καθιστούν το παίξιμο πανεύκολο.

Κρατάμε δύο(2) boomwhackers και για να παίξουμε το τραγούδι μας το μόνο που χρειάζεται είναι να ξέρουμε πότε και πόσες φορές θα χτυπήσουμε τα B.W. Η εκμάθηση των τραγουδιών του βιβλίου γίνεται με τη μορφή παιχνιδιού. Tα παιδιά δουλεύουν σε ομάδες και όχι μεμονωμένα. Κατανοούν και διδάσκονται μουσικές έννοιες με απλό και διασκεδαστικό τρόπο. Το βιβλίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, βρεφονηπιοκόμους, νηπιαγωγούς, μουσικούς, καθηγητές Αγγλικών, εμψυχωτές (team building activities), γονείς και σε όσους θέλουν να μάθουν να παίζουν μουσική με τα boomwhackers και να τo συνδυάσουν με την εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Έφη Μπαχτσεβάνα είναι μουσικός. Γεννήθηκε στη Μελβούρνη Αυστραλίας και εγκαταστάθηκε σε ηλικία δέκα ετών με την οικογένειά της στην Θεσσαλονίκη. Από πολύ μικρή αποφάσισε ότι ήθελε να ασχοληθεί με τη μουσική και κάπως έτσι ξεκίνησε η συναρπαστική της περιπλάνηση στον μαγικό κόσμο της μουσικής. Τα τελευταία 18 χρόνια εργάζεται ανελλιπώς σε δημοτικά και ιδιωτικά ωδεία, σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και ως υπεύθυνη μουσικοκινητικής αγωγής σε ιδιωτικό Ι.Ε.Κ. Αναζητά διαρκώς νέα μονοπάτια και εμπνευσμένες δημιουργικές διαδρομές προκειμένου να μεταλαμπαδεύσει στα παιδιά, που τόσο αγαπά, τον ζωηρό της ενθουσιασμό για τη μουσική. Τα boomwhackers αποτελούν ένα σταθμό στο μουσικό της ταξίδι αφού το δίχως άλλο είναι η ευρηματική απάντηση στην πρόκληση «μουσική ή παιχνίδι;». Η ίδια γνωρίζοντας καλά την απήχηση που έχουν στα παιδιά τα boomwhackers δημιούργησε το 2012 τη «Boomwhackers Οrchestra» του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών, η οποία αποτελείται από παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών και έχει πραγματοποιήσει πλήθος εκδηλώσεων. Πρωτοποριακό εγχείρημα της ΄Εφης αποτέλεσε και η εισαγωγή διδασκαλίας των boomwhackers στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Τα boomwhackers αγκάλιασαν με μεγάλο ενθουσιασμό οι μαθητές της στο μάθημα της Μουσικής Προπαιδείας, όπου τα διδάσκει τα τελευταία πέντε χρόνια ως αποκλειστική μέθοδο διδασκαλίας. Από το 2012 πραγματοποιεί σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, παιδαγωγούς προσχολικής και σχολικής ηλικίας, νηπιαγωγούς, βρεφονηπιοκόμους, εμψυχωτές, (team building activities), γυμναστές, μουσικούς και καθηγητές Αγγλικών με θέμα τη διδασκαλία των boomwhackers. Το 2016 εκδίδει το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Παίζω εύκολα μουσική με τα BOOMWHACKERS». 68 παιδικά τραγουδάκια για τα boomwhackers από τις εκδόσεις Fagotto books. To 2017 εκδίδει το δεύτερο της βιβλίο με τίτλο «Let’s play Boomwhackers» από τις Εκδόσεις Κυριακίδη. 81 τραγούδια για boomwhackers και κρουστά μουσικά όργανα στα αγγλικά. A collection of 81 songs to sing and play with boomwhackers and Orff instruments. Games and rhythms activities plus CD with full performance. Και τα δύο βιβλία της Έφης βασίζονται πάνω σε μια νέα πρωτοποριακή μέθοδο διδασκαλίας των boomwhackers που έχει δημιουργήσει και εφαρμόζει.

Κλείνοντας έχει πραγματοποιήσει:

 1. Τηλεοποτικές και ραδιοφωνικές εμφανίσεις με θέμα τα Boomwhackers.
 2. Αρθρό με τα Boomwhackers στην εφημερίδα Real news.
 • Τα Boomwhackers στο KIDOT Festival (Kids of Tomorrow Festival) στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.
 • Τα Boomwhackers στο SourLiBooM‎, SourLiWeeK. Μια εβδομάδα παιδικών δράσεων και παραστάσεων.
 • Τα Boomwhackers στο 1ο Διήμερο Φεστιβάλ Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης για Άτομα με Αναπηρία στο Δήμο Νεάπολης -Συκεών.
 • Τα Boomwhackers στο 1ο ειδικό σχολείο Καβάλας.
 • Τα Boomwhackers στο 1ο Φεστιβάλ παιχνιδιού στην Καβάλα.
 • Τα Boomwhackers στο 9ο Παιδικό Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου στην Κρήτη.
 • Τα Boomwhackers στην 13η, 14η και 15η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου στην Θεσσαλονίκη.
 • Τα Βoomwhackers στον Ιανό και παιδικό Ιανό Θεσσαλονίκης με Μουσικοκινητικά εργαστήρια-workshops για παιδιά ηλικίας άνω των πέντε.
 • Τα Boomwhackers στο 2ο και 3ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού βιβλίου στο Βόλο.
 • Τα Boomwhackers στην ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης.
 • Τα Boomwhackers στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Δήμου Νεάπολης-Συκεών και σε ιδιωτικούς με μουσικοκινητικά εργαστήρια-workshops.
 • Τα Boomwhackers και η Boomwhackers Orchestra στην Βαλκανική Πλατεία.
 • Τα Boomwhackers και η Boomwhackers Orchestra στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού.
 • Τα Boomwhackers στις παιδικές βιβλιοθήκες του Δήμου Νεάπολης-Συκεών.
 • Tα Boomwhackers στο 2ο Φεστιβάλ «Fantasmagoria» στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.
 • Σεμινάρια διδασκαλίας των Boomwhackers στην επιμορφωτική συνάντηση για βρεφονηπιοκόμους παιδαγωγικών τμημάτων ιδιωτικού Ι.Ε.Κ.
 • Τα Boomwhackers στα Δημοτικά Ωδεία του Δήμου Θεσσαλονίκης.Εργαστήριο –Workshop για τους καθηγητές μουσικής των ωδείων.
 • Σεμινάρια διδασκαλίας των Boomwhackers για εκπαιδευτικούς και workshop για μαθητές στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στην Καλαμάτα.
 • Τα boomwhackrers στο πρόγραμμα «Joy in education»στο πλαίσιο Erasmous στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς.
 • Τα Boomwhackers στην 5η Παιδαγωγική Ημερίδα του συλλόγου Βρεφονηπιοκόμων Ελλάδας.
 • Τα Boomwhackers στην εφημερίδα «ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» της Αυστραλίας.
 • Από το 2016 είναι μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Κέντρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.
 • Τα Boomwhackers στην Harmonia Academy στην Τουρκία. Από το 2017 είναι εξωτερικός συνεργάτης της Harmonia Academy στην Τουρκία εκπαιδεύοντας παιδαγωγούς.

Τα Boomwhackers στην δημοτική βιβλιοθήκη της Βέροιας για την 16η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής.
Σεμινάρια διδασκαλίας των Boomwhackers στην επιμορφωτική συνάντηση για νηπιαγωγούς που υπηρετούν στα νηπιαγωγεία της Περ. Ενότητας Καβάλας.

Σεμινάρια διδασκαλίας των Boomwhackers στην επιμορφωτική συνάντηση για βρεφονηπιοκόμους, νηπιαγωγούς του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Σεμινάρια διδασκαλίας των Boomwhackers στην επιμορφωτική συνάντηση για βρεφονηπιοκόμους, νηπιαγωγούς και γυμναστές του Δήμου Νεάπολης –Συκεών.

Υλικό με φωτογραφίες, βίντεο κλπ μπορείτε να βρείτε στη σελίδα της στο facebook: Boomwhackers Greece – workshops. Η εμπειρία όλων αυτών των ετών της έμαθε πως ένα παιδί μπορεί να ανακαλύψει το μυστικό της ευτυχίας μόνο όταν αγαπήσει πραγματικά αυτό που θέλει…