in

Ο Τζέιμι Όλιβερ και η μάχη του για την παιδική παχυσαρκία στις φτωχότερες τάξεις

Ο διάσημος σεφ Τζέιμι Όλιβερ εξηγεί, γιατί η παιδική παχυσαρκία, χτυπάει τις φτωχότερες τάξεις.
Σε συνέντευξή του στους Times, που έδωσε αυτήν την εβδομάδα, ο διάσημος σεφ Τζέιμι Όλιβερ, έκανε τη λυπηρή διαπίστωση ότι η παχυσαρκία χτυπάει κυρίως τις οικογένειες με χαμηλό υπόβαθρο, καθώς οι οικογένειες αυτές δεν σκέφτονται καν για πέντε φρούτα και λαχανικά την ημέρα, αλλά σκέφτονται μόνο να εξασφαλίσουν αρκετό φαγητό για την ημέρα.

Είναι γνωστό ότι ο αγαπητός Βρετανός σεφ, δείχνει ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σχετικά με το θέμα της σωστής διατροφής, κυρίως των παιδιών. Άλλωστε και ο ίδιος είναι μπαμπάς πέντε παιδιών.

Εξηγώντας το «γιατί οι φτωχότεροι είναι και πιο υπέρβαροι», ο σεφ δήλωσε ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν «λιγότερη δύναμη θέλησης», μια που έχουν το άγχος της επιβίωσης. Αυτό θα πρέπει να αλλάξει, αλλά θα πρέπει και η κυβέρνηση να πάρει τα απαραίτητα μέτρα και να κάνει προσβάσιμη την υγιεινή διατροφή και στα χαμηλότερα οικονομικά εισοδήματα.

Ο διάσημος σεφ, έχει συμβάλλει πολύ στο κυβερνητικό πρόγραμμα παιδικής παχυσαρκίας, το οποίο στοχεύει στη σημαντική μείωση της παιδικής παχυσαρκίας στην Αγγλία μέσα στα επόμενα 10 χρόνια. Άλλωστε η ευαισθησία του Τζέιμι Όλιβερ στο θέμα της παιδικής παχυσαρκίας είναι γνωστή και εκφράζεται έμπρακτα με τη συχνή συμμετοχή του σε εκπαιδευτικά προγράμματα που εφαρμόζονται στα σχολεία.

Στα εγκαίνια της έκθεσης την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας που συνέταξε η φιλανθρωπική οργάνωση Guy’s and St Thomas, ο Όλιβερ είπε ότι αν μπορείτε να αγοράσετε μόνο πρόχειρο φαγητό, θα φάτε μόνο πρόχειρο φαγητό.

Στο πλαίσιο του forum, αυτού για την βελτίωση της διατροφής η κυβέρνηση δήλωσε ότι εισήγαγε φόρο στα αεριούχα ποτά, ενώ έχει θέσει στόχο να βάλουν φόρο και στις εταιρείες τροφίμων ώστε να μειώσουν την ποσότητα ζάχαρης που χρησιμοποιείται στα τρόφιμα. Στις 5 Μαρτίου, τα περισσότερα μεγάλα σουπερμάρκετ στο Ηνωμένο Βασίλειο απαγόρευσαν τις πωλήσεις ενεργειακών ποτών σε άτομα ηλικίας 16 ετών και κάτω.

Πηγή

Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς στο σπίτι για την αντιμετώπιση της δυσλεξίας;

Για τους μπαμπάδες και τα παιδιά της κερκίδας