in

Oι 12 τύποι γονέων που συναντάει κανείς στην παραλία και την παιδική χαρά

Με γνώμονα πάντα το χιούμορ αναζητήσαμε 12 τύπους γονέων που συναντάμε στη καθημερινότητα μας στην παιδική χαρά ή στην παραλία και σας τους παρουσιάζουμε!

1.Ο ΑΓΧΩΤΙΚΟΣ ΓΟΝΙΟΣ

Είναι ο γονιός που τρέχει όλη την ώρα πίσω από το παιδί του για να του βάλει αντιηλιακό, να του δέσει το μαγιώ και φυσικά να το ταίσει γιατί το ταπεράκι με τα κεφτεδάκια είναι το απαραίτητο αξεσουάρ του.

2 . Ο ΓΟΝΙΟΣ “ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ”
Το παιδί του  είναι το τέλειο. Δεν φταίει ποτέ, δεν παίρνει ποτέ τα κουβαδάκια των άλλων παιδιών, δεν πειράζει ποτέ και κανένα. Γενικότερα είναι το καλύτερο παιδάκι του κόσμου . Και εκείνος είναι πάντα δίπλα του για να το υπερασπιστεί!

2. Ο “ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ» – ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΗΣ ΓΟΝΙΟΣ

Μιλάει με όλους τους γονείς, δημιουργεί ίντριγκες, κανονίζει τις κλίκες , ανακατεύεται ακόμη και σε παιδικούς καβγάδες και γενικά κουτσουμπολεύει όλους τους άλλους χωρίς να δίνει και ιδιαίτερη σημασία στα δικά του παιδιά. Μόνιμο θέμα συζήτησης στην παραλία η κυτταρίτιδα που έχουν όλοι οι άλλες εκτός από αυτόν και τους φίλους του.

3. Ο ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ ΜΠΑΜΠΑΣ

Πάντα υπάρχει ένας κούκλος μπαμπάς που αφήνει ¨θύματα” στο πέρασμα του. Έχει υφάκι, παίζει μπάλα με τον γιό του, κρατάει αποστάσεις, είναι ωραίος και το ξέρει. Στην παιδική χαρά περιφέρεται χωρίς πολλά πολλά και στην παραλία φοράει μαύρο γυαλί, έχει γυμνασμένους κοιλιακούς, ασχολείται με θαλάσσια σπορ και επιδεικνύει ότι καλό τον έχει προικίσει η φύση.

4. Ο ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΜΠΑΜΠΑΣ

Αυτός ο μπαμπάς βρίσκεται στην παιδική χαρά ή στην παραλία απλά για να είναι βέβαιος ότι όλοι είναι ασφαλείς, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι το παιδί του είναι πολύ μεγάλο για να παίζει με την κούνια – λάστιχο ή με τα κουβαδάκια στην παραλία.

5. Ο ΑΝΙΜΑΤΕΡ ΓΟΝΙΟΣ

Δεν ξέρουμε πώς, αλλά αυτός ο γονιός έχει τον τρόπο του με τα παιδιά. Πριν καν το καταλάβετε, εκείνος έχει μαζέψει όλα τα παιδιά κάτω από ένα δέντρο στην παιδική χαρά και τους αφηγείται ιστορίες για φυτά, ζωάκια και ανακύκλωση ή κάτω από την ομπρέλα στην παραλία και τους λέει παραμυθάκια.

6. Ο ΑΠΡΟΣΕΚΤΟΣ ΓΟΝΙΟΣ

Σκοντάφτει πριν σκοντάψει το παιδί του. Προσπαθεί να παίξει, να χορέψει, να διασκεδάσει με τα παιδιά αλλά είναι άγαρμπος και μπορεί να προκαλέσει γύρω του ατυχήματα! Καλά στην παραλία είναι πιθανόν να καεί από τον ήλιο, να χτυπήσει στην προσπάθεια του να κάνει κάποιο θαλάσσιο σπορ και ούτω καθεξής.

7. Ο ΜΗ ΜΟΥ ΑΠΤΟΥ ΓΟΝΙΟΣ

“Πρόσεξε Γιωργάκη μη λερωθείς” “Όχι τα χώματαααα” “Μην κάθεσαι κάτω θα γεμίσεις μικρόβια” “Γέμισαν τα παπούτσια σου άμμο ενώ σου τα καθάρισα” .

8. Ο ΑΥΤΑΡΕΣΚΟΣ ΓΟΝΙΟΣ

Περιφέρεται στην παιδική χαρά αναδεικνύοντας το σώμα ου. Είναι πάντα στην τρίχα ντυμένος και κοντεύει να πάθει αγκύλωση από την λόρδωση. Τα παιδιά του είναι ντυμένα στην πένα και λίγο απόμακρα. Σε ότι αφορά την παραλία είναι ο γονιός που έχει κάνει γυμναστήριο εντατικά , φοράει το πιο μοδάτο μαγιώ που κυκλοφορεί και παίζει ρακέτες.

9. Ο ΓΟΝΙΟΣ ΑΡΓΗΓΟΣ- Ο ΚΑΛΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΓΟΝΙΟΣ

Είναι εκεί κάθε μέρα (στην παιδική χαρά) και γνωρίζει όλα τα παιδάκια και τους συνοδούς τους με το μικρό τους όνομα. Νιώθει σαν το σπίτι του είναι χαλαρός και το δείχνει.
Στην παραλία είναι ο γονιός που τα χει όλα και υποσκελίζει όλους εμάς τους υπόλοιπους. Από μπρατσάκια, κουβαδάκια , μπισκοτάκια μέχρι δεύτερο και τρίτο μαγιώ για όλους.

10. Ο ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΜΠΑΜΠΑΣ

Πρόκειται για εκείνον τον τύπο του γονέα που προτιμά να κάθεται μόνος και να παρατηρεί τα παιδιά που παίζουν. Δεν θέλει κουβέντες με άλλους γονείς ούτε τον ενδιαφέρουν οι άλλες παρέες. Στην παραλία είναι απόμακρος , κάθεται κάτω από την ομπρέλα και μετά βίας σηκώνεται αν και όποτε χρειαστεί.

 

Πηγή

Έρευνα: Σχετικά σπάνιο φαινόμενο ο εκφοβισμός στο Διαδίκτυο για τα παιδιά

Τριανέμι, ένα διαφορετικό σχολείο γεννιέται στο Μαρούσι